• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 29.3.2024Meniny má Miroslav
Bratislava

Elon Musk pracuje na produkte, ktorý z vás urobí superčloveka

  • 19:08 19.09.2018
  • Svet
Elon Musk pracuje na produkte, ktorý z vás urobí superčloveka

Po elektrických autách a misii kolonizovať Mars sa Elon Musk vrhol na nový projekt, vďaka ktorému môžeme byť nesmrteľní.

Vynálezca, podnikateľ a majiteľ spoločnosti Tesla a Space X už niekoľko rokov prichádza s novým revolučnými myšlienkami, ako zlepšiť svet a naplniť ľudský potenciál. Kým jeho elektrické automobily trhajú rekordy v zrýchlení a ambiciózne plány osídliť planétu Mars dvíhajú obočie nejedného vedca, Muskovi akoby nestačili rozpracované projekty a prichádza s ďalším produktom ako zo sci-fi filmu.

V podcaste Joe Rogan Experience Musk oznámil, že čoskoro ohlási nový produkt zvaný Neuralink, ktorý spojí váš mozog s počítačom, čím z vás urobí superčloveka. Ako uviedol:

"Myslím, že v priebehu niekoľkých mesiacov budeme mať niečo zaujímavé. V najlepšom prípade sa efektívne spojíme s umelou inteligenciou.

Každému to umožní získať nadľudské poznanie. Každému, kto bude chcieť. O koľko ste múdrejší s telefónom alebo počítačom alebo bez neho? V skutočnosti ste oveľa múdrejší.

Na každú otázku môžete odpovedať skoro okamžite. Dokážete si bez problémov spomenúť. Váš telefón si dokonale pamätá videozáznamy a fotky. Váš telefón je už vašim rozšírením. Už ste cyborg.

Väčšina ľudí si neuvedomuje, že už ste cyborg. Je to len o rýchlosti dát, ktorá je pomalá, veľmi pomalá. Je to ako malá slamka toku informácií medzi vaším biologickým a digitálnym ja. Musíme túto malú slamku zväčšiť na obrovskú rieku, obrovské rozhranie s veľkou šírkou pásma."

V dobe, kedy je väčšina z nás závislých na našich telefónoch výkonný riaditeľ spoločnosti Tesla pripomína, že ľudia sú sami o sebe dosť inteligentní, ale môže im to chvíľu trvať, kým dostanú informácie alebo niečo vypočítajú na rozdiel od počítača. Navrhuje preto spojiť človeka a počítač.

Spoločnosť Neuralink bola v skutočnosti založená v roku 2016 Muskom a ôsmimi ďalšími partnermi, ktorí pracovali na implantovateľných počítačových rozhraniach v mozgu.

Kým v krátkodobom horizonte je cieľom spoločnosti používať technológiu na liečbu ochorení mozgu, konečným cieľom Muska je vývoj vylepšení človeka, vďaka ktorým budeme silneší a inteligentenejší než umelá inteligencia. Tam však jeho plány nekončia. Ako dodal:

"Ak vaše biologické ja zomrie, môžete ho nahrať na novú jednotku. Doslovne. Scenár zlúčenia s umelou inteligenciou sa zdá byť pravdepodobne najlepší. Ak ju nedokážete poraziť, pridajte sa k nej."

Podľa Muska by tak spojením s umelou inteligenciou bolo možné, že naše podvedomie prežije aj po smrti nášho tela.

Zdroj: Info.sk, TM, unilad.co.uk, YouTube.com, Foto: shutterstock
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Močenie cikád by mohlo zmeniť súčasné chápanie dynamiky tekutín

Močenie cikád by mohlo zmeniť súčasné chápanie dynamiky tekutín

12:20 27.03.2024Veda

Cikády napriek svojej malej veľkosti nevylučujú moč vo forme kvapiek, ale prúdom, uvádza štúdia publikovaná v odbornom žurnále PNAS.

Toto nesmiete zmeškať: Na oblohe bude úkaz, ktorý sa znova objaví až za 70 rokov

Toto nesmiete zmeškať: Na oblohe bude úkaz, ktorý sa znova objaví až za 70 rokov

18:32 15.03.2024Veda

Tento úkaz môžete vidieť len raz za približne sedemdesiat rokov.

Umelá inteligencia je kreatívnejšia ako ľudia: V tomto dokázala prekonať 151 ľudí

Umelá inteligencia je kreatívnejšia ako ľudia: V tomto dokázala prekonať 151 ľudí

19:37 03.03.2024Veda

Vedci porovnali výkon umelej inteligencie v štandardizovaných testoch tvorivého potenciálu v porovnaní s ľuďmi.

Chromozóm Y postupne mizne. Čo sa stane s mužmi?

Chromozóm Y postupne mizne. Čo sa stane s mužmi?

21:14 29.02.2024Veda

Chromozóm Y je pre ľudskú rasu životne dôležitý. Vedci uviedli, ako sa môže vyvíjať ľudstvo bez tohto chromozómu.

Ľudia začali chodiť vzpriamene možno preto, že stratili chvost

Ľudia začali chodiť vzpriamene možno preto, že stratili chvost

9:55 29.02.2024Veda

Vedci odhalili genetickú mutáciu, ktorá u ľudí spôsobila stratu chvosta. Táto zmena mohla neskôr viesť k tomu, že ľudia začali chodiť vzpriamene.