• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 19.4.2024Meniny má Jela
Bratislava

Danko: Dôchodcovia budú mať vďaka SNS viac v peňaženkách

  • 15:18 27.11.2019
  • Bratislava
Danko: Dôchodcovia budú mať vďaka SNS viac v peňaženkách

Predseda SNS Andrej Danko vybojoval u koaličných partnerov zvýšenie minimálnych dôchodkov.

Štát by mal oceniť dôchodcov, ktorí odovzdali roky driny a tvrdej práce štátu. Je na politikoch, aby zabezpečili garantovanie minimálneho dôchodku. Vyhlásil to predseda Slovenskej národnej strany (SNS) po tom, ako sa mu podarilo presadiť túto iniciatívu aj u koaličných partnerov. Ďalší krok je teraz na vláde.

Predseda SNS Andrej Danko vybojoval u koaličných partnerov zvýšenie minimálnych dôchodkov. „Slovenská republika bude mať ako jeden z mála štátov minimálny dôchodok naviazaný na priemernú mzdu,“ opísal výsledok Danko.

Po vynaloženom úsilí však prišlo zadosťučinenie, a to v podobe kompromisu, s ktorým súhlasili všetci koaliční partneri. „Je politická dohoda na tom, že vláda má v skrátenom legislatívnom konaní predložiť tento návrh,“ priblížil Danko.

Ide tak o prvý avizovaný krok k celkovej zmene dôchodkového systému. „Som hrdý na to, že SNS otvorila tému celkovej zmeny dôchodkového systému a podarilo sa nám po množstve rokovaní vybojovať viac peňazí pre naše staré mamy a starých otcov, ktorí tomuto štátu odovzdali najlepšie roky svojho života,“ doplnil.

Zvýšenie minimálnych dôchodkov na 334 eur, zrušenie koncesionárskych poplatkov, rôzne bonusy ako rekreačné poukazy, tlak na liekovú politiku. To všetko sú reálne kroky, s ktorými prišla SNS a hrdo si ich môže dať do odpočtu na konci volebného obdobia. Vďaka SNS si poberatelia najnižších penzií polepšia o viac než 55 eur. Spolu s ďalšími opatreniami zrušením koncesií to ročne predstavuje takmer 700 eur, ktoré budú mať seniori navyše vďaka SNS. „Je prácou politika garantovať Slovákom a Slovenkám dôstojný život.“

Zároveň dodal, že v nasledujúcom volebnom období má Slovenská národná strana nachystané rôzne zmeny, ktoré majú slúžiť na zlepšenie života našich dôchodcov.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Pepco sťahuje z predaja nebezpečné oblečenie a doplnky

Pepco sťahuje z predaja nebezpečné oblečenie a doplnky

DNES - 19:31Ekonomické

Zákazníci by si mali skontrolovať, či tieto výrobky nemajú doma.

Slovenská pošta vlani vykázala najnižšiu stratu od roku 2020

Slovenská pošta vlani vykázala najnižšiu stratu od roku 2020

DNES - 16:40Ekonomické

Slovenskej pošte (SP) sa vlani podarilo znížiť stratu na 5,48 milióna eur. Ide o najnižšiu stratu za posledné štyri roky.

Erik Tomáš: KDH som za podporu 13. dôchodku nič nesľúbil

Erik Tomáš: KDH som za podporu 13. dôchodku nič nesľúbil

DNES - 15:13Ekonomické

Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš (Hlas-SD) odmietol tvrdenia opozičného KDH, podľa ktorých mal garantovať, že neotvorí a nezníži druhý pilier.

Premiér: Obchvaty veľkých miest by mohli byť oslobodené od diaľničných známok

Premiér: Obchvaty veľkých miest by mohli byť oslobodené od diaľničných známok

DNES - 14:16Ekonomické

Obchvaty niektorých miest by mohli byť oslobodené od diaľničných známok.