• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 18.4.2024Meniny má Valér
Bratislava

Na leteckých dňoch SIAF 2013 očakávajú vyše 110-tisíc ľudí

  • 11:51 25.08.2013
  • SLIAČ
Na leteckých dňoch SIAF 2013 očakávajú vyše 110-tisíc ľudí

K vlaňajšiemu rekordu 115-tisíc návštevníkov sa chcú priblížiť organizátori Medzinárodných leteckých dní Slovak International Air Fest (SIAF) 2013, ktoré budú v sobotu 31. augusta a nedeľu 1. septembra na Letisku Sliač.

Ako informoval riaditeľ tohto podujatia Hubert Štoksa, v programe, ktorý bude po oba dva dni rovnaký, sa predstaví takmer 100 lietadiel zo 14 krajín Európy.

Otvoria ho spoločné prelety taktických lietadiel slovenských a českých vzdušných síl pri príležitosti 20. výročia vzniku slovenskej a českej armády.

Jedným z hlavných lákadiel má byť vystúpenie španielskej akrobatickej skupiny Patrulla Águila (Orlia hliadka), ďalším ukrajinské stíhacie lietadlo Suchoj SU-27.

Obrazom: Medzinárodné letecké dni SIAF 2012


Organizácia dopravy návštevníkov zostáva rovnaká ako vlani, záchytné parkoviská budú na poliach zo severnej aj južnej strany letiska. „Máme dostatok parkovacích miest, je zabezpečená bezplatná kyvadlová doprava z parkovísk od Zvolena a aj parkoviská sú bezplatné,“ uviedol Štoksa.

Dodal, že návštevníci sa na podujatie budú môcť dopraviť aj autobusovou linkou SIAF, ktorá bude k letisku premávať z Banskej Bystrice aj zo Zvolena.

Novinkou organizačného zabezpečenia je rádio SIAF, ktoré bude na letisku a v okruhu do 25 kilometrov vysielať od 30. augusta do 1. septembra v čase od 8:00 do 18:00 na frekvencii 107,3 megahertza.

Okrem pravidelných dopravných informácií ponúkne návštevníkom komentáre k dianiu na oblohe a letisku. Moderátori budú s odborníkmi hovoriť o technických parametroch lietadiel, pilotoch a rôznych zaujímavostiach.

Časť letiskového areálu sa počas leteckých dní zmení na zábavné centrum s detskou a rodinnou zónou, medzi jeho atrakciami budú aj letecké simulátory. Deti do šesť rokov majú vstup na letecké dni bezplatný, od šesť do 15 rokov je polovičné vstupné.

Medzinárodné letecké dni SIAF 2013 organizuje Slovenská letecká agentúra v spolupráci s Ministerstvom obrany SR ako hlavným programovým partnerom. Spoluorganizátormi sú aj mestá Sliač, Zvolen a Banská Bystrica a Banskobystrický samosprávny kraj.

Na Letisku Sliač sa toto podujatie organizuje od roku 2011. Jeho vlaňajší ročník bol podľa Štoksu po organizačnej stránke aj množstvom návštevníkom najväčším podujatím na Slovensku.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Kotlár požiadal FS o analýzu vybraných subjektov, ktoré prevádzkovali MOM

Kotlár požiadal FS o analýzu vybraných subjektov, ktoré prevádzkovali MOM

DNES - 18:09Domáce

Peter Kotlár požiadal Finančnú správu o finančnú analýzu niektorých subjektov, ktoré prevádzkovali mobilné odberové miesta.

Na R7 začalo horieť auto, treba tam počítať s dopravným obmedzením

Na R7 začalo horieť auto, treba tam počítať s dopravným obmedzením

DNES - 16:32Domáce

Na rýchlostnej ceste R7 začalo horieť motorové vozidlo, treba tam preto počítať s dopravným obmedzením.

Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy

Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy

DNES - 16:15Domáce

Vládny zákon k riešeniu situácie s medveďmi je nebezpečný. Okrem medveďov tiež rieši vlkov, šakaly či ohrozené rysy.

Počas noci sa na celom území Slovenska môže vyskytnúť prízemný mráz

Počas noci sa na celom území Slovenska môže vyskytnúť prízemný mráz

DNES - 16:04Domáce

Na celom území Slovenska sa počas noci a v piatok (19. 4.) ráno môže vyskytnúť prízemný mráz.