• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Streda, 24.4.2024Meniny má Juraj
Bratislava

Cibulková derby nemusí, s Čepelovou premenila desiaty mečbal

  • 15:37 06.08.2013
  • TORONTO
Cibulková derby nemusí, s Čepelovou premenila desiaty mečbal

Slovenská tenisová jednotka Dominika Cibulková dosiahla v prvom sete pondelňajšieho derby v 1. kole dvojhry na Rogers Cupe v kanadskom Toronte proti Jane Čepelovej obrat z 2:5 a 0:30 na príjme, v dramatickej koncovke druhej časti potrebovala 10 mečbalov, kým triumfovala 7:5, 6:4.

"Janka je veľká bojovníčka. Dalo sa očakávať, že mi nedá ani jednu loptičku zadarmo. Vedela som, že to bude veľmi ťažký zápas a určite aj nervózny. Obe sme Slovenky a dobré kamarátky. Janka je super baba, veľmi dobre spolu vychádzame," uviedla 24-ročná Bratislavčanka pre svoju oficiálnu internetovú stránku domicibulkova.com a k téme derby dodala: "Neviem, kto to má rád. Keď sa opýtam 100 báb, 100 ich povie, že to príliš nemusia. Je to jednoducho iné."

Zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka Cibulková nezachytila úvod: "Vtedy som veľa kazila, bola som stuhnutá. Potom som začala hrať lepšie, viac som chodila do kurtu, začala som zrýchľovať. To bola cesta, ktorou som ju zdolala."
Čakala, že to Janka pokazí

K nepremeneným príležitostiam v závere duelu dodala: "Všetky tie mečbaly, bolo ich desať… Hrala som ich trochu neskúsene. Čakala som, že to Janka pokazí, alebo mi to nejako dá. Jej štýlom je brať veľa lôpt, aj preto to odvrátila. Pri tom desiatom mečbale som si už povedala, že si ho musím sama uhrať, a dala som výborný return na čiaru. Mala som to urobiť už pri prvom alebo druhom."

Niekdajšia dvanástka svetového rebríčka vyslovila predpoklad, že desať mečbalov je jej rekord: "Myslím si, že toľko veľa mečbalov som mala prvý raz. Nedávno som proti Agnieszke Radwanskej premenila piaty, čo už bolo na nervy. Išlo však o iný zápas, bola som vo finále veľkého turnaja."
Trofej už má doma

Cibulková prekonala A. Radwanskú predminulý týždeň v súboji o titul v kalifornskom Stanforde, trofej medzičasom už má doma: "Pohár mi už poslali. Hovorila som organizátorom, nech dajú naň pozor, aby sa nerozbil. Už je doma aj s tým veľkým medveďom, ktorý na mňa tiež čaká."

Semifinalistka parížskeho grandslamového Roland Garros 2009 sa v 2. kole v Toronte stretne s nemeckou ľaváčkou Angelique Kerberovou, ktorá minulý týždeň vo štvrťfinále vo Washingtone prehrala s Magdalénou Rybárikovou a proti Cibulkovej má štatistiku 0:3. "Tento rok nemá také dobré výsledky ako minulý, ale je to hráčka Top 10. Je nevyspytateľná - môže zahrať výborný zápas, má rada dlhé výmeny, bude to veľmi ťažké," upozornila Cibulková, ktorá na putovnej kanadskej súčasti letného zámorského okruhu US Open Series bola v roku 2008 vo finále, vtedy sa hralo v Montreale.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.