• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 19.4.2024Meniny má Jela
Bratislava

Na Slovensku vyčíňala veterná smršť, strhávala stromy

  • 10:27 05.08.2013
  • BRATISLAVA/TRENČÍN
Na Slovensku vyčíňala veterná smršť, strhávala stromy

Plné ruky práce mali v noci policajti a hasiči vo viacerých okresoch Trenčianskeho kraja, ktorými sa počas búrky prehnal silný vietor a strhával konáre, niekde aj celé stromy.

Husto pršať začalo po 21:30, vietor robil najviac problémov v Trenčianskom, Bánoveckom a Novomestskom okrese.

Policajti museli na viacerých miestach usmerňovať dopravu, kým hasiči konáre odpratali. „Popadanými konármi nebol poškodený majetok, ani nedošlo k ublíženiu na zdraví,“ informovala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Policajti riadili dopravu na ceste 1. triedy v Mníchovej Lehote, kde boli napadané konáre. Za Trenčínom dokonca vietor vyvalil telekomunikačný stĺp. Pri Kostolnej visel strom nad cestou. Padnutý strom bol aj za Jerichom v okrese Bánovce nad Bebravou.

Policajti pomáhali aj v Novom Meste nad Váhom za kruhovým objazdom v smere na Starú Turú, kde boli tiež napadané konáre. V Svinnej spadol stĺp obecného rozhlasu. Pod diaľničným mostom v smere Trenčín – Nové Mesto nad Váhom bolo napadané množstvo konárov. Podobne to vyzeralo aj pri Tuchyni-Pruskom v Iľavskom okrese, Opatovej, Adamovských Kochanovciach v smere na Nové Mesto nad Váhom a na starej ceste za Melčicami.

Hasiči Trenčianskeho kraja mali pre veternú smršť 43 zásahov, informoval hovorca KR HaZZ Marián Petrík. Hasiči z Trenčína a Dubnice mali 13 takých výjazdov, z Bánoviec nad Bebravou päť zásahov, z Partizánskeho šesť zásahov, z Púchova šesť zásahov a prievidzskí a handlovskí hasiči boli na štyroch takýchto výjazdoch. „Odstraňovali napadané konáre a stromy z komunikácií a elektrických vedení,“ dodal Petrík.

Búrka sa prehnala aj Nitrianskym krajom, kde mali hasiči 18 zásahov. Problémy spôsobovali najmä popadané stromy na cesty. Ako agentúru SITA informoval krajský hovorca hasičov Viliam Pánsky, hasiči z Nitry odstraňovali popadané stromy v obciach Krvavé Šenky, Hruboňovo, Cabaj – Čápor a Zbehy.

V Čakajovciach ich privolali k strhnutým drôtom elektrického vedenia. Príslušníci zo Šale odstraňovali spadnutý strom z cesty v Močenku. Najviac výjazdov mali topoľčianski hasiči, ktorí zasahovali v meste Topoľčany, v obciach Chrabrany, Veľké Dvorany, Tvrdomestice, Bojná, Prašice, Horné Chlebany a Bošany. „V jednom prípade išlo o strhnuté elektrické vedenie na Krušovskej ulici v Topoľčanoch, v ostatných o odstraňovanie popadaných stromov na vozovky,“ povedal Pánsky.

Novozámockí hasiči odstraňovali spadnuté stromy z Podzámskej ulice v Nových Zámkoch a v obci Zemné. Príslušníci zo stanice v Šuranoch zasahovali v meste na Nitrianskej ulici, kde takisto odstraňovali spadnutý strom z vozovky. V okresoch Komárno, Levice a Zlaté Moravce hasiči v súvislosti so silným vetrom a búrkou výjazdy nemali.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Kotlár požiadal FS o analýzu vybraných subjektov, ktoré prevádzkovali MOM

Kotlár požiadal FS o analýzu vybraných subjektov, ktoré prevádzkovali MOM

VČERA - 18:09Domáce

Peter Kotlár požiadal Finančnú správu o finančnú analýzu niektorých subjektov, ktoré prevádzkovali mobilné odberové miesta.

Na R7 začalo horieť auto, treba tam počítať s dopravným obmedzením

Na R7 začalo horieť auto, treba tam počítať s dopravným obmedzením

VČERA - 16:32Domáce

Na rýchlostnej ceste R7 začalo horieť motorové vozidlo, treba tam preto počítať s dopravným obmedzením.

Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy

Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy

VČERA - 16:15Domáce

Vládny zákon k riešeniu situácie s medveďmi je nebezpečný. Okrem medveďov tiež rieši vlkov, šakaly či ohrozené rysy.

Počas noci sa na celom území Slovenska môže vyskytnúť prízemný mráz

Počas noci sa na celom území Slovenska môže vyskytnúť prízemný mráz

VČERA - 16:04Domáce

Na celom území Slovenska sa počas noci a v piatok (19. 4.) ráno môže vyskytnúť prízemný mráz.