• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 20.4.2024Meniny má Marcel
11°Bratislava

Princ Harry vysvetlil, prečo sa s Meghan rozhodli nadobudnúť finančnú nezávislosť

  • 6:50 20.01.2020
  • Londýn
Princ Harry vysvetlil, prečo sa s Meghan rozhodli nadobudnúť finančnú nezávislosť

Britskému princovi Harrymu je ľúto, že so svojou manželkou Meghan sa rozhodli nadobudnúť finančnú nezávislosť a nezúčastňovať sa na oficiálnych podujatiach vyplývajúcich z ich postavenia.

Dokážem si predstaviť, čo ste si prečítali alebo počuli v niekoľkých posledných týždňoch. Chcem, aby ste odo mňa počuli pravdu, pokiaľ ju môžem povedať. Nie o mne ako o princovi alebo vojvodovi, ale ako o Harrym, o osobe, ktorú ste sledovali vyrastať uplynulých 35 rokov — teraz s jasnejšou perspektívou,“ povedal Harry podľa nemeckej spravodajskej televízie n-tv a agentúry Reuters v krátkom príhovore pred členmi nadácie Sentebale, ktorú spoluzakladal a venuje sa pomoci deťom infikovaným vírusom HIV v Lesothe a Botswane. Video s prejavom zverejnil na svojom účte na Instagrame.

Keď sme sa s Meghan vzali, boli sme nadšení, plní nádeje a chceli sme urobiť niečo zmysluplné,“ pokračoval Harry. „Preto je mi smutno, že to zašlo tak ďaleko,“ dodal.

S Meghan našiel lásku a šťastie, v ktoré veril po celý život. Meghan podľa Harryho zdieľa rovnaké hodnoty ako on. A stále je tou istou ženou, do ktorej sa zamiloval.

Obaja si však svoj život predstavovali inak. Dúfali, že budú môcť naďalej slúžiť kráľovnej, Spoločenstvu národov a armáde, ale bez verejného financovania. „Bohužiaľ to nebolo možné,“ konštatoval princ, ktorý je šiesty v poradí následníkov trónu. Rozhodnutie vzdať sa postavenia v kráľovskej rodine nebolo urobené ľahkovážne, „ale neexistovala iná možnosť“.

Prijal som to s vedomím, že sa nezmení to, kým som, ani sa nezmení nič na mojom odhodlaní,“ povedal Harry. Za sebou necháva všetko, čo doteraz robil v nádeji na pokojnejší život. K svojej starej mame, kráľovnej Alžbete II., však naďalej prechováva hlbokú úctu. Jej a zvyšku rodiny sú s Meghan neuveriteľne vďační za podporu v posledných mesiacoch. „Spojené kráľovstvo je môj domov a miesto, ktoré milujem. To sa nikdy nezmení,“ ubezpečil vojvoda zo Sussexu.

Buckinghamský palác v sobotu oznámil, že Harry a Meghan už nebudú disponovať titulom „kráľovská výsosť“ a nebudú viac platení z verejných peňazí. Dvojica zároveň splatí približne 2,4 milióna libier z prostriedkov daňových poplatníkov, ktoré boli vynaložené na renováciu jej sídla v blízkosti hradu Windsor.

Podľa dohody zostane Harry princom a pár si ponechá tituly vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu. Dvojica chce žiť striedavo v Británii a Severnej Amerike, nebude sa však zúčastňovať na oficiálnych podujatiach kráľovskej rodiny.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Rusko tvrdí, že pri útoku Kyjeva v Belgorodskej oblasti zahynula tehotná žena

Rusko tvrdí, že pri útoku Kyjeva v Belgorodskej oblasti zahynula tehotná žena

DNES - 13:19Zahraničné

Pri ukrajinskom sobotnom útoku v Belgorodskej oblasti zahynula tehotná žena, tvrdí gubernátor tamojšej oblasti Viačeslav Gladkov.

Duda: Poľsko je pripravené mať na svojom území jadrové zbrane

Duda: Poľsko je pripravené mať na svojom území jadrové zbrane

DNES - 11:27Zahraničné

Poľsko je pripravené zúčastniť sa na programe NATO s názvom Zdieľanie jadrových zbraní, pretože silnejú hrozby z Ruska, vyhlásil poľský prezident Andrzej Duda.

Zomrel muž, ktorý sa zapálil oproti súdnej sieni počas procesu s Trumpom

Zomrel muž, ktorý sa zapálil oproti súdnej sieni počas procesu s Trumpom

DNES - 10:37Zahraničné

Zomrel muž, ktorý sa v piatok zapálil v parku oproti súdnej sieni v New Yorku počas prebiehajúceho súdneho procesu s bývalým prezidentom USA Donaldom Trumpom.

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

DNES - 6:14Zahraničné

Severná Kórea uskutočnila test "superveľkej hlavice" určenej pre strategickú riadenú strelu, uviedli v sobotu tamojšie štátne médiá a dodali, že odpálila aj nový typ protilietadlovej strely.

Stoltenberg: Ukrajina má právo útočiť na vojenské ciele aj v Rusku

Stoltenberg: Ukrajina má právo útočiť na vojenské ciele aj v Rusku

DNES - 6:10Zahraničné

Ukrajina má v rámci sebaobrany právo útočiť na legitímne vojenské ciele aj mimo svojho územia, vyhlásil po zasadnutí Rady NATO-Ukrajina v Bruseli generálny tajomník Severoatlantickej aliancie Jens Stoltenberg.