• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 28.3.2024Meniny má Soňa
16°Bratislava

Facelift diéta: Ako sa zbaviť vrások a nadbytočných kíl pomocou správnej stravy

  • 20:30 18.03.2019
  • Bratislava
Facelift diéta: Ako sa zbaviť vrások a nadbytočných kíl pomocou správnej stravy

Vďaka správnej strave sa dokážete zbaviť nielen kíl navyše, ale dokonca vyhladiť pleť.

Spolu s vekom sa u žien objavujú nielen vrásky, ale aj nadbytočná váha. Ženy sú kvôli tomu ochotné hladovať, cvičiť a absolvovať chirurgické zákroky, aby znovu vyzerali mlado. Ako sa však ukázalo, okrem genetiky je za náš vzhľad zodpovedný aj náš životný štýl a strava. V tomto článku sa pozrieme na liftingovú diétu, ktorú vyvinul doktor Nicholas Perricone, a jej účinky sú viditeľné už po troch dňoch.

Voľné radikály a starnutie

Nicholas Perricone je dermatológ a oborník na výživu a zároveň autor Facelift diéty. Verí v teóriu, že dôvodom predčasného starnutia sú voľné radikály prítomné v našom tele, ktoré v správnom množstve pomáhajú telu bojovať proti infekcii. Zvýšenie počtu voľných radikálov v tele však môže viesť k slabému imunitnému systému a vráskam.

Voľný radikál je poškodená molekula, ktorá stratila jeden zo svojich dvoch elektrónov. Medzi príčiny poškodenia molekúl zvyčajne patrí nadmerná konzumácia cukru, nedostatok spánku, nadmerné vystavenie UV žiareniu, fajčenie a pitie. Na boj proti voľným radikálom je vhodné konzumovať kvalitné bielkoviny a antioxidanty, ktoré navrátia stratené elektróny do poškodených molekúl.

Facelift Diéta

Facelift Diéta má za cieľ znížiť počet vrások a zlepšiť vzhľad pokožky, vlasov a nechtov a zároveň vedie k zníženiu hmotnosti.

Hlavné zložky stravy:

  • Losos (hlavne voľne žijúci). Táto ryba je bohatá na bielkoviny, ktoré obnovujú telesné bunky a omega-3 mastné kyseliny, ktoré vyživujú pokožku, vďaka čomu je hebkejšia a svieža. Okrem toho, losos obsahuje antioxidanty a Dimetylaminoetanol (DMAE), ktorý pomáha udržiavať pevné svaly, vrátane svalov tváre, čím zabraňuje predčasnému nástupu vrások.
  • Tmavá listová zelenina. Obsahuje tiež antioxidanty, ktoré neutralizujú voľné radikály a zabraňujú starnutiu.
  • Ovocie (maliny, čučoriedky, jahody, melón, jablká, hrušky) ako dezert. Obsahuje tiež veľa antioxidantov a sacharidov, no nezvyšuje cukor v krvi tak ako sladkosti.

Dôležité je však aj poradie, v ktorom by ste potraviny mali jesť: Najprv konzumujte proteín a po ňom sacharidy.

3-dňová diéta

Existujú 2 varianty tejto slávnej diéty - 3-dňová a 28-dňová. Perricone tvrdí, že ak budete jesť lososa aspoň 2 krát denne počas 3-dňovej diéty, budete sa cítiť a vyzerať oveľa lepšie. Okrem toho, táto krátkodobá strava vám pomôže pripraviť vaše telo a vašu myseľ na dlhší variant a zistiť, ako sa vaše telo dokáže prispôsobiť.

3-dňové diétne menu:

  • Raňajky: Praženica z troch vajec a 1 varené vajce a (alebo) 110-160 gramov lososa (ryby môžu byť nahradené hydinou alebo tofu); pol šálky ovsených vločiek, pol misky bobuľového ovocia a kúsok melónu; 1-2 poháre vody.
  • Obed: 100-150 gramov lososa alebo tuniaka; šalát z tmavozelenej zeleniny s olivovým olejom a citrónovou šťavou; 1 kivi alebo kúsok citróna a pol šálky bobuľového ovocia; 1-2 poháre vody.
  • Večera: 100-150 gramov lososa; šalát z tmavej listovej zeleniny s olivovým olejom a citrónovou šťavou; pol misky dusenej zeleniny (brokolica, špenát, špargľa); kúsok melónu a pol šálky bobuľového ovocia; 1-2 poháre vody.
  • Pred spaním môžete jesť: 1 jablko; 50 gramov morčacieho mäsa; 150 g prírodného jogurtu; hrsť lieskových orechov, vlašských orechov alebo mandlí.

28-dňová diéta

3-dňová strava môže byť začiatkom dlhšej diéty, ktorá trvá takmer mesiac. Princíp 28-dňovej diéty je rovnaký: 3 jedlá denne s 2 občerstveniami, ale zoznam potravín je väčší:

  • morské ryby a morské plody, morčacie a kuracie prsia
  • všetka zelenina okrem zemiakov, mrkvy, repy, hrachu a kukurice
  • petržlen
  • ovocie, okrem banánov, pomarančov, hrozna, melónu, manga, papáje (tieto druhy môžu spôsobiť rýchle zvýšenie krvného cukru)
  • orechy (vlašské orechy, mandle, lieskové orechy, pekanové orechy)
  • fazuľa, olivy a olivový olej
  • nízkotučné mliečne výrobky
  • ovsené vločky
  • voda, zelený čaj a minerálna voda

Zakázané potraviny: alkohol, káva, sóda, ovocné šťavy, mrazené potraviny, rýchle občerstvenie, chlieb, sladkosti a omáčky.

Pri strave to však nekončí

Perricone verí v integrovaný prístup. Okrem konzumácie dobrého jedla by ste mali piť dostatok vody a cvičiť. Aby ste udržali hydratovanú pokožku, mali by ste každý deň vypiť 8-10 pohárov vody, alebo nápojov, ktoré sú bohaté na antioxidanty (ako je minerálna voda alebo zelený čaj).

Fyzickú aktivitu, vrátane chôdze alebo behu a kardiovaskulárnych a strečingových cvičení by ste mali vykonávať aspoň 4 krát týždenne, 30-45 minút denne.

Zdroj: Info.sk, TM, medicinenet.com, foreveryoung.perriconemd.com, Foto: Shutterstock
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Ako odšťaviť citrón bez krájania? Postačí pár sekúnd

Ako odšťaviť citrón bez krájania? Postačí pár sekúnd

VČERA - 21:49Zaujímavosti

Ak chcete využiť len šťavu z citróna, nemusíte ho vôbec krájať. Takto si uľahčíte prácu už za niekoľko sekúnd.

Ako spoznať nekvalitnú kaderníčku? 5 znakov, ktoré si všímajte pri prvej návšteve

Ako spoznať nekvalitnú kaderníčku? 5 znakov, ktoré si všímajte pri prvej návšteve

VČERA - 20:44Zaujímavosti

Vlasy len tak rýchlo nedorastú – o to viac zamrzí, ak sa o ne nekvalitne postará údajný profesionál. Tieto znaky vám pomôžu rozoznať nekvalitnú kaderníčku.

V obľúbených kozmetických výrobkoch našli vysoké hladiny karcinogénnej látky

V obľúbených kozmetických výrobkoch našli vysoké hladiny karcinogénnej látky

VČERA - 19:28Zaujímavosti

Nebezpečnú látku našli v produktoch viacerých známych značiek.

Kalatea skrášli každý interiér: 5 tipov, ako ju úspešne pestovať

Kalatea skrášli každý interiér: 5 tipov, ako ju úspešne pestovať

VČERA - 18:55Zaujímavosti

Ak chcete, aby vám táto krásna rastlina prežila, musíte sa o ňu vedieť správne starať.

Tento predmet v domácnosti je špinavší ako záchod, málokto ho však čistí

Tento predmet v domácnosti je špinavší ako záchod, málokto ho však čistí

21:08 26.03.2024Zaujímavosti

Nastal čas na očistu. Darujte tomuto predmetu konečne opateru, ktorú si zaslúži.