• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Streda, 24.4.2024Meniny má Juraj
Bratislava

Polícia obmedzila premávku na Donovaloch

  • 8:35 02.01.2019
  • Banská Bystrica
Polícia obmedzila premávku na Donovaloch

Horské priechody Šturec a Donovaly sú uzavreté pre vozidlá nad 10 metrov.

Aktualizované 19:49

Husté sneženie komplikuje dopravu naďalej aj v stredu vo večerných hodinách. Horský priechod Donovaly na ceste I/59 je pre husté sneženie uzavretý pre vozidlá nad desať metrov dĺžky. Zo strany od Banskej Bystrice je od 19.10 h uzavretý horský prechod Šturec pre vozidlá nad desať metrov. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na svojom webe zjazdnost.sk.

V okresoch Kežmarok a Stará Ľubovňa, na ceste I/18 medzi Východnou a Važcom a na horskom priechode Besník sa na cestách z dôvodu silného sneženia a vetra vytvárajú snehové jazyky a záveje. Kvôli silnému sneženiu a vetru je uzavretá cesta č. III/3061 Štrba – Šuňava.

Pre silné sneženie je znížená dohľadnosť do 100 metrov v lokalitách Svrčinovec, Čierne-Polesie, Skalité, Čadca, Brodno, Horelica, Štrba, Pastierske, Dovalovo a do 200 metrov v lokalitách Pusté Pole, Liptovský Hrádok, Malý Lipník, Spišská Stará Ves, Stará Ľubovňa, Námestovo, Trstená a Haligovce. Cesta II/584 v úseku Srdiečko - Bystrá je prejazdná so snehovými reťazami.

Podľa SSC sú všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý, okrem úsekov D1 Ivachnová - Važec, D1 Dubná skala - Martin, na Orave R3 Sedliacka Dubová - Široká a R3 Trstená - Tvrdošín, kde je na vozovkách vrstva čerstvého až kašovitého snehu do dvoch centimetrov. Na úseku D3 Svrčinovec - Poľana - Skalité je miestami čerstvý sneh do piatich centimetrov.

Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek západného a západnej časti stredného Slovenska je prevažne vlhký až mokrý, na ostatnom území prevažne pokrytý vrstvou čerstvého, kašovitého až utlačeného snehu do troch centimetrov. V okresoch Poprad, Prešov, Banská Bystrica, Svidník, Michalovce, Spišská Nová Ves, Stará Ľubovňa a na Orave miestami do piatich centimetrov, na cestách III. tried v oblasti Haligoviec a Trstenej do desiatich centimetrov.

Všetky horské priechody sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne pokrytý vrstvou čerstvého, kašovitého alebo utlačeného snehu do troch centimetrov, na horskom priechode Huty do piatich centimetrov. Horské priechody Branisko, Ďurďošík, Dargov, Kremnické Bane, Havran, Látky-Prašivá, Šútovce, Soroška, Biela Hora, Skýcov a Chorepa majú povrch vozoviek vlhký až mokrý.

Zdroj: Info.sk, TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Prieskum: Takto by mohli dopadnúť voľby do Európskeho parlamentu

Prieskum: Takto by mohli dopadnúť voľby do Európskeho parlamentu

VČERA - 18:53Domáce

Vo voľbách do EP by uspeli najviac PS, Smer a Hlas.

Výbor NR SR chce od Petra Náhlika vysvetlenie k jeho majetkovým pomerom

Výbor NR SR chce od Petra Náhlika vysvetlenie k jeho majetkovým pomerom

VČERA - 17:31Domáce

Pellegrini v predvolebnej debate priznal užívanie Náhlikovej vily.

Prezidentka úradovala v Košiciach, toto povedala o východnom Slovensku

Prezidentka úradovala v Košiciach, toto povedala o východnom Slovensku

VČERA - 17:28Domáce

Podľa vlastných slov prezidentka Zuzana Čaputová zažila množstvo stretnutí, ktoré jej utkveli v pamäti.

Mimoriadna situácia vo Svite: Pre výskyt medveďa zasadal krízový štáb

Mimoriadna situácia vo Svite: Pre výskyt medveďa zasadal krízový štáb

VČERA - 16:52Domáce

Pre výskyt medveďa zasadal vo Svite pod Tatrami krízový štáb. Informovalo o tom mesto na webovej stránke.

Mobilná aplikácia Bebbo má pomôcť rodičom detí od nula do šesť rokov

Mobilná aplikácia Bebbo má pomôcť rodičom detí od nula do šesť rokov

VČERA - 16:49Domáce

Rodičia detí od nula do šesť rokov môžu prostredníctvom mobilnej aplikácie Bebbo sledovať a podporovať vývin svojho dieťaťa, monitorovať jeho rast či zaznamenávať preventívne prehliadky a očkovania.