• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Streda, 24.4.2024Meniny má Juraj
Bratislava

Ak chcete poslať vianočnú pohľadnicu, urobte to do tohto dátumu

  • 17:34 13.12.2019
  • Bratislava
Ak chcete poslať vianočnú pohľadnicu, urobte to do tohto dátumu

Posielanie zásielok by ste si pred Vianocami nemali nechávať na poslednú chvíľu.

Pošta prijme denne v predvianočnom období priemerne 1,1 milióna zásielok. Zaznamenáva nárast počtu zásielok, najmä balíkov, o desiatky percent, preto odporúča zákazníkom, aby si posielanie zásielok nenechávali na poslednú chvíľu. Informovala o tom hovorkyňa Slovenskej pošty Eva Rovenská.

Odporúčaný posledný termín pre poslanie pohľadnice či listu v rámci Slovenska, aby bol doručený pred Vianocami, je štvrtok 19. decembra. „Ak zákazník podá zásielku na pošte v tomto termíne, je nevyhnutné, aby využil službu doručenia prvou triedou, aby bola zásielka doručená nasledujúci pracovný deň,“ dodala Rovenská. V prípade, že zákazník chce poslať list alebo pohľadnicu v rámci Slovenska druhou triedou, mal by ju poslať najneskôr v stredu 18. decembra. Zásielka príde adresátovi na druhý pracovný deň po dni podania.

Posielanie zásielok do zahraničia trvá dlhšie, a preto odporúča pošta poslať zásielku v predstihu. Pohľadnice a listy poslané do krajín Európskej únie sú spravidla doručené do piatich pracovných dní.

Odporúčaný termín pre poslanie balíka v rámci Slovenska, aby bol doručený pred Vianocami, je pondelok 16. decembra. „Slovenská pošta odporúča zákazníkom, aby uviedli mobilné číslo adresáta zásielky vždy pri posielaní balíkov. Pošta tak môže adresáta vopred informovať o doručení zásielky a zároveň môže kuriér ľahšie kontaktovať adresáta,“ poznamenala hovorkyňa s tým, že termíny doručenia balíkov do zahraničia sa líšia podľa štátu doručenia. Podotkla, že BalíkoBoxy sú dostupné 24 hodín sedem dní v týždni a zákazník si môže kedykoľvek vybrať zásielku samostatne a bez čakania. Umiestnené sú na obľúbených frekventovaných miestach napríklad v obchodných centrách alebo pri veľkých obchodných prevádzkach.

Prostredníctvom mobilnej aplikácie môže zároveň zákazník sledovať svoju zásielku, v prípade potreby požiadať o jej presmerovanie. „Ak potrebuje ísť na pobočku, v aplikácii uvidí počet ľudí na pobočke čakajúcich na službu a môže si vopred naplánovať návštevu pobočky v čase, keď je menej vyťažená. Zároveň si z mobilnej aplikácie môže vybrať aj poradový lístok. To samozrejme platí pri pobočkách, ktoré majú vyvolávací systém, s ktorým je aplikácia prepojená,“ priblížila Rovenská.

Zároveň uviedla, že v sobotu 21. decembra Slovenská pošta predĺži otváracie hodiny minimálne o jednu hodinu na približne 100 pobočkách, ktoré sa nachádzajú prevažne v okresných a krajských mestách. Všetky pobočky budú 24. – 26. decembra zatvorené, 31. decembra budú skrátené otváracie hodiny pôšt a 1. januára budú tiež všetky pobočky zatvorené.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
TikTok dobrovoľne zastavuje program odmeňovania v novej aplikácii TikTok Lite

TikTok dobrovoľne zastavuje program odmeňovania v novej aplikácii TikTok Lite

DNES - 19:28Ekonomické

Čínska sociálna sieť TikTok dobrovoľne pozastaví program odmeňovania za sledovanie videí v rámci svojej novej aplikácie TikTok Lite.

Putinovi nedochádzajú peniaze na financovanie vojny na Ukrajine

Putinovi nedochádzajú peniaze na financovanie vojny na Ukrajine

DNES - 18:39Ekonomické

Ruská ekonomika tento rok vzrastie o 2,8 % a v budúcom roku o 2,5 %.

Takáč: Priame platby sa farmárom budú vyplácať aj po 30. júni

Takáč: Priame platby sa farmárom budú vyplácať aj po 30. júni

DNES - 14:48Ekonomické

Uviedol to na tlačovej besede po stredajšom výjazdovom rokovaní vlády v Dolnej Krupej minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richard Takáč.

Členstvo Slovenska v EÚ a eurozóne zvýšilo HDP na obyvateľa o 16 %

Členstvo Slovenska v EÚ a eurozóne zvýšilo HDP na obyvateľa o 16 %

DNES - 11:17Ekonomické

Slovenský hrubý domáci produkt na obyvateľa je vďaka členstvu v EÚ a eurozóne vyšší až o 16 %.

Benefitom členstva v EÚ sú podľa analytikov najmä jednotný trh a eurofondy

Benefitom členstva v EÚ sú podľa analytikov najmä jednotný trh a eurofondy

DNES - 8:11Ekonomické

Voľný prístup slovenských firiem na spoločný trh s viac ako 450 miliónmi ľudí, voľný pohyb tovarov, práce, služieb a kapitálu.