• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 19.4.2024Meniny má Jela
Bratislava

Prvé medzištátne vlaky medzi Slovenskom a Českom pôjdu už v pondelok

  • 16:36 05.06.2020
  • Bratislava
Prvé medzištátne vlaky medzi Slovenskom a Českom pôjdu už v pondelok

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) na základe obnovenia neobmedzeného režimu na hraniciach spúšťa medzištátnu dopravu s Českom.

Vďaka uvoľneniu opatrení budú niektoré vlaky cez Kúty a Čadcu vedené už od pondelka (8. 6.). Väčšina spojov bude obnovená od utorka (9. 6.).

Od pondelka by už mal premávať medzištátny vlak EuroCity (EC), ktorý vyráža z Bohumína o 13.51 h smerom do Bratislavy a do Nových Zámkov by mal prísť o 17.47 h. Jazdiť by už mal aj EC vlak s odchodom z Prahy o 15.44 h, ktorý smeruje do Bratislavy a do Nových Zámkov by mal doraziť o 20.49 h. Rovnako by mal premávať tiež EC vlak, ktorý štartuje z Prahy o 17.44 h a do Bratislavy má prísť o 21.50 h. Obnovený má byť aj expres s odchodom z Prahy o 16.23 h a plánovaným príchodom do Žiliny o 21.33 h. Jazdiť by mal aj rýchlik, ktorý o 13.34 h vyráža z Banskej Bystrice a o 16.53 h by mal prísť do Bohumína. Rovnako by už mal premávať aj osobný vlak s odchodom o 21.49 h z Bohumína smerom do Čadce, kam má doraziť o 23.08 h.

Ako ďalej priblížil hovorca ZSSK Tomáš Kováč, z celkového počtu 54 diaľkových vlakov bude s Českou republikou od utorka obnovených 48 vlakov. „Predaj cestovných lístkov bude možný už od soboty 6. júna 2020, avšak zatiaľ iba v pokladniciach ZSSK a bez možnosti zakúpiť si miestenku. Následne sa v priebehu budúceho týždňa spustí predaj všetkých cestovných dokladov (cestovné lístky vrátane miesteniek) v pokladniciach aj na e-shope ZSSK,“ doplnil. V medzištátnej doprave predpokladá ZSSK nasadenie reštauračných vozňov už od utorka a vo vnútroštátnej doprave od budúcej nedele (14. 6.). O spúšťaní medzinárodnej vlakovej dopravy s ďalšími krajinami bude ZSSK informovať začiatkom budúceho týždňa.

Hovorca zároveň zdôraznil, že vo vlakoch, v priestoroch stanice, prípadne v exteriéri pri menej ako dvojmetrovom odstupe medzi jednotlivými osobami je aj naďalej nutné mať nasadené rúško. Platí to pre Slovensko aj Česko.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Fico na summite EÚ odmietol harmonizáciu daní z príjmov právnických osôb

Fico na summite EÚ odmietol harmonizáciu daní z príjmov právnických osôb

VČERA - 20:10Ekonomické

Predseda vlády sa po skončení mimoriadneho dvojdňového summitu EÚ netajil určitou mierou skepticizmu voči navrhovaným plánom o lepšej hospodárskej budúcnosti EÚ.

Zhotoviteľa kysuckej D3 začne NDS obstarávať v máji

Zhotoviteľa kysuckej D3 začne NDS obstarávať v máji

VČERA - 18:03Ekonomické

Zhotoviteľa prvého z troch chýbajúcich úsekov kysuckej diaľnice D3 začne Národná diaľničná spoločnosť (NDS) hľadať na budúci mesiac.

Premiér: Splnili sme sľub o plnohodnotnom 13. dôchodku

Premiér: Splnili sme sľub o plnohodnotnom 13. dôchodku

VČERA - 17:22Ekonomické

Poslanci schválením novely zákona o sociálnom poistení splnili "jasný sľub" strán vládnej koalície, že dôchodcovia dostanú plnohodnotný 13. dôchodok.

Slovensko predalo švajčiarskym investorom dlhopisy za 654 miliónov eur

Slovensko predalo švajčiarskym investorom dlhopisy za 654 miliónov eur

VČERA - 16:09Ekonomické

Slovensku sa vo štvrtok podarilo predať štátne dlhopisy v celkovej hodnote 654 miliónov eur.