• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 19.4.2024Meniny má Jela
Bratislava

Princezná Diana mala účinkovať v pokračovaní známeho romantického thrilleru

  • 18:30 02.07.2019
  • Los Angeles
Princezná Diana mala účinkovať v pokračovaní známeho romantického thrilleru

Americký herec a dvojnásobný držiteľ Oscara Kevin Costner spresnil, že s Dianou diskutoval o plánovanom filme, predovšetkým o možnosti intímnych scén.

Zosnulá britská princezná Diana mala účinkovať v pokračovaní romantického thrilleru Osobný strážca (1992). Potvrdil to hlavný predstaviteľ tohto filmu Kevin Costner, ktorého v utorok citoval denník The Guardian.

Diana sa mala objaviť po boku Costnera, ktorý v pôvodnom filme stvárnil agenta určeného chrániť popovú hviezdu v podaní medzitým tiež zosnulej americkej speváčky Whitney Houstonovej. Podľa Costnerových slov sa princezná z Walesu, ako aj produkčný tím nevedeli dočkať začiatku nakrúcania.

Štúdiu sa páčila myšlienka vytvorenia Osobného strážcu 2,“ pričom členka britskej kráľovskej rodiny sa mala zhostiť úlohy s „rovnakou tvorivou kapacitou ako Whitney,“ uviedol Costner pre stanicu People TV.

Nikto o tom skutočne nevedel približne rok,“ prezradil americký herec a dvojnásobný držiteľ Oscara.

Costner po prvý raz prehovoril o tomto projekte v roku 2012, keď vysvetlil, že dej plánovaného filmu mal zahŕňať jeho postavu, chrániacu postavu Diany pred fanatickými fanúšikmi a paparacmi. Ich vzťah sa mal rozvinúť romanticky. Herec dodal, že scenár projektu sa mu dostal do rúk deň pred tragickou smrťou Diany pri autohavárii v Paríži na konci augusta 1997.

Costner spresnil, že s Dianou diskutoval o plánovanom filme, predovšetkým o možnosti intímnych scén. Podľa neho rozhovory sprostredkovala Sarah Fergusonová, vojvodkyňa z Yorku a Dianina rodinná príslušníčka.

Osobný strážca zarobil 411 miliónov dolárov, čo z neho spravilo druhý komerčne najúspešnejší film roku 1992. Soundtrack, ktorý naspievala v tom čase 29-ročná Houstonová, je s predajom 45 miliónov kópií dodnes najlepšie predávajúcim sa albumom s filmovou hudbou všetkých čias.

Pre Houstonovú išlo zároveň o herecký debut.

Film, ktorý sa však nedočkal priaznivej odozvy kritikov, v roku 2012 adaptovali na divadelný muzikál, ktorý sa stále hrá v londýnskom West Ende. Houstonová zomrela náhle v tom istom roku po dlhom boji so závislosťou od drog a alkoholu.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Pred 90 rokmi sa narodil obľúbený český herec Josef Somr

Pred 90 rokmi sa narodil obľúbený český herec Josef Somr

8:57 15.04.2024Kultúra

Patril medzi najvýraznejšie osobnosti svojej hereckej generácie. Desiatky rokov bol jedným z najobsadzovanejších českých hercov.

Karel Kryl, popredný predstaviteľ protestsongu, sa narodil pred 80 rokmi

Karel Kryl, popredný predstaviteľ protestsongu, sa narodil pred 80 rokmi

6:37 12.04.2024Kultúra

Od narodenia Karla Kryla, pesničkára a básnika, jedného z najvýznamnejších predstaviteľov protestsongu v bývalom Československu, uplynie dnes 80 rokov.

Československý zlatý slávik Peter Nagy slávi 65. narodeniny

Československý zlatý slávik Peter Nagy slávi 65. narodeniny

6:14 09.04.2024Kultúra

Sám si stále hovorí, že je pesničkár. Dnes patrí medzi popredné osobnosti československej a slovenskej hudobnej scény. Prešovský rodák Peter Nagy oslávi 65. narodeniny.

Úspešná spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková oslavuje 60. narodeniny

Úspešná spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková oslavuje 60. narodeniny

7:53 07.04.2024Kultúra

Slovenská spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková má na svojom konte takmer štyri desiatky úspešných románov.

Kapela Kiss predáva svoju obchodnú značku aj hudbu

Kapela Kiss predáva svoju obchodnú značku aj hudbu

19:25 04.04.2024Kultúra

Americká rocková kapela Kiss predáva svoju obchodnú značku, kompletnú zbierku skladieb a duševné vlastníctvo švédskej spoločnosti Pophouse Entertainment.