• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 20.4.2024Meniny má Marcel
Bratislava

Poznáme víťazov súťaže Zdravá firma roka 2012

  • 16:08 11.02.2013
  • BRATISLAVA
Poznáme víťazov súťaže Zdravá firma roka 2012

Víťazom súťaže Zdravá firma roka 2012, ktorú už po tretíkrát vyhlásila Union zdravotná poisťovňa v rámci projektu Iniciatíva za zdravšie Slovensko, sa stal v kategórii nevýrobné firmy Slovak Telecom, a. s. a v kategórii výrobné firmy Getrag Ford Transmissions Slovakia. Druhé miesta obsadili spoločnosti Dell, s. r. o. a Samsung Electronics, s. r. o. Tretie miesta získali Hewlett-Packard Slovakia, s. r. o. a Continental Automotive system.

Pod krédom „Môžeme žiť o 5 rokov dlhšie, ak preto budeme niečo robiť“ podporuje Iniciatíva za zdravšie Slovensko celú škálu aktivít s cieľom zvýšiť kvalitu života cez zdravý životný štýl, pohybové aktivity, zdravú stravu a prevenciu. Jednou z nich je súťaž Zdravá firma roka, ktorá chce motivovať firmy, aby podporovali zdravý životný štýl svojich zamestnancov. „Zdravý zamestnanec je základom úspešného pôsobenia firmy. Keďže takmer polovicu aktívneho života strávi v práci, kvalitu jeho života výrazne ovplyvňuje práve pracovné prostredie. Súťaž Zdravá firma roka 2012 ponúka spoločnostiam príležitosť prezentovať svoje aktivity na podporu zdravého životného štýlu zamestnancov a prispievať tak k naplneniu cieľov Iniciatívy pre zdravšie Slovensko – prevencii a osvete zdravého životného štýlu,“ uviedol Roman Podolák, predseda predstavenstva Union poisťovne a Union zdravotnej poisťovne

Aktivity spoločností hodnotila v piatich kategóriách – Šport, Prevencia, Ergonómia pracovného prostredia, Výživa, Extra a Iné aktivity – odborná komisia zložená zo zástupcov partnerov projektu Iniciatíva za zdravšie Slovensko – odborníkov z Ministerstva zdravotníctva SR, riaditeľstva WHO na Slovensku, Regionálneho úradu verejného zdravotníctva, poisťovní Union a personálnych agentúr. Firmy sa do súťaže zapájali vyplnením dotazníka na webovej stránke www.zdravsieslovensko.sk.

Slovak Telekom po minuloročnom druhom mieste tentoraz získal primát. „Bezpečné a zdravé pracovné podmienky sú jednou z priorít riadenia ľudských zdrojov v spoločnosti Slovak Telekom. Cieľom je pritom nielen splniť legislatívne štandardy, ale realizovať celý rad opatrení na podporu zdravia a životného štýlu zamestnancov pod názvom Program zdravia. Jedná sa predovšetkým o meranie vitálnych telesných funkcií a konzultácie s lekármi, propagáciu zdravej stravy, podporu športových aktivít, očkovanie zamestnancov, ergonomické pomôcky, relax zóny na pracovisku, využívanie flexibilných foriem práce (telework, home Office) a ďalšie. Získané ocenenie Zdravá firma roka je potvrdením správnosti smerovania úsilia spoločnosti Slovak Telekom v podpore zdravia svojich zamestnancov a súčasne výzvou na pokračovanie takýchto aktivít aj v roku 2013,“ uviedol Ing. Peter Baštigál, manažér vzťahov so zamestnancami a bezpečnosti práce Slovak Telecom.

„Víťazstvo v súťaži si nesmierne vážime. Starostlivosť o zdravie našich ľudí je pre nás kľúčové a je najmä o proaktivite. Snažíme sa zamestnancom poskytnúť zdravé alternatívy všade tam, kde je to možné. V pracovnom i súkromnom živote. Výzvou pre aj naďalej ostáva pokračovať a zlepšovať sa v dlhodobých aktivitách pre našich zamestnancov, lebo práve oni sú to, čo nás robí úspešnými.“ uviedla Ivica Fetkovičová z oddelenia ľudských zdrojov spoločnosti Getrag Ford Transmission Slovakia, ktorá sa v súťaži umiestnila po prvýkrát.

Ďalším projektom Iniciatívy pre zdravšie Slovensko je putovná preventívno-zdravotná road show Zdravé mesto roka, zameraná na podporu zdravého životného štýlu občanov miest Slovenska. Spomedzi 14 miest, v ktorých sa uskutočňovali preventívne zdravotnícke merania, sa víťazom súťaže Zdravé mesto roka 2012 stalo mesto Trenčín.

Union zdravotná poisťovňa, a.s., je jedinou zdravotnou poisťovňou na Slovensku so strategickým zahraničným akcionárom, ktorého hlavným zameraním je poistenie. Achmea je poisťovňou číslo jedna na holandskom poistnom trhu a najväčšou zdravotnou poisťovňou. Union zdravotná poisťovňa, a. s., pôsobí na slovenskom trhu zdravotného poistenia od roku 2006 a odvtedy poskytuje svoje služby takmer 440 000 klientom. Od svojho vzniku Union zdravotná poisťovňa, a. s., získala prvé miesto v súťaži „Zlatá minca“ štyrikrát za sebou v kategórii zdravotných poisťovní za inovatívny prístup a nadštandardné služby svojim klientom. V minulom roku Union zdravotná poisťovňa, a. s., uhradila zdravotnú starostlivosť vo výške 200 mil. EUR.

Achmea je medzinárodná poisťovacia skupina, nie je obchodovaná na burze a je založená na princípoch poistnej vzájomnosti, ktorá vyvažuje záujmy klientov, partnerov, zamestnancov a akcionárov. Tak ako v Holandsku - na svojom domovskom trhu, Achmea je aktívna aj v siedmich iných európskych krajinách (Turecko, Rusko, Grécko, Slovensko, Rumunsko, Bulharsko, Írsko) a zamestnáva takmer 22 000 ľudí. Achmea je matkou silných značiek ako Centraal Beheer Achmea, Interpolis, Avéro Achmea, Zilveren Kruis Achmea, FBTO a Agis. Spolu tvoria najväčšiu poisťovaciu skupinu v Holandsku z hľadiska objemu poistného. Ústredie spoločnosti Achmea je v meste Zeist. www.achmea.com
Zdroj: WBN/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.

Ako kúpiť perfektné gumáky pre deti? Pozrite si niekoľko užitočných tipov!

Ako kúpiť perfektné gumáky pre deti? Pozrite si niekoľko užitočných tipov!

16:19 19.12.2023Tlačové správy

Mláky, voda, blato – ktoré dieťa by tomu odolalo? Na bezstarostne strávené chvíle vonku aj počas nepriaznivého počasia sú nevyhnutnou výbavou gumáky.