• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 20.4.2024Meniny má Marcel
10°Bratislava

Ako riešiť škody na majetku, ktoré spôsobila víchrica

  • 9:00 23.03.2020
  • Bratislava
Ako riešiť škody na majetku, ktoré spôsobila víchrica

Víchrice sa v tomto ročnom období vyskytujú na našom území pomerne často. Veterné počasie so sebou prináša veľa nástrah aj pre náš majetok.

Škody na domoch, bytoch, prístavbách a tiež automobiloch, ktoré spôsobila víchrica, nie sú ničím výnimočným. Často ide o škody za stovky, niekedy až za tisíce eur. Dobrou správou je, že proti takýmto škodám môžete svoj dom či byt poistiť, a tiež aj svoje auto.

Poistenie majetku chráni aj pred živlami

Poškodené strechy, brány, garáže, rozbité okná či odtrhnuté plechy, to všetko je len zlomok poškodení, ktoré na vašom majetku môže zanechať víchrica. Takáto škoda vás však nemusí stáť ani cent, a to v prípade, ak máte svoj majetok poistený. Poistenie nehnuteľnosti chráni váš dom alebo byt aj pred prírodnými živlami, ako je víchrica, povodeň, záplava, pád stromov a mnohé ďalšie riziká. Keď už vonku zúri nepriaznivé počasie, máte málo možností, ako svoju nehnuteľnosť chrániť. Poškodenie pritom často spôsobia aj odletené konáre alebo vyvalené stromy, nad ktorými nemáte kontrolu. Preto najlepšou istotou, akú v takomto prípade môžete mať, je poistenie majetku. V rámci neho si môžete uzatvoriť aj pripoistenie zodpovednosti a vtedy budete krytý aj v situácii, keď niekomu inému spôsobíte škodu vy. Pri nepriaznivom počasí môže ísť napríklad o strom vo vašej záhrade, ktorý poškodí časť susedovho pozemku.

Havarijné poistenie ako záchrana pre vaše auto

Nie každý má možnosť zaparkovať svoje vozidlo v garáži a chrániť ho tak pred nepriazňou počasia. Známe sú aj prípady, keď počas víchrice poškodil odletený plech alebo konár idúce auto. Panikáriť však nemusíte, pretože aj pred takým nebezpečenstvom, akým je víchrica, môžete vaše vozidlo spoľahlivo ochrániť. Reč je o havarijnom poistení, ktoré vo väčšine poisťovní obsahuje riziko živel už v základnom balíku. Hlavu v smútku nemusíte mať ani v prípade, ak vlastníte staršie auto, ktoré si nechcete havarijne poistiť. V rámci vášho povinného zmluvného poistenia si môžete uzatvoriť pripoistenie živlu. Poistnú ochranu pred prírodnými živlami by ste v žiadnom prípade nemali zanedbať, bez ohľadu na to, či máte nové alebo staršie auto. Nevyspytateľné počasie môže na vašom automobile spôsobiť škody za stovky eur. S kvalitným poistením sa takýmto neželaným výdavkom hravo vyhnete.

Zdroj: Info.sk/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.

Ako kúpiť perfektné gumáky pre deti? Pozrite si niekoľko užitočných tipov!

Ako kúpiť perfektné gumáky pre deti? Pozrite si niekoľko užitočných tipov!

16:19 19.12.2023Tlačové správy

Mláky, voda, blato – ktoré dieťa by tomu odolalo? Na bezstarostne strávené chvíle vonku aj počas nepriaznivého počasia sú nevyhnutnou výbavou gumáky.