• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 20.4.2024Meniny má Marcel
Bratislava

Toyota ukázala nové elektromobily C-HR a IZOA, už mieria do výroby!

  • 11:35 01.05.2019
  • Bratislava
Toyota ukázala nové elektromobily C-HR a IZOA, už mieria do výroby!

SUV-čko Toyota C-HR bude jazdiť aj výlučne na batérie, ale pre nás je novinka predovšetkým spestrením informačného mixu. V predaji bude iba v Číne, čo je dôvod, pre ktorý si ako dejisko premiéry výrobca vybral práve Šanghaj.

Spoločnosť Toyota predstavila na autosalóne Auto Shanghai 2019 dva nové elektrické modely. Nová Toyota C-HR a s ňou spríbuznený model IZOA sú prvými elektromobilmi Toyoty na batérie, ktoré debutujú v Číne. Do autosalónov sa dostanú na budúci rok.

Elektrickú Toyotu C-HR budú vyrábať v továrni GAC-Toyota a model IZOA v závode FAW-Toyota. Nový model má pozmenenú prednú masku so zmenšenou mriežkou chladiča, čisto elektrický motor si totiž vyžaduje menej chladenia. Toyota zatiaľ o nových vozidlách neposkytla žiadne technické informácie. Isté je, že na čínsky trh sa dostanú v prvej polovici roka 2020.

Toyota v Šanghaji predstavila aj mnoho ďalších elektrifikovaných automobilov - hybridné verzie RAV4, ktoré debutujú na tomto trhu, modely Alphard a Vellfire, Corolla a Levin vo verziách plug-in hybrid dostupných v Číne od marca tohto roku.

Toyota RHOMBUS

Atrakciou stánku Toyoty je aj koncepčný model RHOMBUS – elektromobil, vyvinutý v Toyota Motor Engineering & Manufacturing China, v centre výskumu a vývoja Toyoty v Číne.

Viceprezident spoločnosti Toyota Moritaka Yoshida tiež prezradil: „Od roku 2017 robí Toyota v Číne testy vodíkového modelu Mirai. Uvažujeme aj o zavedení ďalších modelov na palivové články na čínsky trh, vrátane autobusu FC Coaster”.

Značka plánuje zintenzívniť elektrifikáciu svojho modelového radu tak, aby do roku 2030 predávala 5,5 milióna elektrifikovaných áut ročne - tento počet v súčasnosti predstavuje polovicu predaja Toyoty vo svete. Aktuálne predáva v strednej a západnej Európe 50 % hybridov z celkového objemu predaja. Do februára 2019 predstavoval celosvetový predaj elektrifikovaných automobilov japonského výrobcu takmer 13 miliónov áut, počnúc prvou generáciou Priusu v roku 1997. Tieto vozidlá umožnili znížiť emisie CO2 o viac ako 103 miliónov ton.

V novembri 2018 na veľtrhu China International Import Expo v Šanghaji predstavila Toyota novú koncepciu mobility, založenú na elektrifikácii, informatizácii a umelej inteligencii. Príkladom jej implementácie do života je systém e-Pallete založený na elektrických a autonómnych vozidlách pre univerzálne použitie. Blížiace sa Letné olympijské hry a Letné paralympijské hry 2020 v Tokiu budú príležitosťou na predstavenie tohto konceptu v praxi. Získané skúsenosti využijú aj počas Zimných olympijských hier 2022 v Pekingu.

Zdroj: Autoviny.sk

Zdroj: autoviny.sk
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Tesla zvažuje prepustenie 20 % pracovnej sily

Tesla zvažuje prepustenie 20 % pracovnej sily

10:57 15.04.2024Auto

Americký výrobca elektromobilov Tesla sa údajne pripravuje na prepustenie až 20 % pracovnej sily.

SEVA: Slovensko v elektromobilite zaostáva, rozvoju by pomohli aj daňové úľavy

SEVA: Slovensko v elektromobilite zaostáva, rozvoju by pomohli aj daňové úľavy

10:08 13.04.2024Auto

Slovensko výrazne zaostáva v rebríčku podielu nových registrácií elektromobilov.

Japonským automobilkám sa v USA darilo, predaj Toyoty vzrástol o pätinu

Japonským automobilkám sa v USA darilo, predaj Toyoty vzrástol o pätinu

13:49 03.04.2024Auto

Japonským automobilkám sa na začiatku tohto roka na americkom trhu darilo.

Predaj elektromobilov Tesla vyrobených v Číne v marci stúpol len o 0,2 %

Predaj elektromobilov Tesla vyrobených v Číne v marci stúpol len o 0,2 %

11:22 02.04.2024Auto

Predaj vozidiel amerického výrobcu elektromobilov Tesla vyrobených v Číne sa v marci 2024 zvýšil len veľmi mierne.

Xiaomi začne s dodávkami svojho prvého elektromobilu koncom marca

Xiaomi začne s dodávkami svojho prvého elektromobilu koncom marca

12:24 12.03.2024Auto

Čínsky výrobca smartfónov Xiaomi oznámil, že s dodávkami svojho prvého elektromobilu začne koncom tohto mesiaca.