• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 19.4.2024Meniny má Jela
Bratislava

Lacko má problémy s chrbticou, vynechá aj turnaj v Memphise

  • 15:00 14.02.2013
  • BRATISLAVA
Lacko má problémy s chrbticou, vynechá aj turnaj v Memphise

Slovenský tenista Lukáš Lacko zo zdravotných dôvodov vynechá po tohtotýždňovom turnaji ATP v holandskom Rotterdame aj budúcotýždňové podujatie v americkom Memphise.

"Vrátim sa najskôr od 25. februára v Delray Beach, možno však až v Indian Wells, kde sa začne hrať 7. marca," povedal 25-ročný piešťanský rodák pre agentúru SITA a dodal: "Po Davis Cupe na Ukrajine som to len ´otočil´ do Záhrebu na pár gemov. Uvažoval som aj nad tým, že tam vôbec nenastúpim. Ide o problémy v krížovej oblasti chrbtice. Mám oslabené a zapálené väzy okolo stavcov L4 až S1. Často sa mi to blokovalo, seklo ma trikrát za dva týždne, bola to neskutočná bolesť. Ak by som to neriešil, mohlo by to prejsť do vážnejšieho chronického stavu. Zatiaľ som postupoval tak, že ma vždy napravili a štyri - päť dní som bol v poriadku, potom sa to však obnovilo. Ak by som aj nehral Davis Cup, trénoval by som a stalo by sa to tak či tak."

Zverenec Ladislava Simona Lacko bude určitý čas prakticky bez záťaže: "V prvom štádiu liečby mám zakázané akékoľvek prudké pohyby. Chodím na ´magnet´ a beriem protizápalové lieky. Včera som prvý raz bol na bicykli, dnes si to zopakujem. Počas víkendu si už pridám cviky na ten chrbát a ak sa všetko dobre vyvinie, mohol by som budúci týždeň začať s ľahším tréningom."

Lacko po neobhájení minuloročného finále v spomenutom Záhrebe klesol na 72. pozíciu vo svetovom rebríčku, v januári bol na 44. mieste. Do sezóny vstúpil prostredníctvom prienikov do štvrťfinále v katarskej Dauhe a novozélandskom Aucklande. Na melbournských grandslamových Australian Open prehral v 2. kole v päťsetovom maratóne s favorizovaným Srbom Jankom Tipsarevičom.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.