• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 19.4.2024Meniny má Jela
Bratislava

Univerzita Komenského oslavuje storočnicu – príďte na 100 ROKOV S AMOSOM

  • 13:37 20.03.2019
  • Bratislava
Univerzita Komenského oslavuje storočnicu – príďte na 100 ROKOV S AMOSOM

Najväčšia a najstaršia univerzita na Slovensku chystá, pri príležitosti svojich okrúhlych narodenín, Dni otvorených dverí. Už 26.–28. marca privíta v historickej budove na Šafárikovom námestí v Bratislave nielen študentov, ale aj širokú verejnosť.

Výstava „Vedeli ste, že?“ prekvapí aj znalých

Oslavy sa začnú 26. marca a to historickou výstavou plnou faktov a zaujímavostí. Univerzitný archív, ktorý výstavu trvajúcu do 30. júna pripravuje, tvrdí, že návštevníci uvidia, čo ešte nevideli. Ak sa chcete zoznámiť s históriou tejto školy, nevynechajte preto hlavnú budovu UK na Šafárikovom námestí. Počas dní otvorených dverí budú tiež sprístupnené priestory Právnickej, Filozofickej a Prírodovedeckej fakulty i Fakulta matematiky, fyziky a informatiky či Rímskokatolícka cyrilometodská bohoslovecká fakulta. Výstava je doplnená exkluzívnou ukážkou slávnostných insígnií v Rektorskej sieni, ktorú si môžete pozrieť len počas 27. marca.

Na alma mater sa vrátia známe mediálne osobnosti

Hlavný program s Amosom otvorí večne vtipný Sajfa so svojou youtuberskou reláciu Level Lama. Jeho hosťom bude známa Adela Vinczeová, ktorá tak ako Matej Cifra, študovala na Univerzite Komenského v Bratislave. Účinkovať bude aj rektor UK Marek Števček, ktorého Sajfa vyspovedá na „Grilovačke s rektorom“. Okrem nich na pódium príde aj Erik Baláž z ochranárskeho združenia My sme les. Rozprávať sa bude aj o GMO, MS v hokeji 2019 s Martinom Kohútom a o úspešnom zvládnutí cudzieho jazyka s Language Habit. Šéfredaktor časopisu Forbes, Juraj Porubský, sa bude venovať téme 100 rokov s Forbes, ktorý so sebou prinesie tajného hosťa z projektu „30 pod 30“ a čerešničkou v programe bude Motivácia so StartitUP a Drahomírom Piokom. Diskutovať s ním bude spisovateľ Daniel Hevier, Veronika Velez- Zuzulová, Michal EGO Straka a Marek Šándor, spoluzakladateľ StartitUP Group. Počas celého dňa si návštevníci môžu vypočuť zaujímavé odľahčené prednášky na rôzne témy, napr. „Ako si vyberáme partnerov/partnerky a prečo sme im často neverní“ – Andrej Mentel, „Aj Komenský sa hýbal“ – Viktor Bielik a ďalšie, ktoré nájdete na amosfest.sk.

Športový deň v znamení pohára rektora

Na 100 rokov s Amosom si aj zašportujete – fakulty a spolky budú zbierať body vo viacerých športových kategóriách. Nebude to len tradičný futbal, basketbal či bedminton, ukázať, že ste najlepší môžete aj v šachu, florbale, stolnom tenise a v headis. Každý dostane perfektný štartovací balík a najlepší tím získa Pohár rektora Univerzity Komenského v Bratislave Mareka Števčeka.

Ak sa vám tri dni osláv storočnice zdajú málo, čakáme vás na AMOSFESTE, študentskom festivale s pestrým hudobným programom v Mlynskej doline, kde sa môžete tešiť na množstvo slovenských a zahraničných interprétov. Podrobný program sleduj na amosfet.sk

NA 100 ROKOV S AMOSOM JE VSTUP VOĽNÝ.

Viac o podujatiach sa dozviete na amosfest.sk

Zdroj: amosfest.sk, Foto: amosfest.sk
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.

Ako kúpiť perfektné gumáky pre deti? Pozrite si niekoľko užitočných tipov!

Ako kúpiť perfektné gumáky pre deti? Pozrite si niekoľko užitočných tipov!

16:19 19.12.2023Tlačové správy

Mláky, voda, blato – ktoré dieťa by tomu odolalo? Na bezstarostne strávené chvíle vonku aj počas nepriaznivého počasia sú nevyhnutnou výbavou gumáky.