• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 20.4.2024Meniny má Marcel
Bratislava

Rezort obrany chce obstarať jedlo pre vojakov bez kuchyne

  • 10:20 05.08.2013
  • BRATISLAVA
Rezort obrany chce obstarať jedlo pre vojakov bez kuchyne

Rezort obrany pripravuje väčšie verejné obstarávanie na stravovacie služby, prenájom stravovacieho zariadenia a dovoz pripravenej stravy pre šesť vojenských útvarov, ktoré nemajú vlastnú kuchyňu.

Tieto služby chcú zabezpečiť na štyri roky, rezort počíta s maximálnou hodnotou zákazky 3,7 milióna eur.

„Takýmto spôsobom sa v týchto útvaroch zabezpečovalo stravovanie aj v minulosti. Nejde preto o nič nové, sú to vojenské útvary, ktorým sa v tomto roku končia rámcové dohody na zabezpečenie stravovania. Tieto útvary nemajú v prevádzke vlastnú vojenskú kuchyňu,“ vysvetlila hovorkyňa ministerstva obrany Martina Balleková.

Stravovacie služby chcú obstarať formou prenájmu vojenského stravovacieho zariadenia pre vojenský útvar Zvolen, Sliač, Ružomberok, Prešov. Stravovacie služby formou dovozu pripravenej stravy majú byť pre Vojenský útvar Nitra - odlúčená časť Viničné a Vojenský útvar Zvolen - odlúčená časť Ožďany.

Rezort obrany hovorí, že v záujme čo najefektívnejšieho vynakladania rozpočtových prostriedkov je v platných interných normách zakotvená zásada, že pri zabezpečovaní stravovania pre profesionálnych vojakov a zamestnancov rezortu je nutné v prvom rade využívať kapacity vojenských stravovacích zariadení v posádke. Táto forma stravovania sa označuje ako základná a prostredníctvom nej sa uskutočňuje stravovanie v sieti vojenských kuchýň a kuchýň mužstva, nezávisle od toho, či sú prevádzkované vo vlastnej réžii alebo sú scivilnené.

Vedľajšími formami stravovania zabezpečujú stravovanie pre profesionálnych vojakov a zamestnancov v tých prípadoch, keď im ho nie je možné zabezpečiť niektorou zo základných foriem stravovania. „Vedľajšie formy stravovania sa uskutočňujú buď priamym zmluvným zabezpečením stravovania v stravovacích zariadeniach iných zamestnávateľov (závodné jedálne, súkromní prevádzkovatelia stravovacích zariadení) alebo sprostredkovateľskou formou v sieti reštauračných zariadení prostredníctvom stravovacích poukážok (gastrolístkov),“ vysvetlila Balleková.

Z vedľajších foriem stravovania MO SR a OS SR uprednostňuje priamu zmluvnú formu stravovania pred sprostredkovateľskou. Takto zabezpečujú stravovanie v útvaroch a zariadeniach, ktoré sú dislokované v mestách a v ktorých blízkosti sa nachádza vhodné civilné zariadenie účelového stravovania alebo reštauračného stravovania.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Raši: Riešenia kompenzácií výdavkov na 13. dôchodky predstavia ministri

Raši: Riešenia kompenzácií výdavkov na 13. dôchodky predstavia ministri

DNES - 14:20Domáce

Riešenie kompenzácií výdavkov na schválené 13. dôchodky predstavia v najbližšom období minister financií Ladislav Kamenický a práce Erik Tomáš.

KDH nevylučuje podporu Rašiho ako predsedu parlamentu

KDH nevylučuje podporu Rašiho ako predsedu parlamentu

DNES - 13:51Domáce

Koaličná zmluva sa otvárať nebude, Richard Raši počíta so svojou nomináciou na post predsedu parlamentu.

Po zrážke nákladného auta a dodávky uzavreli cestu

Po zrážke nákladného auta a dodávky uzavreli cestu

DNES - 13:47Domáce

Z automobilov vytekajú prevádzkové kvapaliny, viezlo sa v nich 5 osôb.

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

DNES - 7:57Domáce

Európska únia nemá možnosť a ani nesmie namietať proti výsledkom parlamentných volieb v členskej krajine zmenami v podpore formou eurofondov, tvrdí publicista Juraj Hrabko.

Prezidentka podporuje občiansku zbierku na muníciu pre Ukrajinu

Prezidentka podporuje občiansku zbierku na muníciu pre Ukrajinu

VČERA - 17:15Domáce

Prezidentka SR Zuzana Čaputová podporuje občiansku zbierku Munícia pre Ukrajinu.