• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 16.4.2024Meniny má Dana, Danica
Bratislava

Barbora Poláková získala medzinárodný úspech s klipom k piesni 2-8-5

  • 8:41 21.01.2019
  • Bratislava
Barbora Poláková získala medzinárodný úspech s klipom k piesni 2-8-5

Populárna herečka a speváčka Barbora Poláková je svojimi originálnymi nápadmi, kreativitou i citom pre detail dobre známa. Aktuálne to potvrdzuje i medzinárodný ohlas, ktorý vzbudil jej unikátny vlaňajší videoklip k úvodnej skladbe 2-8-5 z nového albumu ZE.MĚ.

Video, ktoré Barbora naživo prenášala na svojom Instagrame a vzniklo na jeden záber prostredníctvom smartfónu, zaujalo natoľko Music Ally, že jej redaktori klip i kampaň s ním spojenú vybrali medzi 50 najlepších marketingových kampaní roka. Celý projekt navyše ocenili ako Best Use of Live Streaming. Music Ally je medzinárodná platforma so sídlom v Londýne, zameraná na odborníkov z oblasti šoubiznisu. TASR informovala PR manažérka Adriana Čahojová.

Vedela som, že sme prví v Čechách, komu napadol taký projekt, ale nejako som stále neverila, že by to mohlo byť prvýkrát na svete. I keď som si z toho robila srandu a dala som tam hashtag - #prvni zivy klip v historii vesmiru - aj tak som stále čakala, že sa niekto ozve. A keď niečo robíte prví na svete, tak sa logicky nemáte koho spýtať na rôzne detaily, ktoré by som teraz už urobila inak,“ komentuje projekt Poláková, ktorá sa ocitla v naozaj hviezdnej spoločnosti mien ako Calvin Harris, Franz Ferdinand, Metallica, Red Hot Chili Peppers či The Beatles. Ocenenie je navyše podčiarknuté faktom, že je vo výbere jediným zástupcom z krajín strednej a východnej Európy.

Music Ally v špeciálnom vydaní svojho elektronického magazínu Sandbox, ktorý pravidelne odoberajú hudobní promotéri, agentúry, firmy, kreatívci či insideri i ďalší ľudia z hudobnej brandže z celého sveta a dá sa označiť za bibliu diania v šoubiznise, ocenil okrem samotného videoklipu tiež jeho náročné technické prevedenie a prínos celej kampane i jej previazanosť s množstvom známych českých influencerov a youtuberov.

Dosah vzhliadnutí v podstate nie je možné zmerať, pretože sme to vypustili ako virál na viacerých miestach. Bol to zmysel toho, o čom pieseň bola. Stihli sme zaznamenať to, že 2-8-5 videlo za 48 hodín 500 tisíc ľudí, ďalej sa to už nedalo dopočítať,“ hovorí k dosahu klipu trojnásobná laureátka cien Anděl.

Barbora Poláková, ktorá sa na scenári a réžii podieľala s Jakubom Machalom, celý klip tiež sama nakrúcala na svoj telefón a ako sama priznáva, nebolo to nič jednoduchého. „Najviac som sa sústredila na zábery a na presný timing, ktorý som mala na každého vymedzený. Keby som sa pri niekom zdržala, neostal by čas na ďalšieho. Celé by sa mi to rytmicky posunulo a nevyšla by mi na refrén trebárs jazda na motorke alebo vstup na diskotéku v okamihu, v ktorom mal vyjsť. Čo bolo pre celú vec dosť podstatné. Každopádne som šťastná za to, ako to celé dopadlo, za ľudí, ktorí do toho so mnou išli, bola to krása.“

Klip 2-8-5:

Zdroj: Info.sk, TASR, Foto: YouTube.com
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Čo robiť, ak pri pristávaní lietadla začujete desivé zvuky?

Čo robiť, ak pri pristávaní lietadla začujete desivé zvuky?

VČERA - 22:09Zaujímavosti

Počas pristávania lietadla sa pasažieri na palube môžu stretnúť s celým radom nepríjemných zvukov, ktoré stupňujú strach z lietania. Často sa ich však vôbec netreba báť.

Pred 130 rokmi sa narodil Nikita Chruščov, ktorý odhalil zverstvá Stalina

Pred 130 rokmi sa narodil Nikita Chruščov, ktorý odhalil zverstvá Stalina

VČERA - 6:31Zaujímavosti

Zanechal značne rozporuplné politické dedičstvo, ktoré charakterizujú mnohé neúspechy a sklamania. Na čele Sovietskeho zväzu stál v rokoch 1953 až 1964.

Zádušník brečtanovitý nie je len burina. Takto vám pomôže pri liečbe ochorení aj v kuchyni

Zádušník brečtanovitý nie je len burina. Takto vám pomôže pri liečbe ochorení aj v kuchyni

20:28 14.04.2024Zaujímavosti

Zistite, aké využitia má táto liečivá bylinka a ako ju môžete pestovať.

Takto dokážete pestovať sladké figy aj v našich podmienkach

Takto dokážete pestovať sladké figy aj v našich podmienkach

20:05 14.04.2024Zaujímavosti

Exotické figy sa mnohým spájajú s letnými dovolenkami, ale dopestovať si ich dokážete aj doma.

Odporúčanie zubárky pre všetkých, čo pijú kávu: Takto vám zostanú zuby biele a žiarivé

Odporúčanie zubárky pre všetkých, čo pijú kávu: Takto vám zostanú zuby biele a žiarivé

19:27 14.04.2024Zaujímavosti

Káva a čaj sú známe tým, že sfarbujú zuby. Ako sa vyhnúť tomuto nepríjemnému následku? Nechajte si poradiť od zubárky.