• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 25.4.2024Meniny má Marek
14°Bratislava

Farmári zvažujú trestné oznámenie na Gabrielu Matečnú

  • 14:05 20.02.2019
  • Bratislava
Farmári zvažujú trestné oznámenie na Gabrielu Matečnú

Uviedol to Patrik Magdoško z Iniciatívy poľnohospodárov.

Aktualizované 14:32

Predstavitelia nespokojných farmárov, ktorí prišli na poľnohospodárskych strojoch do Bratislavy, zvažujú podanie trestného oznámenia na ministerku pôdohospodárstva Gabrielu Matečnú (SNS). Uviedol to v stredu Patrik Magdoško z Iniciatívy poľnohospodárov po rokovaní vlády, na ktoré bola premiérom Petrom Pellegrinim (Smer-SD) pozvaná niekoľkočlenná delegácia protestujúcich farmárov.

Delegácia farmárov podľa Magdoška odchádza zo stretnutia s členmi vlády sklamaná. „Bohužiaľ, odchádzame zo stretnutia s tým, že sme sa na ňom dozvedeli, že všetko funguje tak, ako má. Počuli sme len konštatovania, že ministerstvo pôdohospodárstva pracuje a má dlhodobejšie ciele. My však máme jednoznačný názor, že (v stredu) nepadlo nič konštruktívne, čo by posunulo slovenské poľnohospodárstvo dopredu,“ povedal Magdoško.

Jediným opatrením „k veci“ bol podľa Magdoška návrh ministerky vnútra Denisy Sakovej (Smer-SD), že bude zriadená tzv. policajná envirokobra v počte 100 vyšetrovateľov pôsobiaca v každom krajskom meste. „Dohodli sme sa na mesačných návštevách. Toto hodnotím ako jediné plus z dnešného stretnutia,“ oznámil Magdoško. Za pozitívne opatrenie Magdoško považuje aj projekt prisľúbených pozemkových úprav. „V ostatných veciach sme sa zatiaľ (s vládou) nezhodli,“ zdôraznil Magdoško.

Farmári zhromaždení na proteste na brehu Dunaja v Bratislave sa podľa jeho slov idú poradiť, aký ďalší postup zaujmú. „Teraz ideme prehodnotiť, ako budeme ďalej pokračovať,“ avizoval Magdoško.

V stredu ráno zverejnený názor agroministerky Gabriely Matečnej (SNS) považuje Magdoško za jej osobné hodnotenie. „Považujeme to za absurdné. Budeme pre tieto vyjadrenia zvažovať podanie trestného oznámenia na pani ministerku Matečnú,“ dodal.

„Musím povedať, že ako podpredsedníčka vlády, ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka, ako členka SNS si nemyslím, že na zasadnutie vlády by mali chodiť takíto ľudia. Je, samozrejme, legitímne právo pána premiéra zavolať na rokovanie vlády kohokoľvek, ale z môjho pohľadu sú prizvaní ľudia, ktorí sú prepojení na kriminálne prostredie,“ povedala pred stredajším rokovaním vlády Matečná. Premiér a vláda by podľa nej nemali legitimizovať ľudí, ktorí zneužívajú malých farmárov na svoje osobné ciele alebo na zakrývanie niektorých vlastných osobných káuz. „Takisto by sme nemali legitimizovať ľudí, ktorí sa tvária apoliticky, pričom skoro každý jeden z organizátorov protestov je členom opozičnej strany,“ doplnila Matečná.

Zdroj: Info.sk, TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Farmárom má rezort financií poskytnúť návratnú finančnú výpomoc

Farmárom má rezort financií poskytnúť návratnú finančnú výpomoc

DNES - 17:50Ekonomické

Na preklenutie obdobia do vyplatenia priamej podpory bude môcť Ministerstvo financií SR poskytnúť poľnohospodárovi pomoc vo forme návratnej finančnej výpomoci za zvýhodnených podmienok.

Potraviny na Slovensku sú drahšie ako v Poľsku o 39 %, upozorňuje Hnutie Slovensko

Potraviny na Slovensku sú drahšie ako v Poľsku o 39 %, upozorňuje Hnutie Slovensko

DNES - 17:13Ekonomické

Potraviny na Slovensku sú drahšie ako v Poľsku o takmer 40 %. S vysokými cenami energií a pohonných látok vládny kabinet nechce nič robiť napriek predvolebným sľubom.

Progresívne Slovensko odmieta využívanie druhého piliera na štátne investície

Progresívne Slovensko odmieta využívanie druhého piliera na štátne investície

DNES - 16:06Ekonomické

Opozičná strana Progresívne Slovensko (PS) nesúhlasí s využívaním druhého piliera na štátne investície.

Erik Tomáš: Schválením zákona o dotáciách nehrozí zánik bezpečným ženským domovom

Erik Tomáš: Schválením zákona o dotáciách nehrozí zánik bezpečným ženským domovom

DNES - 15:15Ekonomické

Novoschválený zákon o dotáciách z Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR podporil finančným príspevkom bezpečné ženské domovy, ktorým hrozil do konca roka zánik.