• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 19.4.2024Meniny má Jela
12°Bratislava

Jaroslav Haščák vypovedal na NAKA

  • 10:52 19.09.2019
  • Nitra
Jaroslav Haščák vypovedal na NAKA

Šéf Penty vypovedal ako svedok v prípade vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

Šéf Penty Jaroslav Haščák dnes vypovedal ako svedok v prípade vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej na pobočke Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) v Nitre.

Podľa jeho slov vypovedal k viacerým okolnostiam, ktoré zaujímali vyšetrovateľa. „Vypovedal som o všetkom, čoho som bol svedkom. Drvivá väčšina otázok sa týkala predovšetkým môjho vzťahu s osobou Mariana Kočnera, a hlavne čo sa týka jeho dotazov a požiadaviek na nás ako majiteľov médií. Keďže sme sa poznali a médiá, ktoré máme v portfóliu, sa často vyjadrovali kriticky voči jeho osobe a k jeho podnikaniu, Marian Kočner so mnou relatívne často, raz za štvrťrok, na túto tému komunikoval. Otázky sa týkali tejto komunikácie,“ povedal bezprostredne po výsluchu Haščák.

Ako uviedol, SMS správe, v ktorej mu Marian Kočner, obžalovaný z vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, mal napísať, že pracuje na „...odj...ní ču..ka...“, bola na výsluchu venovaná iba okrajová pozornosť. „Je v spise aj ďalšia komunikácia, kde sa sťažuje, ako o ňom píšu Plus 7 dní alebo Trend, a ja sa mu snažím vysvetliť, ako fungujú médiá, že sú nezávislé a my ako majitelia nemáme žiadnu možnosť ovplyvňovať médiá, a vysvetľujem mu, že ak má nejaké požiadavky, tak sa má obrátiť na vydavateľa, na šéfredaktora, na príslušných redaktorov a že tomu bude venovaná pozornosť. K predmetnej esemeske, k tomu bola jedna otázka, ja som odpovedal, presne v tom istom duchu, ako som sa vyjadril pre Aktuality.sk," pokračoval.

Ako doplnil, s Marianom Kočnerom sa stretával relatívne často. „Za posledné dva roky sme sa stretli osemkrát, neviem, či je to veľa, alebo málo. Na svadbu som ho nezavolal, ale na oslavu svojich 30. narodenín áno, aj on mňa na oslavu svojich päťdesiatich. Počas toho, ako je vo väzbe, sa ma nepokúšal kontaktovať,“ skonštatoval Haščák.

Väzobne stíhaného podnikateľa Mariana Kočnera obvinili z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka, pri ktorej zavraždili aj jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú. Kuciakovu likvidáciu si mal obvinený objednať pre jeho novinársku prácu. Dvojicu zavraždili 21. februára 2018 v jej dome vo Veľkej Mači. Za Kuciakovu vraždu zaplatil objednávateľ minimálne 70.000 eur. Okrem Mariana Kočnera sú obvinení aj Alena Zsuzsová, Tomáš Szabó, Miroslav Marček a Zoltán Andruskó. Sú vo väzbe.

Zdroj: Info.sk, TASR, tvnoviny.sk
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

DNES - 12:57Domáce

Po stredajšom (17. 4.) požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

DNES - 12:44Domáce

Opozičná strana SaS podá na ďalšiu schôdzu parlamentu návrh na odvolanie Rudolfa Huliaka z postu predsedu výboru pre pôdohospodárstvo a životné prostredie.

Polícia vyšetruje lúpežné prepadnutie v rodinnom dome

Polícia vyšetruje lúpežné prepadnutie v rodinnom dome

DNES - 11:42Domáce

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin lúpeže a prečin porušovania domovej slobody.

Na oblohe môžete vidieť meteorický roj Lyríd, toto bude najlepší deň na pozorovanie

Na oblohe môžete vidieť meteorický roj Lyríd, toto bude najlepší deň na pozorovanie

DNES - 11:12Domáce

Na oblohe je v týchto dňoch viditeľný meteorický roj Lyríd.

Kotlár požiadal FS o analýzu vybraných subjektov, ktoré prevádzkovali MOM

Kotlár požiadal FS o analýzu vybraných subjektov, ktoré prevádzkovali MOM

VČERA - 18:09Domáce

Peter Kotlár požiadal Finančnú správu o finančnú analýzu niektorých subjektov, ktoré prevádzkovali mobilné odberové miesta.