• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 25.4.2024Meniny má Marek
Bratislava

Na cestách zomierali ľudia, príčinou aj alkohol a rýchlosť

  • 14:36 05.08.2013
  • BRATISLAVA
Na cestách zomierali ľudia, príčinou aj alkohol a rýchlosť

V minulom týždni prišlo na cestách o život 12 ľudí. Príčinami bolo neprispôsobenie jazdy, vysoká rýchlosť, precenenie svojich schopností a alkohol, agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.

V pondelok 29. júla v okrese Vranov nad Topľou vodič ťahača s návesom prešiel do protismeru, kde sa zrazil s autobusom a s osobným autom. Pri nehode dvaja ľudia zomreli, ďalší po prevoze do nemocnice.

V utorok 30. júla neprispôsobil rýchlosť jazdy mladý vodič v Popradskom okrese. Dostal šmyk a narazil do stromu. Jeho 40-ročný spolujazdec na mieste zomrel.

V rovnaký deň narazil v katastri Senice 44-ročný vodič pod vplyvom alkoholu tiež do stromu. Po prevoze do nemocnice zomrel.
Svetlým dňom bol štvrtok

V stredu 31. júla zomrel v okrese Poprad ďalší človek v aute. „Jediným svetlým dňom bol minulý týždeň štvrtok, keď na cestách nezomrel nikto,“ poznamenala hovorkyňa.

V piatok 2. augusta zomrel v Trnave 70-ročný vodič, ktorý zišiel z cesty a narazil do stĺpa. V rovnaký deň podvečer nedal v katastri Zvolena 20-ročný vodič prednosť 29-ročnému motorkárovi. Ten nehodu neprežil.

V sobotu 3. augusta prišla v okrese Levice o život 81-ročná chodkyňa, ktorá prechádzala cez cestu mimo priechodu pre chodcov. V katastri Banskej Bystrice vyhasol život 34-ročného motorkára a jeho 27-ročnej spolujazdkyne, keď vo veľkej rýchlosti zišiel z cesty a narazil do stĺpa verejného osvetlenia a do dopravnej značky.

V nedeľu 4. augusta zomrela v Trnave spolujazdkyňa v osobnom aute, ktorého vodič neprispôsobil rýchlosť jazdy a čelne narazil do protiidúceho auta.

Podľa predbežných štatistík od začiatku tohto roka v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka klesol počet nehôd o 95 a počet usmrtených o 60.
Polícia zvýšila počet hliadok

Vysoké teploty spôsobujú oneskorené reakcie, dehydratáciu, preto sa veľmi ľahko môže stať nešťastie. Na cesty treba vyraziť oddýchnutý, dodržiavať pitný režim, čo samozrejme nie je alkohol.

Treba si robiť častejšie prestávky, vyhýbať sa hlavným cestným ťahom a zvoliť si menej frekventovanú trasu a vyraziť skôr, prípadne radšej niekde meškať, ako nedoraziť vôbec, varuje polícia.

Polícia v záujme bezpečnosti zvýšila dohľad najmä na miestach kultúrno-spoločenských podujatí, v okolí kúpalísk, letovísk, priechodov pre chodcov, zastávok hromadnej dopravy, železničných staníc, detských ihrísk, parkov i ďalších miest so zvýšeným pohybom osôb, tiež v miestach, kde je zvýšené riziko vzniku nehôd či kolízií.

Jednotlivé krajské riaditeľstvá po analýze dopravnej nehodovosti vo svojom kraji prijímajú individuálne opatrenia. „Aby sme ochránili čo najviac životov, účastníci ciest budú môcť na cestách opäť stretnúť zvýšený počet policajných hliadok,“ uzavrela pre agentúru SITA hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
SHMÚ varuje: V týchto lokalitách hrozí sneh a mráz

SHMÚ varuje: V týchto lokalitách hrozí sneh a mráz

VČERA - 19:19Domáce

Najmä na severe môže od večera snežiť.

Polícia upozorňuje na medveďa v chatovej lokalite

Polícia upozorňuje na medveďa v chatovej lokalite

VČERA - 17:50Domáce

V okolí obce zaznamenali pohyb medveďa.

Manažment RTVS vníma krok vlády ako snahu ovládnuť inštitúciu

Manažment RTVS vníma krok vlády ako snahu ovládnuť inštitúciu

VČERA - 16:19Domáce

Schválenie zákona o Slovenskej televízii a rozhlase znamená účelovú zmenu, ktorá nemá opodstatnenie a je v rozpore s legislatívnymi štandardmi.

Danko: Od zákona o neziskových organizáciách neustúpime

Danko: Od zákona o neziskových organizáciách neustúpime

VČERA - 16:05Domáce

Koaličná SNS neustúpi od návrhu zákona o neziskových organizáciách.

Polícia rieši prípad podvodnej stránky, vydávajúcej sa za zbierku pre Ukrajinu

Polícia rieši prípad podvodnej stránky, vydávajúcej sa za zbierku pre Ukrajinu

VČERA - 15:11Domáce

Polícia rieši prípad podvodnej webstránky, ktorá sa vydávala za web zbierky Munícia pre Ukrajinu.