• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 29.2.2020Meniny má Radomír
Bratislava

Úrad na ochranu osobných údajov sa zaoberá internetovou anketou hnutia OĽaNO

  • 13:10 14.02.2020
  • Bratislava
Úrad na ochranu osobných údajov sa zaoberá internetovou anketou hnutia OĽaNO

Podnet na ÚOOÚ podala fyzická osoba, podľa ktorej hnutie zneužilo jej osobné údaje.

Úrad na ochranu osobných údajov (ÚOOÚ) začal konanie vo veci internetovej ankety opozičného hnutia OĽaNO. Podnet podala fyzická osoba. Pre TASR to uviedla Tamara Valková z kancelárie úradu. Občan v podaní hovorí o porušení ochrany jeho osobných údajov.

Konkrétne namieta skutočnosti, ktoré už boli vo veľkom medializované, ako údajné spracúvanie osobných údajov v rozpore s deklarovaným účelom alebo viacero možných nedostatkov pri spracúvaní osobných údajov na základe súhlasu respondenta,“ priblížila Valková.

Návrh na začatie konania obdržal úrad v utorok (11. 2.). Úrad má na rozhodnutie 90 dní od začatia konania, v odôvodnených prípadoch môže dobu predĺžiť, najviac o 180 dní. V rozhodnutí môže uložiť opatrenia na nápravu, prípadne udeliť pokutu. „Výšku pokuty úrad vždy posudzuje individuálne na základe zistených porušení. Pretože vyšetrovanie nie je skončené, nie je možné sa vyjadriť bližšie k prípadným sankciám,“ uviedla.

Hnutie OĽaNO spustilo minulý týždeň internetové hlasovanie občanov o 11 otázkach, ktoré majú byť prioritami budúcej vlády.

Zdieľať tento článok na Facebooku
Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Prvovoliči informácie o stranách a hnutiach hľadali najmä na internete

Prvovoliči informácie o stranách a hnutiach hľadali najmä na internete

DNES - 10:15Domáce

Možnosť prvýkrát pristúpiť k volebným urnám má v sobotu počas parlamentných volieb podľa odhadu zo Štatistického úradu SR približne 41.000 mladých ľudí.

 Kone pomáhajú zdravotne znevýhodneným deťom, tie sa učia o ne starať

Kone pomáhajú zdravotne znevýhodneným deťom, tie sa učia o ne starať

DNES - 8:48Domáce

Terapeuti a dobrovoľníci v hipoterapeutickom centre Hipony vo Štvrtku na Ostrove využívajú terapiu s koňom, aby pomohli deťom so zdravotným znevýhodnením začleniť sa do rovesníckej skupiny.

Pred otvorením volebnej miestnosti zomrela členka komisie

Pred otvorením volebnej miestnosti zomrela členka komisie

DNES - 8:41Domáce

Krátko pred otvorením volebnej miestnosti v okrsku číslo 10 vo Veľkom Krtíši umrela členka volebnej komisie.

Aj v slovenských väzniciach sa začalo voliť

Aj v slovenských väzniciach sa začalo voliť

DNES - 8:17Domáce

V 18. slovenských ústavoch na výkon trestu odňatia slobody a v ústavoch na výkon väzby a aj vo väzenskej nemocnici v Trenčíne začali v sobotu väzni voliť.

Všetky volebné miestnosti na Slovensku sa otvorili načas

Všetky volebné miestnosti na Slovensku sa otvorili načas

DNES - 8:10Domáce

Všetky volebné miestnosti na Slovensku sa otvorili o 7.00 h a voliči nikde nezačali voliť skôr.