• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 20.4.2024Meniny má Marcel
Bratislava

Video: Policajti vtipkovali, zatiaľ čo zadržaný v ich rukách umieral

  • 21:31 02.08.2019
  • Dallas
Video: Policajti vtipkovali, zatiaľ čo zadržaný v ich rukách umieral

Polícia zadržala údajne agresívneho muža, ktorý počas zásahu zomrel. Kamerový záznam odhalil nedbanlivý prístup príslušníkov k chorému.

32-ročný Tony Timpa umrel na parkovisku pred požičovňou filmov pre dospelých po tom, ako ho polícia po dobu 14 minút tlačila spútaného k zemi. K incidentu došlo v roku 2016, keď vyľakaný Timpa sám zavolal policajtov, ktorým vysvetlil, že neužil lieky na liečbu schizofrénie a depresie.

Keďže nebolo celkom jasné, čo sa stalo v minútach pred jeho úmrtím, rodina začala boj s úradmi, ktoré o tri roky neskôr povolili nahliadnutie do záznamu z osobnej kamery na uniforme jedného zo zasahujúcich policajtov.

Vtipkovanie nad umierajúcim

Timpa z parkoviska zavolal na pohotovostné číslo 911 a dispečerke oznámil, že sa bojí. Po príchode polície ho hliadka spútala a sotila na zem, kde ho jeden z príslušníkov tlačil kolenom na zadnú stranu hrude. 32-ročný pacient po celý čas kričal o pomoc.

Po niekoľkých minútach Timpa upadol do bezvedomia, čo polícia vyhodnotila tak, že zaspal. Na zázname počuť policajtov, ktorí mužovi neskontrolovali pulz, ale namiesto toho medzi sebou žartovali o tom, ako zadržaného Timpu prebudia pred odchodom do školy.

Keď už bol Timpa v bezvedomí, policajti poprosili o asistenciu záchranárov, ktorí mu do ramena vpichli injekčnú striekačku s obsahom silného sedatíva. Predtým, ako Timpu naložili do záchranky, ho polícia držala pri zemi ešte asi ďalšie 4 minúty. Až zdravotníci v záchranke si ako prví všimli, že muž nedýcha.

„Dúfam, že som ho nezabil.“

Po zverejnení videa sa zasahujúci policajti bránili tvrdením, že dnes už zosnulého Timpu museli pritlačiť k zemi, pretože javil známky agresívneho správania. Tomu však nezodpovedá fakt, že zdravotníci mužovi dokázali bez problému odmerať tlak, kým bol stále pri vedomí.

Ďalším pochybením polície bolo podanie sedatíva až po tom, ako muž upadol do bezvedomia. Už v tom čase sa policajti dohadovali, či ho prebudiť alebo nie.

Keď mŕtveho Timpu napokon premiestnili do sanitky, tón rozhovoru medzi policajtmi sa zmenil: „Však tam práve neumrel, však?“ a „Dúfam, že som ho nezabil,“ ozýva sa vo videu.

Polícia sa celé 3 roky odvolávala na to, že k usmrteniu muža došlo kvôli jeho bojovnému správaniu. Pitva za pravdepodobnú príčinu úmrtia označila zabitie. Timpa údajne podľahol náhlemu infarktu vyvolanému účinkami drog a napätia z fyzického obmedzenia pohybu.

Zúfalá rodina Tonyho Timpu je presvedčená o tom, že po získaní kamerového záznamu sa jej podarí konečne domôcť spravodlivosti.

Varovanie: Video nie je vhodné pre citlivé povahy!

Zdroj: Info.sk, DP, unilad.co.uk, Video: YouTube.com
Najnovšie v kategóriiViac článkov
3 veci, ktoré sa vám dejú s telom počas dlhších letov

3 veci, ktoré sa vám dejú s telom počas dlhších letov

DNES - 7:22Zaujímavosti

Každý let lietadlom zanecháva nezmazateľné stopy na tele. Tie dlhšie sú však po všetkých stránkach o čosi náročnejšie. Ako si poradiť s následkami?

Ako pestovať cukety vertikálne: Takto budete mať veľkú úrodu na malom priestore

Ako pestovať cukety vertikálne: Takto budete mať veľkú úrodu na malom priestore

VČERA - 20:35Zaujímavosti

Máte málo miesta pre rozrastajúce sa cukety? Skúste ich naučiť rásť vertikálne.

Takto svoju záhradu ochránite pred neskorými mrazmi

Takto svoju záhradu ochránite pred neskorými mrazmi

VČERA - 20:01Zaujímavosti

Mrazivé dni ešte neskončili a to znamená, že by ste svoju záhradu mali pripraviť aj na teploty siahajúce k nule.

Medvedici Tatranke sa narodilo mláďa. Košická zoo uviedla, čo s ním urobí

Medvedici Tatranke sa narodilo mláďa. Košická zoo uviedla, čo s ním urobí

VČERA - 12:56Zaujímavosti

V košickej zoo sa narodilo mláďa medveďa hnedého.

Čo sa naozaj deje s vaším telom po uštipnutí včelou? O tomto následku ste nevedeli

Čo sa naozaj deje s vaším telom po uštipnutí včelou? O tomto následku ste nevedeli

20:40 18.04.2024Zaujímavosti

Uštipnutie včelou je vo väčšine prípadov menej závažné, no mnohých prekvapí, čo sa s telom deje po ňom.