• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 20.4.2024Meniny má Marcel
Bratislava

Festival FILM MUSIC PRAGUE prinesie veľké mená Hollywoodu

  • 14:45 05.12.2018
  • Praha
Festival FILM MUSIC PRAGUE prinesie veľké mená Hollywoodu

Na najväčšom festivale filmovej hudby v Česku odznejú koncerty známych hollywoodskych skladateľov.

Od 1. Do 4. Februára 2019 sa uskutoční 8. Ročník festivalu Film Music Prague, ktorý opäť ponúkne skvelé koncerty filmovej hudby, panelové diskusie či workshopy. Medzi hostí patrí skladateľ John Powell, ktorý stoji za hudbou k filmom ako Solo: Star Wars Story, X-men: Posledný vzdor, Ako si vycvičiť draka, Pán a pani Smithovci alebo Agent bez minulosti. Powellova hudba zaznie v Dvořákovej sieni Rudolfina v Prahe 1. Februára.

Harry Gregson-Williams bude hosťom koncertnej pocty režisérovi Ridleymu Scottovi

8. ročník festivalu tiež vzdá hold režisérovi Ridleymu Scottovi. Hudbu z filmov ako Kráľovstvo nebeské, Marťan, Prometheus či Exodus: Bohovia a králi uvedie samotný skladateľ Harry Gregson-Williams. Koncert s názvom LEGENDS: RIDLEY SCOTT sa uskutoční v nedeľu 3. Februára 2019 vo Fóre Karlín v Prahe. Odznejú tiež skladby z filmov Votrelec, 1492: Dobytie raja, Thelma a Louise, Hannibal alebo Gladiátor.

V Prahe odznie naživo hudba zo seriálu Stranger Things

Fanúšikovia seriálu Stranger Things z produkcie Netflix si budú môcť užiť jeho soundtrack naživo v pražskom Fóre Karlín. V rámci festivalu totiž vystúpia aj skladatelia Kyle Dixon a Michael Stein z kapely S U R V I V E, ktorí za svoju prácu získali cenu Emmy a nomináciu na Grammy. Nenechajte si ujsť ich koncert 2. Februára.

Zahrá aj fenomenálny Kebu

Na svoje si počas festivalu prúdu aj fanúšikovia elektronickej hudby. Na koncert Kyle Dixon & Michael Stein perform Stranger Things v sobotu 2. Februára nadviaže fínsky umelec Kebu. Diváci tak za cenu jednej vstupenky dostanú dvojitú porciu zábavy. Kebu vytvoril celý rad skvelých cover verzií slávnych piesní od Giorgia Morodera nebo Vangelisa. Je majstrom hry na analógové syntezátory a jeho počas jeho dvojhodinovej show zaznejú osvedčené aj úplne nové piesne.

Festival má pripravený aj charitatívny koncert

V rámci festivalu je na 4. februára 2019 naplánovaný aj charitatívny koncert s názvom Remember Them s podporou Unicef Česká republika. Bude predstavovať záverečné gala Paláci Žofín. Organizátori tým chce podporiť vzdelávacie programy Unicef. Na koncerte odznie európska premiéra skladby Song For World Peace od držiteľa niekoľkých Oscarov Johna Williamsa, ktorý poskytol pre tento koncert partitúry k piesni.

Organizátori festivalu tiež uvedú klavírny koncert Ruin & Memory od ďalšieho oscarového skladateľa Howarda Shorea, ktorého diváci môžu poznať vďaka filmovej ságe Pán Prsteňov. V programe je zradené aj monumentálne oratórium A Prussian Requiem od hosťa festivalu Johna Powella, ktorý sa koncertu osobne zúčastní.

V rámci koncertu sa predstavia skvelí sólisti, akými je ukrajinská klavíristka Valentina Lisitsa, tenor Petr Nekoranec, ktorý spieva v Metropolitnej opere v New Yorku a barytón Boris Prýgl, sólista opery v Mníchove. Vystúpia pod vedením dirigenta Christiana Schumanna, ktorý povedie Filharmonii Hradec Králové a Kühnův smíšený sbor.

Kompletný program a vstupenky k všetkým koncertom nájdete na stránke festivalu filmmusicprague.com

Zdroj: Info.sk, filmmusicprague.com, Foto: filmmusicprague.com
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Pred 90 rokmi sa narodil obľúbený český herec Josef Somr

Pred 90 rokmi sa narodil obľúbený český herec Josef Somr

8:57 15.04.2024Kultúra

Patril medzi najvýraznejšie osobnosti svojej hereckej generácie. Desiatky rokov bol jedným z najobsadzovanejších českých hercov.

Karel Kryl, popredný predstaviteľ protestsongu, sa narodil pred 80 rokmi

Karel Kryl, popredný predstaviteľ protestsongu, sa narodil pred 80 rokmi

6:37 12.04.2024Kultúra

Od narodenia Karla Kryla, pesničkára a básnika, jedného z najvýznamnejších predstaviteľov protestsongu v bývalom Československu, uplynie dnes 80 rokov.

Československý zlatý slávik Peter Nagy slávi 65. narodeniny

Československý zlatý slávik Peter Nagy slávi 65. narodeniny

6:14 09.04.2024Kultúra

Sám si stále hovorí, že je pesničkár. Dnes patrí medzi popredné osobnosti československej a slovenskej hudobnej scény. Prešovský rodák Peter Nagy oslávi 65. narodeniny.

Úspešná spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková oslavuje 60. narodeniny

Úspešná spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková oslavuje 60. narodeniny

7:53 07.04.2024Kultúra

Slovenská spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková má na svojom konte takmer štyri desiatky úspešných románov.

Kapela Kiss predáva svoju obchodnú značku aj hudbu

Kapela Kiss predáva svoju obchodnú značku aj hudbu

19:25 04.04.2024Kultúra

Americká rocková kapela Kiss predáva svoju obchodnú značku, kompletnú zbierku skladieb a duševné vlastníctvo švédskej spoločnosti Pophouse Entertainment.