• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 20.4.2024Meniny má Jela
Bratislava

Garmin oznámil príchod novej rady akčných kamier VIRB

  • 10:24 23.08.2013
  • BRATISLAVA
Garmin oznámil príchod novej rady akčných kamier VIRB

VIRB je true HD 1080p akčná kamera, ktorá je kombináciu odolnosti Garmin outdoor zariadení a rozšírených možností HD videa s množstvom intuitívnych funkcií. Od extrémnych športov až po rodinné dovolenky VIRB kombinuje jedinečné funkcie, ktoré uľahčujú zachytenie dôležitých momentov v živote. Unikátny 1,4“ farebný outdoorový displej Chroma™ Vám umožní nastaviť záber, prehrávať video alebo nastaviť funkcie kamery s úplnou jednoduchosťou a nevyprázdni vašu batériu. Nahrávajte 1080p video po dobu 3 hodín na jedno nabitie! Stabilizačné funkcie a odstránenie skreslenia šošovky zaručia , že video bude vyzerať perfektne hneď po natočení. VIRB dokáže fotiť fotky s vysokým rozlíšením aj počas nahrávania videa. VIRB aj VIRB Elite umožňuje ANT+ prenos s ostatnými Garmin zariadeniami, ktoré môžete využiť ako diaľkové ovládanie. VIRB Elite okrem týchto funkcií ponúka aj WiFi, vstavané senzory a vysoko citlivé GPS a príjem dát z externých ANT+ senzorov (pulzomer, merač kadencie atď.)

Akčné kamery naberajú na popularite a VIRB “posúva latku” o niečo vyššie. Farebný displej, predĺžená výdrž batérie alebo kompatibilita s existujúcimi produktmi Garmin ho robí výnimočným na trhu. Milióny dobrodruhov , MTB cyklistov, lyžiarov , motorkárov, vodákov a pilotov pevne spojili svoje aktivity so zariadeniami Garmin. Teraz prichádza možnosť nielen zachytiť čo robili , ale aj kde a ako a podeliť sa o tieto zážitky s rodinou a priateľmi.

VIRB má štíhly aerodynamický tvar, s ktorým je radosť pracovať. Nabíjateľná lithium-ion batéria má dostatočnú kapacitu na viac ako 3 hodiny záznamu HD(1080p) na jedno nabitie a dá sa jednoducho vymeniť za druhú priamo na mieste. Objektív WideVü zachytí každú akciu a farebný displej s vysokým rozlíšením Chroma zjednoduší nastavovanie záberu, prehliadanie videa a nastavenia kamery. Displej 1,4 palca pracuje s okolitým svetlom, namiesto energeticky náročného podsvietenia, displej ožiari tak, že je dobre čitateľný aj na priamom slnečnom svetle.

VIRB je sám o sebe dostatočne odolný na to aby zaznamenal aj tie najextrémnejšie aktivity. Jeho odolné telo je stavané aj na ponorenie do vody 1M na 30 minút( IPX7), takže môžete bezproblémovo zaznamenávať aj aktivity ako kajak, či lyžovanie. Pre použitie vo väčších hĺbkach sa odporúča použiť obal na potápanie dostupný zo širokej škály príslušenstva. Montážny set je navyše vybavený zúbkami pre lepšie zaistenie želanej polohy aj pri veľkých vibráciách. Alebo použite adaptér pre populárne riešenia na trhu akčných kamier.

Nemusíte byť profesionálny filmár na to, aby ste natočili dobré zábery. VIRB má rozšírené funkcie, ktoré upravia obraz ešte pred tým ako začnete natočený materiál spracúvať. Digitálny stabilizátor obrazu upraví aj najroztrasenejší záber. Korekcia zakrivenia šošovky zase odstráni efekt „rybieho oka“, ktorý tak často vidno na záberoch z akčných kamier. A k tomu všetkému VIRB fotí fotky v rozlíšení 16 megapixelov aj v sekvenčnom alebo zrýchlenom režime (photo burst, time laps), dokonca aj počas videozáznamu ! Micro HDMI výstup uľahčí prehrávanie videa na externom zariadení a podporovaná 64GB karta uchová až 7 hodín záznamu HD videa.

VIRB Elite má okrem všetkých spomenutých funkcií navyše vysoko citlivý prijímač GPS, akcelerometer, výškomer a WiFi. WiFi kompatibilita umožňuje spojenie s aplikáciou pre iPhone a Android smartfóny. Špecifické prednastavené profily umožňujú VIRB využívať aj pre špecifické účely ako záznam trasy, rýchlosti, prevýšenia a tepu. Tieto dáta môžete priamo vložiť do prehrávaného videa a svoj zážitok posunúť na ďalší level. Špeciálny lyžiarsky profil dokáže rozoznať či idete hore kopcom alebo dole kopcom. Na zjazdovke sa automaticky zapne záznam a na vleku alebo lanovke sa zase vypne. Tak sa môžete sústrediť na svoj zážitok a nie na ovládanie kamery.

VIRB dáva výhodu zákazníkom , ktorý už vlastnia zariadenia Garmin. Zariadenia Edge® 810, fēnix™, quatix™ a séria Oregon® 600 umožňujú diaľkové ovládanie nahrávania a fotenia prostredníctvom ANT+ rozhrania. Pre aktuálny zoznam zariadení použiteľných ako diaľkový ovládač navštívte garmin.com/virb. ANT+ rozhranie umožňuje aj synchronizáciu viacerých zariadení VIRB. Zapnite nahrávanie na „hlavnom“ zariadení VIRB a začnú nahrávať všetky pripojené kamery. VIRB Elite umožňuje aj pripojenie externých ANT+ senzorov ako hrudný pás na meranie tepu, snímač okolitej teploty tempe a merač kadencie.

Aby bol Garmin VIRB kompletný stiahnite si aplikáciu do smartfónu na prezeranie a ovládanie VIRBU spolu so softvérom na spracovanie a upload videa vo vašom počítači.

Špeciálne funkcie
Hľadáčik- Nastavte si záber tak aby ste boli spokojný bez pokusov a omylov pred aj počas nahrávania.

Štatistiky- stlačením jedného tlačidla zistíte všetky potrebné údaje, ktoré potrebujete vedieť

ANT+ ovládanie- použite kompatibilné zariadenie Garmin ako diaľkový ovládač. Ovládajte jeden alebo viacej kamier VIRB pre synchronizáciu videa.

Spárovanie- spárujte si kamery VIRB a pri ovládaní jednej budú všetky reagovať na rovnaký povel.

Prehrávanie- skontrolujte si na displeji fotky alebo videá priamo počas akcie.

Video manažment- Vymažte neželané videá a foto bez počítača. Na náhľade sa uistíte, či mažete ten správny obsah.

Stabilizácia- stabilizujte roztrasené video aj pri nahrávaní z ruky.

Zoom- Široký záber aby vám nič neuniklo, zoom1 zaostrené na stred, zoom2 ešte viac na stred, Ultra zoom je najväčšie priblíženie s odstránením zakrivenia šošovky.

Korekcia šošovky- odstraňuje skreslenie spôsobené zakrivením šošovky.

Flip Camera – umožňuje montáž pod niečo s tým, že nahráva „nebo hore“

Video módy- 1080 Full HD širokouhlý záber. Výška HD zmení pomer strán pre záber z blízka, alebo ak má záber obsahovať väčší vertikálny rozmer. Rýchle HD720p/60f. Oconomické 720p/30f zaberá menej miesta ale je to stále HD. Super Slow motion 120f pre naozaj spomalené zábery. Time Lapse pre dlhé zábery(ako napr. západ slnka)

16 MP fotografie- s možnosťou rýchlych sérií foto burst

Foto časovač- časovač na oneskorenie záberu

Prehrávanie videa- pripojte VIRB primo k vašmu televízoru cez HDMI a prehrávajte video

Mikrofón- okrem vstavaného môžete pripojiť aj externý

WIFI – dialkové ovládanie a prezeranie videa na smartfóne

GPS a eterné senzory- všetko sa nahráva na SD kartu. Rýchlosť, vzdialenosť, prevýšenie, čas, preťaženie G , tep, teplota a kadencia.

Prístrojový panel – všetky štatistiky môžete vidieť priamo na displeji. Denný čas, čas západu/východu slnka, čas odkedy bola kamera zapnutá, celková vzdialenosť, celkové prevýšenie, max. rýchlosť, priemerná rýchlosť a rýchlosť pohybu, max. preťaženie G, max. min. a aktuálne hodnoty tepu, kadencie, teploty a prevýšenie

Vyrovnanie- uistite sa , že vaša kamera je nainštalovaná v rovine.

Automatické nahrávanie- Automatické nahrávanie videa keď sa hýbete, alebo nahrávanie na svahu, len keď idete dole kopcom.

Garmin VIRB a VIRB Elite sa bude dať kúpiť už v septembri 2013. Doporučená maloobchodná cena VIRB je 299 € a Virb Elite 399 € . VIRB je najnovším produktom v outdoor segmente Garmin, ktorý neustále prináša nové technológie pre všetkých nadšencov dobrodružstva. Pre viac informácií o produktoch Garmin navštívte www.garmin.sk alebo napíšte svoj dotaz na [email protected]. Viacej fotografií nájdete na www.sport.garmin.sk
Zdroj: WBN/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.

Ako kúpiť perfektné gumáky pre deti? Pozrite si niekoľko užitočných tipov!

Ako kúpiť perfektné gumáky pre deti? Pozrite si niekoľko užitočných tipov!

16:19 19.12.2023Tlačové správy

Mláky, voda, blato – ktoré dieťa by tomu odolalo? Na bezstarostne strávené chvíle vonku aj počas nepriaznivého počasia sú nevyhnutnou výbavou gumáky.