• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 20.4.2024Meniny má Marcel
10°Bratislava

SLIPKNOT prvýkrát zavítajú na Slovensko!

  • 10:27 23.01.2020
  • Bratislava
SLIPKNOT prvýkrát zavítajú na Slovensko!

Americká NU metalová skupina SLIPKNOT oslavuje úspech posledného albumu turné po Európe. S priaznivcami tvrdej muziky zároveň oslávi aj 25. výročie pôsobenia na hudobnej scéne. Dychberúcu šou ponúknu v Bratislave už koncom júla tohto roka.

Po návrate na prvú priečku oficiálnej UK Albums Chart s ich ospevovaným šiestym štúdiovým albumom We Are Not Your Kind, SLIPKNOT vyrazil na turné naprieč Európou. Pilotný koncert odštartovali v januári v írskom Dubline. Hneď prvé zábery z koncertu napovedajú, že pôjde o prepracovanú, nielen hudobnú nálož. Unikátnu pódiovú scénu umocní zážitok z kvalitnej tvrdej muziky, ale tiež povestné masky, ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou vystúpení amerických megahviezd. V Bratislave tak bude 29.7.2020 na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu horúco kvôli počasiu i nadupanej šou!

Frontman skupiny SLIPKNOT Corey Taylor prezradil: „Je to skvelý pocit ísť opäť na také rozsiahle turné po Európe a Británii. Bez ohľadu na to, koľkokrát sem prídeme, vždy cítime, že to nie je dosť, a ani nehráme vo VŠETKÝCH mestách, v ktorých chceme. No jedna vec je istá: publikum je VŽDY jedným z najlepších na svete.“

Rovnako ako dobýjajú vrcholové priečky v Británii, SLIPKNOT sa stal kultúrnym fenoménom a kapelou, ktorá debutovala na prvých priečkach v USA, Austrálii, Kanade, Japonsku, Írsku, Belgicku a Fínsku, ale zarezonovala aj tretími miestami v Nemecku, Francúzsku, Nórsku, Taliansku, Holandsku a Novom Zélande.

Recenzie albumu We Are Not Your Kind sa objavili naprieč širokým mediálnym spektrom, posilňujúc inováciu a kreatívnu víziu kapely z Iowy, do oslavy ich dvadsaťročnej existencie. „S ich novým štúdiovým albumom vydal Slipknot jeden z najsilnejších albumov ich kariéry,“ komentoval portál Consequence of Sound s The Independent vyhlasujúc: „Číra ambícia We Are Not Your Kind je skrátka taká ohromujúca ako ich kľúčová nahrávka Iowa – dynamika môže byť dokonca lepšia.“ The Ringer vyhlásil: „Šiesty album Slipknotu...potvrdzuje argument, že je to najdôležitejšia kapela žánru heavy vo svojej ére,“ zatiaľ čo Kerrang! dosvedčuje: „20 rokov od ich debutu je Slipknot bezočivý, nebojácny a radostný ako nikdy predtým.“ Vulture chválil LP za „vír zúbkatých rifov, bojové bicie a guľometnú poéziu od Taylora“ a NME to povedali jednoducho: „Šiesty album The Knot je úžasná nahrávka.“

We Are Not Your Kind je zvýraznený piesňami „Solway Firth“, „Birth of the Cruel“ a hlavným singlom LPčka „Unsainted“. Všetky tri oficiálne videoklipy vzišli z réžie M. Shawn Crahana a každé sa v rámci celého sveta dostalo do trendov na YouTube (vo všetkých kategóriách, nielen v hudbe) s tým, že Unsainted bolo celosvetovým trendom číslo 1 celých 24 hodín s vyše 58 miliónmi videní iba za dva mesiace.

Vydarený album slovenské publikum zažije LIVE 29.7.2020 na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu. Fanúšikovia i zvedavci sa však môžu tešiť aj na hity, ktoré v hudobnom svete počas 25. ročného pôsobenia kapely SLIPKNOT zarezonovali najviac.

Vstupenky na koncert SLIPKNOT - We Are Not Your Kind budú v predaji od piatka

24. januára 2020 od 10:00 hod. na www.vivien.sk a v sieti Ticketportal.

SLIPKNOT / We Are Not Your Kind

29. JÚL 2020 / ZIMNÝ ŠTADIÓN ONDREJA NEPELU (Bratislava)

Vstupenky sú dostupné na www.vivien.sk a v sieti Ticketportal

od piatka 24. januára 2020 od 10:00 hod.

Zdroj: Info.sk, vivien.sk
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Pred 90 rokmi sa narodil obľúbený český herec Josef Somr

Pred 90 rokmi sa narodil obľúbený český herec Josef Somr

8:57 15.04.2024Kultúra

Patril medzi najvýraznejšie osobnosti svojej hereckej generácie. Desiatky rokov bol jedným z najobsadzovanejších českých hercov.

Karel Kryl, popredný predstaviteľ protestsongu, sa narodil pred 80 rokmi

Karel Kryl, popredný predstaviteľ protestsongu, sa narodil pred 80 rokmi

6:37 12.04.2024Kultúra

Od narodenia Karla Kryla, pesničkára a básnika, jedného z najvýznamnejších predstaviteľov protestsongu v bývalom Československu, uplynie dnes 80 rokov.

Československý zlatý slávik Peter Nagy slávi 65. narodeniny

Československý zlatý slávik Peter Nagy slávi 65. narodeniny

6:14 09.04.2024Kultúra

Sám si stále hovorí, že je pesničkár. Dnes patrí medzi popredné osobnosti československej a slovenskej hudobnej scény. Prešovský rodák Peter Nagy oslávi 65. narodeniny.

Úspešná spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková oslavuje 60. narodeniny

Úspešná spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková oslavuje 60. narodeniny

7:53 07.04.2024Kultúra

Slovenská spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková má na svojom konte takmer štyri desiatky úspešných románov.

Kapela Kiss predáva svoju obchodnú značku aj hudbu

Kapela Kiss predáva svoju obchodnú značku aj hudbu

19:25 04.04.2024Kultúra

Americká rocková kapela Kiss predáva svoju obchodnú značku, kompletnú zbierku skladieb a duševné vlastníctvo švédskej spoločnosti Pophouse Entertainment.