• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 18.4.2024Meniny má Valér
Bratislava

Požiar pri Veľkých Levároch je lokalizovaný, vlaky premávajú

  • 17:32 09.08.2013
  • BRATISLAVA
Požiar pri Veľkých Levároch je lokalizovaný, vlaky premávajú

Požiar medzi Veľkými Levármi a Moravským Svätým Jánom hasiči lokalizovali, nemal by sa ďalej rozširovať. Agentúru SITA o tom informovala Silvia Jančovičová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.


Hasiči pri požiari medzi Veľkými Levármi a Moravským sv. Jánom uhasili dva zo šiestich zásahových úsekov. Požiar majú pod kontrolou a ďalej sa nerozširuje. Agentúru SITA o tom informovalo Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Bratislave. Hasiči v súčasnosti hasia menšie ohniská.

Hasenie požiaru na vyše 10-hektárovom úseku medzi Moravským sv. Jánom a Veľkými Levármi stále pokračuje, na pomoc prišli aj dobrovoľníci z hasičského zboru Senica. Pri požiari aj naďalej zasahuje viac ako stovka profesionálnych i dobrovoľných hasičov a 30 kusov hasičskej techniky. Pri hasení sa budú striedať po celú noc.

Veľký požiar vo štvrtok popoludní zachvátil územie medzi Moravským Svätým Jánom a Veľkými Levármi.

Na trase Veľké Leváre - Sekule-Kúty museli odstaviť vlakovú dopravu, od piatku rána vlaky normálne premávajú, informovala hovorkyňa Železničnej spoločnosti Slovensko Jana Morháčová.

Požiar s najväčšou pravdepodobnosťou spôsobili iskry z kolies prechádzajúceho vlaku. Oheň sa od železničnej trate vo Veľkých Levároch dostal do borovicového lesa. Požiar spozorovali v blízkosti farmy v obci Veľké Leváre. Horelo približne 10 hektárov medzi Veľkými Levármi a Moravským Svätým Jánom.

Pri požiari po celú noc zasahovalo 50 hasičov HaZZ, ďalších 50 dobrovoľných hasičov a desať hasičov zo Závodného hasičského útvaru Železníc SR. Na miesto vo štvrtok prišli i príslušníci Vojenského útvaru letisko Kuchyňa, obecní hasiči z Moravského Svätého Jána či Senice. V boji s ohňom hasičom pomáhalo 30 kusov hasičskej techniky.

Veľký požiar vo štvrtok popoludní zachvátil územie medzi Moravským sv. Jánom a Veľkými Levármi. Požiar s najväčšou pravdepodobnosťou spôsobili iskry z kolies prechádzajúceho vlaku. Oheň sa od železničnej trate vo Veľkých Levároch dostal do borovicového lesa. Požiar spozorovali v blízkosti farmy v obci Veľké Leváre. Horelo približne 10 hektárov medzi Veľkými Levármi a Moravským Svätým Jánom. Pri požiari po celú noc zasahovalo viac ako sto profesionálnych i dobrovoľných hasičov s 30-timi kusmi hasičskej techniky.

Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Kotlár požiadal FS o analýzu vybraných subjektov, ktoré prevádzkovali MOM

Kotlár požiadal FS o analýzu vybraných subjektov, ktoré prevádzkovali MOM

DNES - 18:09Domáce

Peter Kotlár požiadal Finančnú správu o finančnú analýzu niektorých subjektov, ktoré prevádzkovali mobilné odberové miesta.

Na R7 začalo horieť auto, treba tam počítať s dopravným obmedzením

Na R7 začalo horieť auto, treba tam počítať s dopravným obmedzením

DNES - 16:32Domáce

Na rýchlostnej ceste R7 začalo horieť motorové vozidlo, treba tam preto počítať s dopravným obmedzením.

Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy

Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy

DNES - 16:15Domáce

Vládny zákon k riešeniu situácie s medveďmi je nebezpečný. Okrem medveďov tiež rieši vlkov, šakaly či ohrozené rysy.

Počas noci sa na celom území Slovenska môže vyskytnúť prízemný mráz

Počas noci sa na celom území Slovenska môže vyskytnúť prízemný mráz

DNES - 16:04Domáce

Na celom území Slovenska sa počas noci a v piatok (19. 4.) ráno môže vyskytnúť prízemný mráz.