• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 23.4.2024Meniny má Vojtech
Bratislava

Sused privolal k hádke v byte Borisa Johnsona a jeho partnerky políciu

  • 6:05 22.06.2019
  • Londýn
Sused privolal k hádke v byte Borisa Johnsona a jeho partnerky políciu

Susedia privolali v noci na piatok políciu do bytu bývalého britského ministra zahraničných vecí Borisa Johnsona a jeho partnerky Carrie Symondsovej po tom, ako počuli hlasnú hádku sprevádzanú výkrikmi a buchotom. Informoval o tom britský denník The Guardian.

Jeden zo susedov pre Guardian povedal, že počul ženský krik nasledovaný „trieskaním a búchaním“. V istom momente bolo počuť Symondsovú, ako Johnsonovi hovorí, aby jej dal pokoj a opustil je byt.

Spomínaný sused opakovane klopal na dvere, ale nikto neodpovedal. Rozhodol sa preto zavolať na tiesňové číslo 999. Následne krátko po polnoci miestneho času v priebehu niekoľkých minút dorazili dve policajné autá a dodávka. Tie však odišli po tom, ako sa policajti presvedčili, že obe osoby v byte sú v poriadku.

Muž, ktorý privolal políciu, si hádku aj nahral a záznam poskytol Guardiadnu. Na ňom má byť okrem iného počuť, ako Symondsová hovorí, že Johnson jej zničil pohovku červeným vínom. Vyčíta mu tiež, že sa o nič nestará, pretože je rozmaznaný a neváži si nič, ani peniaze.

Metropolitná polícia v piatok pôvodne uviedla, že nemá záznam o prípade domáceho násilia z danej adresy v mestskej časti Camberwell v južnej časti Londýna. Neskôr, po získaní čísla prípadu, referenčného čísla a evidenčných čísel vyslaných vozidiel, polícia vydala vyhlásenie, v ktorom oznámila, že „v piatok o 0.24 h (miestneho času, 01.24 h SELČ) reagovala na telefonát obyvateľa južného Londýna, ktorý sa obával o zdravie svojej susedky“.

Polícia prišla na miesto incidentu, no podľa jej slov nebol dôvod na zákrok.

Johnson opustil svoju manželku Marinu Wheelerovú minulý rok a začal vzťah s bývalou vedúcou komunikačného oddelenia Konzervatívnej strany Symondsovou, ktorá bola súčasťou jeho tímu, keď verejne začal kampaň na post lídra konzervatívcov.

Johnson je najväčším favoritom na post nového lídra Konzervatívnej strany, ktorý sa zároveň stane britským premiérom. Spolu so súčasným ministrom zahraničných vecí Jeremym Huntom vo štvrtkovom hlasovaní postúpil do záverečnej fázy voľby, v ktorej o budúcom lídrovi rozhodne do konca júla v korešpondenčnom hlasovaní približne 160.000 členov Konzervatívnej strany.

Johnsonova kancelária sa k piatkovému incidentu nevyjadrila.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Metsolová na poslednom zasadnutí EP vyzdvihla viacero úspechov

Metsolová na poslednom zasadnutí EP vyzdvihla viacero úspechov

DNES - 8:54Zahraničné

Európsky parlament sa za posledných päť rokov má čím pochváliť, uviedla na úvod posledného zasadnutia zákonodarného zboru EÚ pred eurovoľbami Roberta Metsolová.

Parlament v Británii schválil kontroverzný návrh zákona o deportácii migrantov

Parlament v Británii schválil kontroverzný návrh zákona o deportácii migrantov

DNES - 6:32Zahraničné

Kontroverzné plány britskej vlády na posielanie žiadateľov o azyl do africkej Rwandy prešli v noci na utorok parlamentom.

Britský premiér oznámi zvýšenie vojenskej podpory pre Ukrajinu

Britský premiér oznámi zvýšenie vojenskej podpory pre Ukrajinu

DNES - 6:30Zahraničné

Britský premiér Rishi Sunak oznámi v utorok na návšteve Poľska zvýšenie vojenskej podpory pre Ukrajinu o 500 miliónov libier (579 miliónov eur).

Kim Čong-un dohliadal na cvičenie simulujúce jadrový protiútok

Kim Čong-un dohliadal na cvičenie simulujúce jadrový protiútok

DNES - 6:22Zahraničné

Severokórejský vodca Kim Čong-un dohliadal na cvičenie simulujúce jadrový protiútok, oznámila v utorok štátna tlačová agentúra KCNA.

Rusko varuje pred priamym konfliktom so Západom pre Ukrajinu

Rusko varuje pred priamym konfliktom so Západom pre Ukrajinu

DNES - 5:39Zahraničné

Rusko vyhlásilo, že vojenská podpora Ukrajiny zo strany USA, Británie a Francúzska posunula svet na pokraj priameho konfliktu medzi najväčšími jadrovými veľmocami sveta.