Horúca čokoláda na 5 spôsobov vyhreje každú domácnosť
- 19:44 22.11.2018
- Svet
Na horúcu čokoládu nemusíte chodiť do kaviarne. Ľahko si ju pripravíte aj doma pomocou týchto 5 spôsobov. Vyberie si každý!
Milovníci sladkého si jeseň a zimu bez horúcej čokolády snáď ani nedokážu predstaviť. Mnohí z nás sa počas chladných sychravých dní utiekajú do pohodlia útulnej kaviarne, kde sa necháme obslúžiť čokoládou hladkajúcou naše zmysly.
Čokoládu si však môžete vychutnať aj v pohodlí domova. Stačí, ak si vyberiete niektorý z týchto receptov na jej prípravu, alebo ich môžete postupne vyskúšať aj všetky. Vaše chuťové poháriky sa vám zaručene odvďačia!
1. Perníková horúca čokoláda
V stredne veľkom hrnci na miernom plameni zohrejte 4 poháre mlieka. V menšej miske zmiešajte 1/2 hrnčeka kakaového prášku, 1/4 hrnčeka hnedého cukru, 1/4 hrnčeka bieleho cukru, 1/2 kávovej lyžičky škorice, 1/2 kávovej lyžičky nového korenia a 1/2 kávovej lyžičky mletého zázvoru. Zmes pridajte do mlieka a varte kým nie je teplé. Týmto postupom získate 4 porcie. Servírujte so šľahačkou posypanou škoricou.
Tip: Do mlieka môžete podľa chuti pridať vanilkový extrakt.
2. Mexická horúca čokoláda s vaječným likérom
V mikrovlnke zohrievajte 2 poháre svetlého vaječného koňaku, až kým sa z neho neparí. Následne primiešajte 2-3 polievkové lyžice zmesi na prípravu horúcej čokolády, 1/8 kávovej lyžičky škorice a štipku muškátového oriešku. Všetky ingrediencie spolu povarte a servírujte s cukríkmi marshmallow. Z tohto postupu vám vznikne 1 porcia horúcej čokolády.
Tip: Ak chcete zmierniť sladkosť vášho nápoja, namiesto 2 šálok vaječného koňaku môžete pridať 1 šálku koňaku a 1 šálku mlieka.
3. Krémová čokoláda s arašidovým maslom
Rozmixujte 1,5 šálky plnotučného mlieka, 1/2 šálky polosladkých čokoládových pecičiek a 1/4 šálky arašidového masla. Mixovať by ste mali na najvyššom výkone aspoň 4-5 minút. Zmes ešte prihrejte a vlejte do 2 šálok.
Počas mixovania si môžete pripraviť šálku šľahačky. Rovnomerne ju naneste na povrch horúcej čokolády a prelejte ju rozpusteným arašidovým maslom, prípadne čokoládovým sirupom.
4. Červená zamatová horúca čokoláda
Pokiaľ túžite po čokoláde s netradičným sfarbením a klasickou chuťou, zohrejte šálku plnotučného mlieka na strednom plameni. Pridajte nastrúhanú polosladkú čokoládu a miešajte kým sa nerozpustí. Pridajte 1 až 1,5 polievkovej lyžice červeného farbiva a 1 polievkovú lyžicu vanilkového extraktu. Podávajte so šľahačkou.
5. Tekvicová horúca čokoláda
Jesenným hitom posledných rokov sa stalo tekvicové latte. Ak ste mu neprišli na chuť, určite vás nesklame v podobe horúcej čokolády.
2 šálky mlieka miešajte v stredne veľkom hrnci spolu s 1 polievkovou lyžicou kakaového prášku. Zmes zohrievajte nad miernym plameňom a pridajte 1/4 šálky práškového cukru, 1/4 šálky tekvicového pyré a 1/4 1 polievkovú lyžicu tekvicového korenia. Miešajte, kým sa cukor celkom nerozpustí a prelejte do 2 šálok. Na záver dozdobte šľahačkou a škoricou.
Ako pestovať cukety vertikálne: Takto budete mať veľkú úrodu na malom priestore
Máte málo miesta pre rozrastajúce sa cukety? Skúste ich naučiť rásť vertikálne.
Takto svoju záhradu ochránite pred neskorými mrazmi
Mrazivé dni ešte neskončili a to znamená, že by ste svoju záhradu mali pripraviť aj na teploty siahajúce k nule.
Medvedici Tatranke sa narodilo mláďa. Košická zoo uviedla, čo s ním urobí
V košickej zoo sa narodilo mláďa medveďa hnedého.
Čo sa naozaj deje s vaším telom po uštipnutí včelou? O tomto následku ste nevedeli
Uštipnutie včelou je vo väčšine prípadov menej závažné, no mnohých prekvapí, čo sa s telom deje po ňom.
Ak máte tento mobilný telefón, rozlúčte sa so súkromím
Obľúbená značka smartfónov podľa expertov zbiera dáta o používateľoch.