• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 20.4.2024Meniny má Marcel
Bratislava

Poslanci Smeru-SD sa vyjadrili k obvineniu predsedu strany Roberta Fica

  • 16:30 05.12.2019
  • Bratislava
Poslanci Smeru-SD sa vyjadrili k obvineniu predsedu strany Roberta Fica

Predstavitelia Smeru-SD považujú obvinenie Roberta Fica za neopodstatnené.

Predstavitelia koaličného Smeru-SD považujú obvinenie svojho straníckeho šéfa Roberta Fica za neopodstatnené. Minister práce Ján Richter (Smer-SD) je presvedčený, že Fico dokáže vysvetliť svoje vyjadrenia. Podľa poslanca Národnej rady (NR) SR Jána Podmanického (Smer-SD) ide o prehnanú reakciu prokuratúry.

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil Fica pre jeho výroky o odsúdení exposlanca ĽSNS Milana Mazureka za jeho vyjadrenia o Rómoch.

Najlepšie to okomentoval pán Baránek, politológ, ktorý povedal, že ak sa bude odopierať politikom komentovať nejakú situáciu na Slovensku, asi tu už vzniká nová totalita,“ reagoval pred novinármi podpredseda Smeru-SD Juraj Blanár s tým, že je veľmi zvedavý, čo sa bude diať ďalej a aké budú argumenty.

Sám Robert Fico sa vyjadril, že je pripravený spolupracovať a komunikovať s orgánmi činnými v trestnom konaní, čiže zobral to prirodzene a štandardne,“ uviedol Richter pre TASR. „Ak som pozeral správne to video, on sa nevyjadril, že podporuje obsah vyjadrenia pána Mazureka, on sa skôr vyjadril k procesu, a to je trošku iné. Ale som presvedčený, že on to dokáže vysvetliť,“ doplnil.

Podmanický dôveruje orgánom činným v trestnom konaní, že pravda sa napokon ukáže a obvinenie bude stiahnuté. „Niekedy mám pocit, že niektorí policajti a niektorí prokurátori, bohužiaľ, začínajú zvlášť v tomto predvolebnom období konať na základe objednávky médií hlavného prúdu, aby sa nejakým spôsobom zapáčili možno budúcim vládcom, čo je podľa mňa v demokratickom štáte neprípustné,“ vysvetlil poslanec pre TASR.

Podmanický podľa svojich slov očakáva od orgánov činných v trestnom konaní rovnaký prístup aj k politikom a novinárom, ktorí po právoplatnom odsúdení asistenta poslanca Jozefa Rajtára Filipa Rybaniča jeho čin „schvaľovali a obhajovali ho na verejnosti“. „Dúfam, že prokuratúra bude postupovať rovnakým metrom a rozbehne trestné stíhanie aj všetkých tých desiatok politikov a desiatok novinárov, ktorí schvaľovali trestnú činnosť pána Rybaniča,“ skonštatoval.

Vo výpovedi Roberta Fica neboli uvedené žiadne okolnosti, ktoré by nabádali k tomu, aby ich mala riešiť NAKA alebo nejaké orgány činné v trestnom konaní,“ povedal ďalší poslanec za Smer-SD Jozef Burian. Doplnil, že plne sa stotožňuje s tým, čo vo videu povedal Fico. „Nebolo tam povedané niečo, čo si nemyslia ľudia na Slovensku,“ skonštatoval Burian.

Poslanca Dušana Jarjabka (Smer-SD) neprekvapuje obvinenie Fica, považuje to za „hon na čarodejnice“, ktorý musí v tomto štáte prestať. „A som presvedčený, že prestane a bude to po voľbách. Nevidím na vyjadreniach pána Fica v tejto chvíli nič problémové. Podľa môjho názoru bolo všetko v poriadku a myslím si, že to vôbec nie je na nejaké stíhanie,“ doplnil.

Vyšetrovateľ NAKA obvinil expremiéra z troch trestných činov. Fico sa mal podľa polície dopustiť hanobenia národa, rasy a presvedčenia, podnecovania k národnostnej, rasovej a etnickej nenávisti, a to v súbehu s trestným činom schvaľovania trestného činu.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Prezidentka podporuje občiansku zbierku na muníciu pre Ukrajinu

Prezidentka podporuje občiansku zbierku na muníciu pre Ukrajinu

VČERA - 17:15Domáce

Prezidentka SR Zuzana Čaputová podporuje občiansku zbierku Munícia pre Ukrajinu.

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

VČERA - 12:57Domáce

Po stredajšom (17. 4.) požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

VČERA - 12:44Domáce

Opozičná strana SaS podá na ďalšiu schôdzu parlamentu návrh na odvolanie Rudolfa Huliaka z postu predsedu výboru pre pôdohospodárstvo a životné prostredie.

Polícia vyšetruje lúpežné prepadnutie v rodinnom dome

Polícia vyšetruje lúpežné prepadnutie v rodinnom dome

VČERA - 11:42Domáce

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin lúpeže a prečin porušovania domovej slobody.

Na oblohe môžete vidieť meteorický roj Lyríd, toto bude najlepší deň na pozorovanie

Na oblohe môžete vidieť meteorický roj Lyríd, toto bude najlepší deň na pozorovanie

VČERA - 11:12Domáce

Na oblohe je v týchto dňoch viditeľný meteorický roj Lyríd.