• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 29.3.2024Meniny má Miroslav
15°Bratislava

Rezort dopravy očakáva v lete na Slovensku rekordný počet turistov

  • 13:11 21.07.2019
  • Bratislava
Rezort dopravy očakáva v lete na Slovensku rekordný počet turistov

Slovenskému cestovnému ruchu sa darí, návštevnosť nepretržite rastie už štvrtý rok. Aj v tohtoročnom lete by tak na Slovensko mohol prísť rekordný počet turistov, ktorí tu strávia letnú dovolenku.

Očakáva to Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR, podľa ktorého sa Slovensko môže pochváliť turistickými unikátmi, ktoré možno len ťažko nájsť inde vo svete.

Návštevnosť SR podľa hovorkyne rezortu dopravy Karolíny Duckej toto leto pozitívne ovplyvnia novozavedené poukazy na rekreáciu, ktoré môžu využívať domáci dovolenkári. Rovnako pozitívne môže zapôsobiť zvýšenie dotácií pre organizácie v cestovnom ruchu o vyše 730.000 eur na celkovo viac ako 6,4 milióna eur.

SR sa podľa nej aj v tomto roku aktívne prezentovalo na zahraničných veľtrhoch a tiež medzi zahraničnými novinármi venujúcimi sa turizmu. „Cestovnému ruchu sa darí a vzhľadom na aktuálnu situáciu na medzinárodnom trhu cestovného ruchu a trendy, ktoré momentálne určujú spotrebiteľské správanie dovolenkárov, má Slovensko veľmi dobré predpoklady na ďalší rozvoj cestovného ruchu tak, aby pokračoval rast návštevnosti a tiež zvyšovanie prínosov pre národné hospodárstvo,“ skonštatovala Ducká.

Medzi najnavštevovanejšie lokality patria stabilne Bratislava, Poprad a Liptovský Mikuláš ako vstupné brány do Vysokých a Nízkych Tatier a ich okolia. Nič by sa na tom podľa hovorkyne nemalo meniť ani v tohtoročnej letnej sezóne. „Ďalšími často navštevovanými mestami sú Banská Bystrica, Košice, Nitra a Žilina. V neposlednom rade sa medzi top lokality zaraďujú aj kúpeľné mestá, ako Piešťany a Trenčianske Teplice,“ priblížila.

Letnú dovolenku na Slovensku podľa Duckej už tradične volia najčastejšie turisti zo susedných štátov, ako sú Česká republika, Maďarsko a Poľsko, ale aj z Nemecka či Spojených štátov amerických. „Slovensko je atraktívna turistická destinácia, kde možno objaviť jedinečné hrady, jaskyne, termálne pramene, ľudovú architektúru, divokú prírodu. Takéto turistické unikáty možno ťažko nájsť inde vo svete,“ podotkla.

V regiónoch podľa rezortu dopravy čakajú návštevníkov rôzne lákadlá. Spoznávať Oravu je napríklad možné vlakovým expresom, na Liptove sa môžu rodiny zúčastniť na zábavno-vzdelávacom podujatí venovanom Aurelovi Stodolovi a v trenčianskom regióne sa konajú podujatia k výročiu úmrtia M. R. Štefánika.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Jozef Bíreš končí v pozícii šéfa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy SR

Jozef Bíreš končí v pozícii šéfa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy SR

VČERA - 20:46Ekonomické

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy SR.

Z trhu sťahujú viaceré výrobky Kinder

Z trhu sťahujú viaceré výrobky Kinder

VČERA - 18:22Ekonomické

Dodávateľ preventívne sťahuje z predaja vybrané produkty značky Kinder.

PS: Zmeny v novele zákona o verejnom obstarávaní vytvárajú priestor na korupciu

PS: Zmeny v novele zákona o verejnom obstarávaní vytvárajú priestor na korupciu

VČERA - 15:57Ekonomické

Zmeny v tretej verzii novely zákona o verejnom obstarávaní vytvárajú priestor na korupciu a klientelizmus.

Wienerberger sa sťahuje z ruského trhu

Wienerberger sa sťahuje z ruského trhu

VČERA - 14:00Ekonomické

Rakúsky stavebný koncern Wienerberger predáva svoje závody v Rusku a sťahuje z tamojšieho trhu.

Slovensko má najdrahší benzín spomedzi okolitých krajín EÚ

Slovensko má najdrahší benzín spomedzi okolitých krajín EÚ

VČERA - 13:41Ekonomické

Ceny sú vyššie aj v porovnaní s Maďarskom a Rakúskom.