• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 29.3.2024Meniny má Miroslav
Bratislava

Video: Tajné zábery odhalili barbarské praktiky v laboratóriu

  • 19:06 16.10.2019
  • Mienenbüttel
Video: Tajné zábery odhalili barbarské praktiky v laboratóriu

Zábery zachytili otrasné testy na zvieratách.

Tajné zábery aktivistov za práva zvierat odhalili otrasné testy na opiciach, psoch a ďalších zvieratách v nemeckom laboratóriu. Znepokojujúce video zverejnili organizácie bojujúce za práva zvierat Soko Tierschutz a Cruelty Free International. Zobrazuje opice, ktoré boli pripútané ku kovovým postrojom a držané v malých klietkach v laboratóriu v Mienenbüttel v Neu Wulmstorf v Dolnom Sasku. Po testovaní toxicity nechali mačky a psy o videu krvácať a umierať.

Zábery získal agent organizácie, ktorý sa v laboratóriu zamestnal po tom, čo Laboratórium farmakológie a toxikológie LPT na jeseň 2018 zverejnilo pracovnú ponuku. Friedrich Mülln zo Soko Tierschutz povedal: „V roku 2013 sme sa tam pokúsili získať prácu, ale neboli sme úspešní. Od decembra 2018 do marca 2019 pracoval v laboratóriu tajný vyšetrovateľ.“

Tajný pracovník informoval o tom, že sa toxikologické testy na zvieratách, vrátane bíglov, opíc, mačiek a králikov, uskutočňovali na objednávku viacerých spoločnosti v Nemecku, ako aj iných svetových spoločností, pričom zvieratá boli držané v hrozných podmienkach. Bíglom údajne natlačili trubičky do hrdla, cez ktoré dostávali tabletky a následne ich po pokusoch nechali krvácať a trpieť.

Podľa Müllna najhoršie zaobchádzali s makakmi, ktoré pripútali, podávali im liečivá a chovali ich v stiesnených podmienkach v malých klietkach. Bolo im podávaných až 13 injekcií denne a podľa aktivistov boli v laboratóriu krutí pracovníci, ktorí neboli zaškolení na prácu so zvieratami.

Podľa Cruelty Free International je LPT rodinné testovacie laboratórium, ktoré vykonáva testovanie toxicity pre farmaceutické, priemyselné a agrochemické spoločnosti z celého sveta s cieľom splniť požiadavky vlád a regulačných orgánov.

Cruelty Free International uviedla:

„Testovanie toxicity zahŕňa otravu zvierat, aby zistili, koľko chemikálií alebo liekov je potrebných na to, aby spôsobili vážne poškodenie, v snahe určiť, aká by mohla byť „bezpečná“ dávka pre ľudí. Zvieratám sa podáva injekcia alebo musia jesť alebo vdychovať zvyšujúce sa množstvá látky na meranie toxických účinkov, ktoré môžu byť závažné a zahŕňajú zvracanie, vnútorné krvácanie, dýchacie ťažkosti, horúčku, chudnutie, letargiu, problémy s kožou, zlyhanie orgánov a dokonca aj smrť. Nie sú k dispozícii žiadne anestetiká ani lieky od bolesti."

Aktivisti nahlásili tieto skutočnosti polícii, ktorá prípad vyšetruje. Žiadajú tiež sprísnenie zákonov v Nemecku, ktoré by chránili zvieratá.

Zdroj: Info.sk, TM, theguardian.com
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Video: Táto rybka robí neskutočný hluk. Zvuky jednej z najmenších rýb vedcov prekvapili

Video: Táto rybka robí neskutočný hluk. Zvuky jednej z najmenších rýb vedcov prekvapili

VČERA - 21:26Zaujímavosti

Drobná rybka dokáže vyprodukovať zvuk o hlasitosti až 140 decibelov.

Teraz je ten správny čas na vysievanie reďkoviek

Teraz je ten správny čas na vysievanie reďkoviek

VČERA - 19:41Zaujímavosti

Zdravú, chutnú a obľúbenú zeleninu si viete dopestovať rýchlo a jednoducho.

5 záhradných rastlín, ktoré najviac škodia alergikom

5 záhradných rastlín, ktoré najviac škodia alergikom

VČERA - 18:01Zaujímavosti

Nezhoršujte príznaky alergie vlastnou chybou pri záhradkárčení. Týchto 5 rastlín vám môže uškodiť.

Ako odšťaviť citrón bez krájania? Postačí pár sekúnd

Ako odšťaviť citrón bez krájania? Postačí pár sekúnd

21:49 27.03.2024Zaujímavosti

Ak chcete využiť len šťavu z citróna, nemusíte ho vôbec krájať. Takto si uľahčíte prácu už za niekoľko sekúnd.

Ako spoznať nekvalitnú kaderníčku? 5 znakov, ktoré si všímajte pri prvej návšteve

Ako spoznať nekvalitnú kaderníčku? 5 znakov, ktoré si všímajte pri prvej návšteve

20:44 27.03.2024Zaujímavosti

Vlasy len tak rýchlo nedorastú – o to viac zamrzí, ak sa o ne nekvalitne postará údajný profesionál. Tieto znaky vám pomôžu rozoznať nekvalitnú kaderníčku.