• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 20.4.2024Meniny má Marcel
Bratislava

Toto sú nebezpečné tetovania, ktorých skutočný význam väčšina ľudí nepozná

  • 20:39 30.04.2019
  • Bratislava
Toto sú nebezpečné tetovania, ktorých skutočný význam väčšina ľudí nepozná

Mnohé populárne tetovania majú skrytý význam, ktorý môže slúžiť ako varovanie.

Tetovanie pre mnohých nie sú len obrázky na koži. Kým pre niektorých ľudí majú tetovania nostalgickú hodnotu a niečo im má pripomínať, iné tetovania majú špeciálny význam, ktorým sa označujú príslušníci istej skupiny. Tu je niekoľko najnebezpečnejších tetovaní, ktoré vás môžu dostať do problémov. V niektorých krajinách môžete za takéto tetovanie skončiť vo väzení, alebo vás môže dokonca stáť život.

Slza pod pravým okom

Slza pod pravým okom často znamená, že človek spáchal vraždu, alebo sa o ňu pokúsil. Niektorí ľudia si ju však dávajú tetovať aj vtedy, keď ich milovaná osoba skončila vo väzení alebo tragicky zahynula. Toto tetovanie môže viesť k problémom v prípade, že ho niekto dá vytetovať len pre zábavu, pretože zasvätení ľudia veria, že toto tetovanie si musíte “zaslúžiť”.

Trojlístok

Ľudia si často dávajú tetovať štvorlístok pre šťastie, ale ak náhodou dostanete tetovanie s 3 listami namiesto 4, bude to znamenať, že ste súčasťou írskeho zločineckého gangu.

Buddha

Vyobrazenie akéhokoľvek boha na tele je rúhanie, preto turisti s týmito tetovaniami často končia na policajných staniciach, keď cestujú do budhistických krajín.

Ostnatý drôt

Vo svete organizovaného zločinu tetovanie s ostnatým drôtom znamená, že osoba bola odsúdená. Každý uzol na drôte značí jeden rok vo väzení. To je dôvod, prečo si toto tetovanie u bežného človeka môžu kriminálnici mylne interpretovať.

Yakuza

Tento štýl tetovania si v Japonsku môžu dať vytetovať iba ľudia, ktorí sú skutočnými členmi podsvetia. Yakuza je najsilnejším a najnebezpečnejším zločineckým gangom v krajine, takže ak si tento typ tetovania nechá urobiť niekto, kto tam nepatrí, s najväčšou pravdepodobnosťou sa dostane do veľkých problémov.

Tetovanie prsteňa

V Rusku je tetovanie prsteňa najrýchlejší a najjednoduchší spôsob, ako zistiť, či bol človek odsúdený a či bol rešpektovaný vo väzení. Každý vytetovaný prsteň značí autoritu nostieľa vo väzení.

Kríž na hrudi

V Rusku si na hruď dávajú vytetovať kríž tí najnebezpečnejší zločinci. V tejto krajine sa preto neodporúča dať si ho vytetovať len pre zábavu.

Hracie karty

Hracie karty zvyčajne označujú väzňa, ktorý rád hazarduje, alebo toto tetovanie môže predstavovať osobu, ktorá vo všeobecnosti vníma život ako hazard. Toto tetovanie je veľmi populárne v ruských väzeniach, kde každá karta má svoj vlastný význam. Piková karta predstavuje zlodeja, krížová všeobecne zločinca. Káry sú vyhradené pre informátorov a veľmi pravdepodobne boli väzňovi vytetované proti jeho vôli. Srdce znamená, že niekto hľadá vo väzení romantického partnera, a tiež môže byť vytetované proti jeho vôli.

Pavučina

Pavučina môže u odsúdených značiť čas strávený vo väzení. Pavúk vytetovaný mimo siete môže zobrazovať oslobodenie odsúdeného.

Bodky

Tri bodky vytetované na ruke znamenajú "Mi vida loca” alebo “Môj bláznivý život”. Môže to naznačovať, že človek inklinuje ku gangsterskému životnému štýlu, no vo francúzskych väzniciach tri bodky znamenajú “Smrť všetkým policajtom”.

Päť bodiek znamená samotné odsúdenie, kedy štyri bodky na vonkajšej strane predstavujú štyri steny, piata bodka vo vnútri predstavuje väzňa. Toto tetovanie možno nájsť u väzňov z celého sveta a zvyčajne sa nachádzajú na ruke medzi palcom a ukazovákom.

Koruna s piatimi vrcholmi

V USA je toto symbol najväčšieho hispánskeho gangu Latin Kings. Ktokoľvek s týmto tetovaním, kto nie je ich členom, môže pôsobiť provokatívne.

Klaun

V Brazílii vás tento obrázok môže stáť váš život, pretože dáva veľmi zlý signál polícii. V Brazílii totiž nosia tetovania klauna ľudia, ktorí zabili policajta.

Zdroj: Info.sk, TM, businessinsider.com, truecrimedaily.com, correctionsone.com
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Ako pestovať cukety vertikálne: Takto budete mať veľkú úrodu na malom priestore

Ako pestovať cukety vertikálne: Takto budete mať veľkú úrodu na malom priestore

VČERA - 20:35Zaujímavosti

Máte málo miesta pre rozrastajúce sa cukety? Skúste ich naučiť rásť vertikálne.

Takto svoju záhradu ochránite pred neskorými mrazmi

Takto svoju záhradu ochránite pred neskorými mrazmi

VČERA - 20:01Zaujímavosti

Mrazivé dni ešte neskončili a to znamená, že by ste svoju záhradu mali pripraviť aj na teploty siahajúce k nule.

Medvedici Tatranke sa narodilo mláďa. Košická zoo uviedla, čo s ním urobí

Medvedici Tatranke sa narodilo mláďa. Košická zoo uviedla, čo s ním urobí

VČERA - 12:56Zaujímavosti

V košickej zoo sa narodilo mláďa medveďa hnedého.

Čo sa naozaj deje s vaším telom po uštipnutí včelou? O tomto následku ste nevedeli

Čo sa naozaj deje s vaším telom po uštipnutí včelou? O tomto následku ste nevedeli

20:40 18.04.2024Zaujímavosti

Uštipnutie včelou je vo väčšine prípadov menej závažné, no mnohých prekvapí, čo sa s telom deje po ňom.

Ak máte tento mobilný telefón, rozlúčte sa so súkromím

Ak máte tento mobilný telefón, rozlúčte sa so súkromím

20:17 18.04.2024Zaujímavosti

Obľúbená značka smartfónov podľa expertov zbiera dáta o používateľoch.