• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 20.4.2024Meniny má Marcel
Bratislava

Nemecký závod VW pripravil pre bratislavských zamestnancov nevhodné ubytovanie

  • 10:53 14.08.2019
  • Bratislava
Nemecký závod VW pripravil pre bratislavských zamestnancov nevhodné ubytovanie

Vedenie bratislavského závodu po preverení situácie označilo ubytovanie za neakceptovateľné a požiadalo centrálu koncernu vo Wolfsburgu aj hostiteľský závod o nápravu.

Nepríjemné prekvapenie čakalo začiatkom týždňa na 97 vyslaných zamestnancov bratislavského závodu Volkswagen (VW) po príchode do nemeckého Emdenu. Koncernový závod, v ktorom majú tri mesiace pracovať, im pripravil ubytovanie nespĺňajúce základné hygienické štandardy. Informoval o tom odborový zväz KOVO Volkswagen Slovakia.

Ubytovanie, ktoré im bolo po príchode poskytnuté, považujeme za neakceptovateľné a nespĺňajúce ani základné hygienické štandardy,“ povedal podpredseda základnej organizácie Odborového zväzu KOVO vo Volkswagene Martin Kavický. Definitívnym riešením je podľa odborárov náhradné ubytovanie s dôstojnými podmienkami a samozrejmosťou, akou je pitná voda a stravovací režim. „Na náš podnet bolo zamestnancom poskytnuté občerstvenie,“ dodal Kavický.

Podľa hovorkyne VW Slovakia Lucie Kovarovič Makayovej ide o výnimočnú situáciu, ktorá sa v minulosti zatiaľ nestala. „Doposiaľ sme v tomto závode, ako ani v iných koncernových závodoch neevidovali žiadne pripomienky ku kvalite ubytovania,“ povedala. VW vysiela svojich pracovníkov do zahraničných závodov pravidelne a okrem Nemecka sú ich cieľom najčastejšie závody v Maďarsku a Belgicku. Bratislavský závod má v súčasnosti v zahraničí viac ako 300 pracovníkov. „Nevhodné ubytovanie sa týka len zamestnancov vyslaných do Emdenu,“ zdôraznila Makayová.

Vysielaním pracovníkov do zahraničia bratislavský VW rieši nadbytok zamestnancov, ktorý vznikol po optimalizácii výroby. „Pracovníci dočasne nasadení v zahraničí zostávajú zamestnancami Volkswagen Slovakia so všetkými prislúchajúcimi benefitmi,“ uviedla Makayová. Pretože ubytovanie na mieste vyslania zabezpečuje hostiteľská spoločnosť, nie je zatiaľ jasné, kedy sa ich situácia zlepší. Na náprave však podľa hovorkyne závod v Emdene pracuje. „Pri doterajších vyslaniach v tomto závode, ako aj v iných koncernových závodoch sme neevidovali žiadne pripomienky ku kvalite ubytovania. O to viac nás vzniknutá situácia mrzí a veríme v jej skoré vyriešenie,“ dodala hovorkyňa.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Pepco sťahuje z predaja nebezpečné oblečenie a doplnky

Pepco sťahuje z predaja nebezpečné oblečenie a doplnky

VČERA - 19:31Ekonomické

Zákazníci by si mali skontrolovať, či tieto výrobky nemajú doma.

Slovenská pošta vlani vykázala najnižšiu stratu od roku 2020

Slovenská pošta vlani vykázala najnižšiu stratu od roku 2020

VČERA - 16:40Ekonomické

Slovenskej pošte (SP) sa vlani podarilo znížiť stratu na 5,48 milióna eur. Ide o najnižšiu stratu za posledné štyri roky.

Erik Tomáš: KDH som za podporu 13. dôchodku nič nesľúbil

Erik Tomáš: KDH som za podporu 13. dôchodku nič nesľúbil

VČERA - 15:13Ekonomické

Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš (Hlas-SD) odmietol tvrdenia opozičného KDH, podľa ktorých mal garantovať, že neotvorí a nezníži druhý pilier.

Premiér: Obchvaty veľkých miest by mohli byť oslobodené od diaľničných známok

Premiér: Obchvaty veľkých miest by mohli byť oslobodené od diaľničných známok

VČERA - 14:16Ekonomické

Obchvaty niektorých miest by mohli byť oslobodené od diaľničných známok.