• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 20.4.2024Meniny má Marcel
Bratislava

6 spôsobov, ako odstrániť farbu na vlasy z pokožky

  • 20:12 24.05.2020
  • Bratislava
6 spôsobov, ako odstrániť farbu na vlasy z pokožky

Farbenie vlasov po domácky je pravidelnou záležitosťou množstva žien a mužov. Väčšinou pri ňom dochádza k zafarbeniu aj tých častí tela, ktoré mali ostať nedotknuté. Ako farbu odstrániť z týchto miest?

Ak ste si už doma farbili vlasy, určite viete, aká je to pracná robota. Ak máte dlhšie alebo hustejšie vlasy, farbenie môže trvať aj viac ako hodinu. Potom treba nechať farbu pôsobiť a nakoniec vlasy opláchnuť.

Po všetkej tejto námahe nikoho nepoteší, keď si nájde stopy farby aj na pokožke. Plavovlásky v tomto majú menšiu výhodu oproti brunetám alebo ženám s krikľavými odtieňmi vlasov. Existuje však niekoľko spôsobov, ako farbu z pokožky odstrániť aj pomocou prostriedkov, ktoré doma určite nájdete.

Základom je prevencia

Asi vám nemusíme hovoriť, že rukavice, ktoré nájdete v balení priložené k farbe, nie sú na okrasu. Noste ich vždy, keď si farbíte vlasy, aj ak to robíte štetcom.

Ak nechcete riskovať zafarbenie na pokožke čela, uší a krku, natrite si ju vazelínou alebo hustým mazľavým krémom, ktorý viete po farbení rýchlo zotrieť.

Akékoľvek fľaky na pokožke by ste mali utrieť hneď ako si ich všimnete. Využite pritom vlhký vatový tampón alebo handričku na to určenú.

Mydlová voda

Keď už máte po farbení a stále vám na koži ostali viditeľné stopy, ako prvé ich skúste zmyť obyčajným mydlom. To najlepšie zaberá vtedy, keď je farba stále čerstvá.

Olej

Väčšina farieb sa na pokožke dokáže rozložiť vplyvom oleja. Môžete na ne aplikovať napríklad olivový alebo kokosový olej alebo krém na báze oleja. Využite pritom vatový tampón, ktorým olej jemne vmasírujte do zafarbenej pokožky.

Po tom, ako odstránite farbu, opláchnite pokožku teplou vodou. Ak sa vám na prvýkrát nepodarí odstrániť škvrnu, celý proces opakujte. Ak sa vám stále nedarí, nechajte olej pôsobiť počas noci a ráno opláchnite.

Zubná pasta

Naneste trochu zubnej pasty na vatový tampón alebo priamo na zafarbenú škvrnu. Pastu potom vmasírujte do pokožky a nechajte pôsobiť 5-10 minút.

Po očistení pastu odstráňte z pokožky pomocou vlhkej handričky.

Odlakovač

Odlakovač na nechty by mal byť schopný odstrániť farbu aj z častí pokožky, na ktoré vám padla farba na vlasy. Aplikovať by ste ho ale mali len na ruky. Obzvlášť dajte pozor, aby ste ním nedráždili pokožku tváre alebo krku.

Kvapnite trochu odlakovača na vatový tampón a krúživými pohybmi niekoľko sekúnd masírujte zafarbené miesto pokožky. Po skončení si umyte ruky teplou vodou a mydlom.

Sóda

Sóda bikarbóna dokáže rýchlo rozložiť aktívne látky vo farbe a zároveň príliš neškodí pokožke. Vďaka svojej textúre sa navyše správa ako píling, čo urýchli proces odstránenia farby.

Čistenie sódou nie je vhodné pre ľudí s citlivou pokožkou.

Trochu prášku rozpustite v rovnakej porcii vody a naneste na zafarbené miesto pokožky. Ak vám pokožka sčervenie alebo začne páliť, okamžite ju opláchnite a proces viac neopakujte.

Ak pri aplikovaní sódy nepociťujete žiadne ťažkosti, ale farba aj tak nechce zliezť, môžete do roztoku pridať pár kvapiek citrónovej šťavy.

Aviváž a saponát

Zložky v aviváži dokážu účinne zabojovať proti škvrnám, no na pokožke sa môžu správať príliš agresívne. K aviváži preto pridajte niekoľko kvapiek neparfumovaného saponátu a zmes nakvapkajte na vatový tampón. Následne ním masírujte zafarbené miesto a nakoniec opláchnite teplou vodou.

Zdroj: Info.sk, DP, express.co.uk
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Ako pestovať cukety vertikálne: Takto budete mať veľkú úrodu na malom priestore

Ako pestovať cukety vertikálne: Takto budete mať veľkú úrodu na malom priestore

VČERA - 20:35Zaujímavosti

Máte málo miesta pre rozrastajúce sa cukety? Skúste ich naučiť rásť vertikálne.

Takto svoju záhradu ochránite pred neskorými mrazmi

Takto svoju záhradu ochránite pred neskorými mrazmi

VČERA - 20:01Zaujímavosti

Mrazivé dni ešte neskončili a to znamená, že by ste svoju záhradu mali pripraviť aj na teploty siahajúce k nule.

Medvedici Tatranke sa narodilo mláďa. Košická zoo uviedla, čo s ním urobí

Medvedici Tatranke sa narodilo mláďa. Košická zoo uviedla, čo s ním urobí

VČERA - 12:56Zaujímavosti

V košickej zoo sa narodilo mláďa medveďa hnedého.

Čo sa naozaj deje s vaším telom po uštipnutí včelou? O tomto následku ste nevedeli

Čo sa naozaj deje s vaším telom po uštipnutí včelou? O tomto následku ste nevedeli

20:40 18.04.2024Zaujímavosti

Uštipnutie včelou je vo väčšine prípadov menej závažné, no mnohých prekvapí, čo sa s telom deje po ňom.

Ak máte tento mobilný telefón, rozlúčte sa so súkromím

Ak máte tento mobilný telefón, rozlúčte sa so súkromím

20:17 18.04.2024Zaujímavosti

Obľúbená značka smartfónov podľa expertov zbiera dáta o používateľoch.