• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 20.4.2024Meniny má Marcel
11°Bratislava

Dopravná nehoda si vyžiadala ľudský život

  • 8:47 19.10.2019
  • Michalovce
Dopravná nehoda si vyžiadala ľudský život

Včera (18.10.) krátko po 13. hodine sa počet dopravných nehôd s tragickým koncom opäť navýšil.

Ďalší človek, ktorý mal ešte jeseň života pred sebou, žiaľ, už nikdy nezasadne za nedeľný stôl spolu so svojou rodinou. Jeho niť života pretrhla dopravná nehoda, ktorá na niekoľko hodín obmedzila plynulosť dopravy v Michalovciach.

Podľa doterajších zistení 30-ročný vodič zo Sobraniec, smerujúci s osobným motorovým vozidlom zn. Peugeot 407 od obce Zalužice, pravdepodobne z dôvodu nevenovania sa plne vedeniu vozidla a sledovaniu situácie v cestnej premávke, prešiel pred svetelnou križovatkou na Užhorodskej ulici s vozidlom cez odbočovací stredový pruh do protismeru, kde v tom čase viedla osobné motorové vozidlo zn. VW Touran v smere od mesta Michalovce 29-ročná vodička z okresu Sobrance.

Žiaľ, vodička už zrážke nedokázala zabrániť, a výsledkom čelného stretu vozidiel boli také zranenia 54-ročného spolujazdca z vozidla zn. VW Touran, ktorým po prevoze do nemocnice podľahol.

Vodička tohto vozidla utrpela podľa predbežnej lekárskej správy ľahké zranenia a 49-ročná spolujazdkyňa, sediaca na zadnom sedadle, sa zranila ťažko. Vodič druhého vozidla neutrpel pri dopravnej nehode zranenia, ktoré by si vyžiadali lekárske ošetrenie, výsledok jeho dychovej skúšky bol negatívny a vodičský preukaz mu bol zadržaný. Predbežná škoda bola vyčíslená na 4.000 eur.

Michalovskí dopravní policajti udalosť na mieste dokumentovali aj za prítomnosti znalca z odboru cestná doprava. Vyšetrovateľka odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Michalovciach, ktorá vec na mieste prevzala, v tejto súvislosti začala trestné stíhanie a 30-ročného vodiča osobného motorového vozidla zn. Peugeot 407 obvinila z prečinu usmrtenia a prečinu ublíženia na zdraví. Presná príčina dopravnej nehody a jej bližšie okolnosti sú však naďalej predmetom vyšetrovania.

S blížiacimi sa sviatkami, pri ktorých si uctime pamiatku všetkých, ktorí už, žiaľ, nie sú medzi nami, bude aj na cestách viac vodičov. Jazdite preto opatrne a dávajte na seba pozor. Život je naozaj to najcennejšie, čo máte.

Zdroj: Info.sk, MINV, Lenka Ivanová, Foto: MINV
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

DNES - 7:57Domáce

Európska únia nemá možnosť a ani nesmie namietať proti výsledkom parlamentných volieb v členskej krajine zmenami v podpore formou eurofondov, tvrdí publicista Juraj Hrabko.

Prezidentka podporuje občiansku zbierku na muníciu pre Ukrajinu

Prezidentka podporuje občiansku zbierku na muníciu pre Ukrajinu

VČERA - 17:15Domáce

Prezidentka SR Zuzana Čaputová podporuje občiansku zbierku Munícia pre Ukrajinu.

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

VČERA - 12:57Domáce

Po stredajšom (17. 4.) požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

VČERA - 12:44Domáce

Opozičná strana SaS podá na ďalšiu schôdzu parlamentu návrh na odvolanie Rudolfa Huliaka z postu predsedu výboru pre pôdohospodárstvo a životné prostredie.

Polícia vyšetruje lúpežné prepadnutie v rodinnom dome

Polícia vyšetruje lúpežné prepadnutie v rodinnom dome

VČERA - 11:42Domáce

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin lúpeže a prečin porušovania domovej slobody.