• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 19.4.2024Meniny má Jela
Bratislava

Pošta pokračuje vo vyplácaní dôchodkov aj tento mesiac, 95 % doručuje na adresu

  • 18:13 03.04.2020
  • Bratislava
Pošta pokračuje vo vyplácaní dôchodkov aj tento mesiac, 95 % doručuje na adresu

Vyplácanie dôchodkov naďalej pokračuje v súlade s legislatívou a stanovenými pravidlami Sociálnej poisťovne.

Zamestnanci Slovenskej pošty pokračujú vo vyplácaní dôchodkov seniorom aj tento mesiac. Pošta vyplatí dôchodky spolu 400.000 seniorom, pričom 95 % z nich využíva službu výplaty dôchodku doručovateľom priamo domov na adresu. Zvyšných 5 % si zvolilo službu výplaty dôchodku na pošte. Informovala o tom hovorkyňa Slovenskej pošty Eva Rovenská.

Sociálne dávky bude Slovenská pošta vyplácať občanom od pondelka 20. apríla až do 27. apríla. Občanom, ktorí sa nachádzajú v karanténe, poštári nedoručujú zásielky ani nevyplácajú dôchodky či sociálne dávky. Zákazník môže počkať na prebratie sociálnej dávky do času, kedy ukončí karanténu, respektíve kým sa situácia upokojí.

Rovenská priblížila, že dôchodok môže prevziať jedine dôchodca, ktorému je určený alebo druhý z manželov, a to na základe písomného súhlasu dôchodcu. „V prípade, že si dôchodca nemôže prevziať dôchodok v stanovený deň, je možné vyplatiť dôchodok počas nasledujúcich troch mesiacov alebo doposlať dôchodok na inú adresu,“ dodala.

Pošta zároveň pripravuje v spolupráci so Sociálnou poisťovňou, Ministerstvom dopravy a výstavby SR, ale aj s inými kompetentnými úradmi ďalšie ochranné opatrenia, aby mohla byť finančná podpora od štátu doručená bezpečne všetkým občanom.

Slovenská pošta prijala viaceré ochranné opatrenia, vyzýva občanov, aby ich zodpovedne dodržiavali. Počet zákazníkov v priestoroch pobočiek je monitorovaný a regulovaný tak, aby bolo minimalizované riziko šírenia nákazy novým koronavírusom. Platnosť aktuálnych otváracích hodín pobočiek sa predlžuje až do 30. apríla 2020. „Podľa vyťaženosti pobočiek, ktorú ovplyvnilo opatrenie Úradu verejného zdravotníctva SR, budú otváracie hodiny individuálne voči každej pobočke prehodnocované a v prípade potreby dočasne predĺžené,“ podotkla hovorkyňa.

Do priestorov pobočky budú zároveň vpustení iba tí zákazníci, ktorí budú mať na tvári ochranné rúško alebo inú ochranu tváre. Pošta odporúča nosiť aj rukavice, poukazuje tiež na možnosť priniesť si vlastné pero na potvrdenie prevzatia hotovosti podpisom.

Zákazníkov v karanténe pošta žiada, aby na svojej schránke alebo na zvončeku čitateľne túto skutočnosť uviedli a upozornili na to doručovateľa. Tým, ktorí sú v karanténe, nebude vyplácať sociálne dávky priamo do vlastných rúk.

Na vyplácanie sociálnych dávok a dodržiavanie ochranných opatrení budú dohliadať zamestnanci Slovenskej pošty v spolupráci so zamestnancami bezpečnosti a polície. „Slovenská pošta v súčasnosti komunikuje s Úradom verejného zdravotníctva SR a Políciou SR o zabezpečení vyplácania dôchodkov a sociálnych dávok, a to pre prípady karantény marginalizovaných rómskych komunít, v súlade s vládou schváleným plánom riešenia nákazy,“ doplnila Rovenská.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Pepco sťahuje z predaja nebezpečné oblečenie a doplnky

Pepco sťahuje z predaja nebezpečné oblečenie a doplnky

DNES - 19:31Ekonomické

Zákazníci by si mali skontrolovať, či tieto výrobky nemajú doma.

Slovenská pošta vlani vykázala najnižšiu stratu od roku 2020

Slovenská pošta vlani vykázala najnižšiu stratu od roku 2020

DNES - 16:40Ekonomické

Slovenskej pošte (SP) sa vlani podarilo znížiť stratu na 5,48 milióna eur. Ide o najnižšiu stratu za posledné štyri roky.

Erik Tomáš: KDH som za podporu 13. dôchodku nič nesľúbil

Erik Tomáš: KDH som za podporu 13. dôchodku nič nesľúbil

DNES - 15:13Ekonomické

Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš (Hlas-SD) odmietol tvrdenia opozičného KDH, podľa ktorých mal garantovať, že neotvorí a nezníži druhý pilier.

Premiér: Obchvaty veľkých miest by mohli byť oslobodené od diaľničných známok

Premiér: Obchvaty veľkých miest by mohli byť oslobodené od diaľničných známok

DNES - 14:16Ekonomické

Obchvaty niektorých miest by mohli byť oslobodené od diaľničných známok.