• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 25.4.2024Meniny má Marek
Bratislava

Polícia vylučuje, že by sankcionovala autodopravcov za účasť na zhromaždeniach

  • 16:08 28.02.2020
  • Bratislava
Polícia vylučuje, že by sankcionovala autodopravcov za účasť na zhromaždeniach

Polícia reagovala na vyhlásenie Únie autodopravcov Slovenska, podľa ktorej polícia "šikanuje" autodopravcov pokutami.

Sankcie uložené držiteľom vozidla, respektíve tie, ktoré budú uložené konkrétnym vodičom, nie sú za účasť na zhromaždeniach, ale za konkrétne porušenia zákona o cestnej premávke. Uviedla to pre TASR hovorkyňa Prezídia Policajného zboru (PZ) SR Denisa Bárdyová. Reagovala tak na vyhlásenie Únie autodopravcov Slovenska (UNAS), podľa ktorej polícia "šikanuje" autodopravcov pokutami.

Bárdyová zdôraznila, že polícia štandardne v rámci výkonu služby kontroluje dodržiavanie povinností účastníkov cestnej premávky a všetky porušenia rieši v zmysle zákonov platných na území SR.

Zároveň skonštatovala, že polícia v súvislosti s dodržiavaním pravidiel cestnej premávky vodičov nákladných vozidiel zistila viacero porušení, a to najmä na úseku povinnosti držiteľa vozidla. V prípade viacerých vodičov podľa jej slov došlo k porušeniu pravidiel cestnej premávky „závažným spôsobom“, ktoré vzhľadom na vážnosť situácie nebolo možné vyriešiť na mieste. Po zadokumentovaní a objasnení priestupkov však boli zaslané na príslušný správny orgán na prejednanie.

Hovorkyňa zdôraznila, že polícia v žiadnom prípade neupiera vyjadrenie názoru zákonným spôsobom. „V súvislosti so 'štrajkom autodopravcov' sme vykonávali viacero opatrení s cieľom zabezpečiť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky. Najmä sme riadili cestnú premávku na miestach, kde boli zhromaždení nespokojní autodopravcovia, odkláňali sme cestnú premávku tak, aby bol zabezpečený prejazd osobných vozidiel, autobusov a vozidiel záchranných zložiek,“ priblížila Bárdyová.

Stanislav Skala z UNAS vo štvrtok (27. 2.) uviedol, že polícia „prenasleduje niektorých účastníkov protestov udeľovaním pokút za účasť na povolenom protestnom zhromaždení“. Možným dôvodom je podľa neho aj trestné oznámenie, ktoré podala UNAS v súvislosti s uzavretím nevýhodných zmlúv na prevádzkovanie mýtneho systému. Požiadal Policajný zbor o nápravu.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Action sťahuje z predaja nebezpečné výrobky

Action sťahuje z predaja nebezpečné výrobky

DNES - 20:42Ekonomické

Zákazníci by si mali skontrolovať, či výrobky nemajú doma.

Farmárom má rezort financií poskytnúť návratnú finančnú výpomoc

Farmárom má rezort financií poskytnúť návratnú finančnú výpomoc

DNES - 17:50Ekonomické

Na preklenutie obdobia do vyplatenia priamej podpory bude môcť Ministerstvo financií SR poskytnúť poľnohospodárovi pomoc vo forme návratnej finančnej výpomoci za zvýhodnených podmienok.

Potraviny na Slovensku sú drahšie ako v Poľsku o 39 %, upozorňuje Hnutie Slovensko

Potraviny na Slovensku sú drahšie ako v Poľsku o 39 %, upozorňuje Hnutie Slovensko

DNES - 17:13Ekonomické

Potraviny na Slovensku sú drahšie ako v Poľsku o takmer 40 %. S vysokými cenami energií a pohonných látok vládny kabinet nechce nič robiť napriek predvolebným sľubom.

Progresívne Slovensko odmieta využívanie druhého piliera na štátne investície

Progresívne Slovensko odmieta využívanie druhého piliera na štátne investície

DNES - 16:06Ekonomické

Opozičná strana Progresívne Slovensko (PS) nesúhlasí s využívaním druhého piliera na štátne investície.