• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 18.4.2024Meniny má Valér
Bratislava

Pistorius nedávno omylom vystrelil aj na kamaráta

  • 12:40 19.02.2013
  • LONDÝN
Pistorius nedávno omylom vystrelil aj na kamaráta

Kamarát juhoafrického bežca Oscara Pistoriusa pod vplyvom tragédie z minulého štvrtka priznal, že atlét ho nedávno v reštaurácii náhodou takmer postrelil do nohy pri neopatrnom manipulovaní s pištoľou.


"Zaznela ohlušujúca rana a projektil len o kúsoček minul moje chodidlo. Mal som veľké šťastie. Ľahko sa mohlo stať, že ma guľka zasiahne do nohy a ukončí mi kariéru," povedal pre denník The Sun 20-ročný boxer Kevin Lerena. Dodal, že išlo o zbraň prítomného juhoafrického kamaráta.

Pistorius ho požiadal, či si ju môže prezrieť.

Vybral zo zásobníka guľku, ale neskontroloval ďalšie komory a pri potiahnutí spúšte zaznel výstrel namiesto kliknutia naprázdno.

Strela roztrieštila podlahu a úlomky poškriabali Lerenovi prst, keďže mal obuté "žabky". "Oscar sa mi dokola ospravedlňoval, ešte aj o deň neskôr sa mi telefonicky ozval, vyjadril svoju ľútosť a dušoval sa, že takéto niečo sa mu už nikdy nestane," rekapituloval pästiar. Manažment reštaurácie sa údajne tváril znepokojene a klienti napospol zdvihli hlavy od stolov, ale príhoda nevyvolala vážnejší rozruch - vtedy nik nemohol tušiť, čo bude na Valentína nasledovať.

Dvadsaťšesťročný "Blade Runner" Pistorius, vďaka súpereniam so zdravými bežcami najznámejší paralympionik, čelí obvineniu z úkladnej vraždy svojej priateľky Reevy Steenkampovej. Lerena sa príliš nepozastavoval nad tým, že Pistorius i ľudia z jeho okolia nosia zbrane, v juhoafrických reáliách vraj ide o bežnú záležitosť: "Vedel som, že Oscar i priatelia sú ozbrojení. To je JAR - ide o osobnú ochranu."

Pistorius v rámci popisovanej predzvesti extrémne väčšej drámy večeral v Tashas v Melville Arch v Johannesburgu s Lerenom, britským štvrtkárom Martinom Rooneym a neidentifikovanou ďalšou osobou. Po incidente si objednané jedlo odniesli so sebou. Prevádzkar podniku Jason Loupis spätne skonštatoval: "Keď som počul výstrel, začal som sa zaujímať o okolnosti, ale spoločnosť pri stole ma odbila." The Sun dodal, že polícia teraz zašla do reštaurácie a vypočula personál.

Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.