• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 23.4.2024Meniny má Vojtech
Bratislava

Prvý polrok v znamení modelovej ofenzívy ŠKODA

  • 17:34 01.08.2013
  • BRATISLAVA
Prvý polrok v znamení modelovej ofenzívy ŠKODA

Prvý polrok bol pre spoločnosť ŠKODA AUTO v znamení modelovej ofenzívy. Najmä v súvislosti s generačnou obmenou modelu ŠKODA Octavia a faceliftu modelu ŠKODA Superb. Aj napriek uvedeniu nových modelov, ktoré je spojené s nižším objemom výroby, dosiahla spoločnosť ŠKODA AUTO v prvých šiestich mesiacoch tohto roka tržby vo výške takmer piatich miliárd eur. Prevádzkový výsledok predstavoval k 30. júnu 243 miliónov eur. Zákazníkom bolo dodaných 464 600 vozidiel, čo je v porovnaní s prvým polrokom 2012 o 5,8 % menej. Finančné a predajné výsledky spoločnosti navyše nepriaznivo ovplyvnila slabá dynamika niektorých európskych automobilových trhov.

„S novým modelom ŠKODA Octavia a kompletne prepracovaným modelom ŠKODA Superb nastupuje ŠKODA AUTO do ďalšieho kola modelovej ofenzívy,“ hovorí predseda predstavenstva spoločnosti ŠKODA AUTO Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland. „S tohtoročným celkovým počtom ôsmich nových či prepracovaných modelov ideme správnym smerom. Stále počítame s tým, že celkové množstvo vozidiel dodaných tento rok zákazníkom bude nad úrovňou minulého roka,“ dodáva Vahland. Už v júni predajné čísla opäť mierne prekročili úroveň rovnakého mesiaca minulého roka. Jún 2013 sa tak stal predajne najúspešnejším júnom v histórii spoločnosti. „Aj naďalej však počítame s neistými podmienkami na trhoch,“ uzatvára Vahland.

Automobilka dosiahla v prvom polroku 2013 tržby vo výške 4,97 miliardy eur, čo je o 13,1 % menej ako v prvých šiestich mesiacoch roku 2012 (5,72 miliárd eur). Prevádzkový výsledok predstavoval za rovnaké obdobie 243 miliónov eur, teda o 45,9 % menej ako v porovnateľnom období minulého roka (449 miliónov eur). V rámci prebiehajúcej modelovej ofenzívy ŠKODA AUTO vzrástli investície za rovnaké obdobie o 22,1 % na 265 miliónov eur (prvý polrok 2012: 217 miliónov eur).

„ŠKODA AUTO vykázala najmä v konkurenčnom európskom prostredí za prvý polrok 2013 solídne výsledky,“ hovorí Winfried Krause, člen predstavenstva spoločnosti ŠKODA AUTO zodpovedný za oblasť ekonomiky. „V druhom polroku chceme posilniť predaj novými modelmi. Súčasne budeme klásť dôraz vo všetkých oblastiach na čo najdôslednejšiu nákladovú disciplínu,“ dodáva Krause.
Zdroj: WBN/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.

Ako kúpiť perfektné gumáky pre deti? Pozrite si niekoľko užitočných tipov!

Ako kúpiť perfektné gumáky pre deti? Pozrite si niekoľko užitočných tipov!

16:19 19.12.2023Tlačové správy

Mláky, voda, blato – ktoré dieťa by tomu odolalo? Na bezstarostne strávené chvíle vonku aj počas nepriaznivého počasia sú nevyhnutnou výbavou gumáky.