• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 29.3.2024Meniny má Miroslav
20°Bratislava

Pokladnice SND otvorí Veľká divácka súťaž

  • 13:55 08.08.2013
  • BRATISLAVA
Pokladnice SND otvorí Veľká divácka súťaž

Slovenské národné divadlo po letnej prestávke od pondelka 12. augusta opäť otvorí svoje pokladnice.

Návštevníkom budú k dispozícii počas pracovných dní, po novom už od 8:00, agentúru SITA o tom informoval PR manažér Slovenského národného divadla (SND) Branislav Šanta. Zároveň s otvorením pokladníc odštartuje Veľká divácka súťaž Slovenského národného divadla o tri mimoriadne atraktívne ceny.

Priaznivci národného divadla v nej môžu vyhrať zájazd pre dve osoby do Thajska od Činohry SND, luxusné náramkové hodinky od Opery SND a víkend pre dve osoby v luxusnom grand apartmáne päťhviezdičkového hotela v historickom centre Bratislavy od Baletu SND, zdôraznil Šanta.
Tri kroky a môžete vyhrať

Na účasť v súťaži SND stačí splniť tri kroky: kúpiť si vstupenku prvej alebo druhej kategórie na septembrové a októbrové predstavenia SND hrané do 30. októbra, napísať svoje meno a kontaktné údaje na jej zadnú stranu a vhodiť ju do súťažnej urny pri vchode do novej či historickej budovy Slovenského národného divadla.

Traja víťazi, ktorých vyžrebuje SND pod notárskym dohľadom 31. októbra, navyše získajú bonus - účasť na vybranej novembrovej premiére, na ktorej si prevezmú cenu. Bližšie informácie a štatút súťaže sú na webstránke SND – http://www.snd.sk.

Nadchádzajúcu sezónu 2013/ 2014 otvorí v SND 7. septembra obnovená premiéra opery Eugena Suchoňa Svätopluk. Úvodné gala predstavenie sezóny pripomenie nielen 20. výročie úmrtia skladateľa, ale aj 1150. výročie príchodu svätých Cyrila a Metoda na Veľkú Moravu.
Na začiatok sezóny sú pripravené zaujímavé premiéry

Počas prvých štyroch mesiacov sezóny 2013/ 2014 naštuduje operný súbor dve premiéry a vráti sa k hudobnej dráme, ktorá patrí k nosným titulom slovenskej opernej tvorby. Balet pripravuje do konca tohto roka jednu premiéru a priestor vyhradí i súčasnému tancu.

Súbory SND chcú oslovovať divákov všetkých vekových kategórií, no najmä mladých. Aj preto pripravila operná dramaturgia projekt Opera je zábava. V rámci neho vznikne napríklad Donizettiho Nápoj lásky v detskej verzii. Po prvý raz si ho 14. septembra pozrú návštevníci Dňa otvorených dverí v novej budove SND.

Ešte pred prvými predstaveniami z repertoáru SND privíta národné divadlo na svojej scéne tri súbory v rámci projektu “V Národnom ako doma“ venovanom tvorbe mimobratislavských profesionálnych a neprofesionálnych divadiel zo Slovenska.

Od 3. do 5. septembra v Štúdiu Činohry SND na Pribinovej ulici v Bratislave vystúpia - Divadelný súbor Jána Chalupku z Brezna, Divadelný súbor Zasesmelendve a Divadlo Gasparego. Slovenské národné divadlo ponúkne divákom v úvode sezóny svetovú tanečnú špičku. Na doskách národnej scény bude totiž 10. septembra hosťovať svetoznáma Akram Khan Dance Company s predstavením iTMOi od autora záverečného ceremoniálu vlaňajších letných olympijských hier.

Podrobné informácie o termínoch premiér a o pláne predstavení Činohry, Opery a Baletu SND sú zverejnené na webstránke Slovenského národného divadla - http://www.snd.sk. Podrobnosti o dianí v SND možno nájsť aj na jeho profile venovanom fanúšikom na sociálnej sieti Facebook.com - facebook.com/mojesnd.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
SHMÚ varuje pred vetrom na západnom Slovensku a na horách

SHMÚ varuje pred vetrom na západnom Slovensku a na horách

DNES - 13:00Domáce

Na západe Slovenska a v niektorých severných okresoch upozorňujú meteorológovia v piatok na silný vietor.

J. Naď: Najväčšou výzvou pre štáty NATO bude odolať dezinformačným útokom

J. Naď: Najväčšou výzvou pre štáty NATO bude odolať dezinformačným útokom

DNES - 13:00Domáce

Pre členské krajiny NATO bude najväčšou výzvou do ďalšieho obdobia odolať silným dezinformačným útokom a cieleným vplyvovým operáciám.

Výročie vstupu do Aliancie pripomína vlajka pred Prezidentským palácom

Výročie vstupu do Aliancie pripomína vlajka pred Prezidentským palácom

DNES - 11:47Domáce

Dvadsiate výročie vstupu Slovenskej republiky do Severoatlantickej aliancie pripomína vlajka NATO, ktorú v piatok vztýčili pred Prezidentským palácom.

SaS: Členstvo v NATO je aj po rokoch základným pilierom našej bezpečnosti

SaS: Členstvo v NATO je aj po rokoch základným pilierom našej bezpečnosti

DNES - 11:22Domáce

Členstvo v Severoatlantickej aliancii je pre Slovensko aj po rokoch základným pilierom bezpečnosti.

Len päť z 24 kandidujúcich strán a koalícií vedú do eurovolieb ženy

Len päť z 24 kandidujúcich strán a koalícií vedú do eurovolieb ženy

DNES - 10:07Domáce

Zo všetkých 24 kandidujúcich strán a koalícií vo voľbách do europarlamentu má na čele kandidátnej listiny ženu iba päť.