• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 29.3.2024Meniny má Miroslav
20°Bratislava

Na Slovensku sa prvýkrát natáča bollywoodsky film

  • 14:16 12.12.2019
  • Vysoké Tatry
Na Slovensku sa prvýkrát natáča bollywoodsky film

Jeden z členov štábu, Poliak Maciej Zemojcin, uviedol, že pôvodne sa malo natáčať v okolí Zakopaného, napokon sa rozhodli pre Sliezsky dom.

V okolí Sliezskeho domu vo Vysokých Tatrách v týchto dňoch natáčajú bollywoodsky film pod názvom Chehre/Tváre. Je to prvýkrát, čo si indická filmová produkcia vybrala na natáčanie Slovensko.

Je to najlepšia lokalita, aby sa dali natočiť všetky potrebné zábery a zároveň je možné dostať sa tam vozidlom. V Indii sú síce hory, ale sú oveľa nedostupnejšie. Zároveň zohrali rolu aj financie, keďže natáčanie na Slovensku je lacnejšie, ako napríklad v Rakúsku,“ zdôvodnil Zemojcin. Hlavným protagonistom snímky je Amitabh Bachchan, jedna z najväčších hviezd Bollywoodu, ktorému sa na Slovensku veľmi páči a váži si najmä pohostinnosť miestnych ľudí. „Slovensko je krásna krajina a určite sa sem plánujem ešte v budúcnosti vrátiť aj s rodinou a stráviť nejaký čas relaxovaním,“ uviedol.

Dej filmu je sústredený do zasneženej krajiny a to je dôvod, prečo sú filmári práve v Tatrách. Režisér snímky Rumi Jaffery spolu s ďalšími protagonistami potvrdil, že v regióne a aj v okolí samotného Sliezskeho domu majú všetko, čo na natáčanie potrebujú. „Ide o indicko-slovensko-poľskú produkciu, myslím, že môžeme očakávať, že keď sa ten film uvedie, do pár mesiacov sem prídu húfy indických turistov. V Indii sú totiž tri základné veci, ktoré ľudí veľmi ovplyvňujú, a to je kriket, čaj a kino,“ skonštatoval Zemojcin.

Bachchan objasnil, že hlavnými hrdinami deja sú seniori z právnických profesií, ktorí žijú v zasneženej krajine. „Každý deň sa stretávajú v jednom dome a hrajú sa na súdny proces, aby tie svoje profesie akoby udržali nažive. Neskôr sa k nim pridá jeden mladý človek, a čo sa potom stane, sa diváci dozvedia, keď si pozrú film,“ skonštatoval s úsmevom.

Dej filmu, ktorý by mali do indických i európskych kín uviesť v apríli budúceho roka, sa začína a zároveň aj končí zábermi zo slovenských veľhôr. „Sme radi, že tu máme takýchto prestížnych filmárov, pretože je to prvýkrát, čo táto indická produkcia natáča na Slovensku a nás teší, že si vybrali práve Vysoké Tatry. Myslím si, že je dosť pravdepodobné, že sa nám po zverejnení tohto filmu zvýši počet návštevníkov z Indie, pretože nielen oni, ale aj iní ľudia radi navštevujú lokality, kde sa natáčal nejaký úspešný film,“ zhodnotila riaditeľka Združenia cestovného ruchu Vysoké Tatry Lenka Syrovátková. Mysteriózno—psychologický triler Chehre sa bude natáčať v Tatrách do 20. decembra.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
SHMÚ varuje pred vetrom na západnom Slovensku a na horách

SHMÚ varuje pred vetrom na západnom Slovensku a na horách

DNES - 13:00Domáce

Na západe Slovenska a v niektorých severných okresoch upozorňujú meteorológovia v piatok na silný vietor.

J. Naď: Najväčšou výzvou pre štáty NATO bude odolať dezinformačným útokom

J. Naď: Najväčšou výzvou pre štáty NATO bude odolať dezinformačným útokom

DNES - 13:00Domáce

Pre členské krajiny NATO bude najväčšou výzvou do ďalšieho obdobia odolať silným dezinformačným útokom a cieleným vplyvovým operáciám.

Výročie vstupu do Aliancie pripomína vlajka pred Prezidentským palácom

Výročie vstupu do Aliancie pripomína vlajka pred Prezidentským palácom

DNES - 11:47Domáce

Dvadsiate výročie vstupu Slovenskej republiky do Severoatlantickej aliancie pripomína vlajka NATO, ktorú v piatok vztýčili pred Prezidentským palácom.

SaS: Členstvo v NATO je aj po rokoch základným pilierom našej bezpečnosti

SaS: Členstvo v NATO je aj po rokoch základným pilierom našej bezpečnosti

DNES - 11:22Domáce

Členstvo v Severoatlantickej aliancii je pre Slovensko aj po rokoch základným pilierom bezpečnosti.

Len päť z 24 kandidujúcich strán a koalícií vedú do eurovolieb ženy

Len päť z 24 kandidujúcich strán a koalícií vedú do eurovolieb ženy

DNES - 10:07Domáce

Zo všetkých 24 kandidujúcich strán a koalícií vo voľbách do europarlamentu má na čele kandidátnej listiny ženu iba päť.