• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 29.3.2024Meniny má Miroslav
12°Bratislava

Americká kapela Papa Roach po prvý krát na Slovensku: Sereď sa otriasla v základoch

  • 17:52 24.08.2018
  • Sereď
Americká kapela Papa Roach po prvý krát na Slovensku: Sereď sa otriasla v základoch

Rocková skupina rozpútala v sereďskom amfiteátri hotovú smršť.

V rámci projektu IN CASTLE sa tento rok podarilo dotiahnuť na Slovensko hneď niekoľko svetových kapiel, vrátane americkej rockovej kapely Papa Roach, ktorá 21. augusta rozpútala svoju energizujúcu show v Mestskom amfiteátri v Seredi. Po britskej skupine Clean Bandit a fínskej Apocalyptice tak zadunel v Zámockom parku v Seredi aj poriadny rock z kalifornského Vacaville.

Návštevníkov amfiteátra však najprv rozohriala nitrianska kapela Zoči Voči, ktorá zahrala piesne ako S tebou, Stratený či Čerešne. Skupina poďakovala divákom za ich energiu a tiež bola vďačná za možnosť hrať pred takými svetovými hudobníkmi, akými sú členovia Papa Roach. Následne pódium zakryla plachta s vyobrazením krivých zubov, ktoré však neboli pred publikom vyobrazené nijak náhodne. Kapela Papa Roach prišla na Slovensko promovať svoj najnovší album Crooked Teeth, z ktorého celkovo zahrala sedem piesní.

Po napätí, ktoré vygradovala nahrávka Spitfire od The Prodigy a bojové výkriky Fuck Papa Roach, konečne padla plachta a na pódium sa vyrojili “šváby” v plnej zostave. Svoju show odštartovali titulnou skladbou albumu Crooked Teeth, pri ktorej spevák Jacoby Shaddix okamžite dostal publikum do tranzu.

Pod pódiom to však začalo skutočne vrieť, keď spustili hity zo starších albumov, ako To Be Loved, Getting Away with Murder či Between Angels and Insects. Fanúšikovia však ovládali slová nielen k starým hitom, ale aj novým piesňam ako Gravity či Periscope. Slováci sa nenechali zahanbiť a na spevákov pokyn spievali, kričali a boli by pre kapelu aj padli na kolená.

V setliste sa však objavili aj krátke či dlhšie coververzie, vrátane Lose Yourself od Eminema, Song 2 od Blur či In The End od Linkin Park. Kapela svojim fanúšikom poskytla len jeden moment krátkeho vydýchnutia v podobe balady Forever, aby ich znova naštartovala piesňami Falling Apart a záverečnou Born for Greatness. Tí však nemali dosť a kričali názvy piesní, na ktoré sa najviac tešili. Papa Roach vyslyšali ich prosby a v prídavkoch odohrali aj najväčšie hity Scars a Last Resort.

Jacoby nepodcenil interakciu s publikom a medzi piesňami sa mu darilo ho rozosmiať vtipnými vsuvkami. Energia divákov sa mu natoľko páčila, že vyhlásil, že im to už nebude trvať 18 rokov, aby sa sem vrátili. Nezabudol však oceniť ani ostatných členov kapely a gitaristovi Jerrymu Hortonovi sa dokonca od fanúšikov ušla pozornosť v podobe balíčka, ktorý hodili na pódium. V ňom sa nachádzal fotoalbum, na čo spevák ihneď zareagoval výzvou na spoločnú fotografiu. Americká kapela tak bude mať na slovenské publikum peknú spomienku.

Zdroj: Info.sk, TM, Foto: Info.sk
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Slávna americká speváčka Diana Rossová oslavuje 80. narodeniny

Slávna americká speváčka Diana Rossová oslavuje 80. narodeniny

8:05 26.03.2024Kultúra

Slávna americká speváčka Diana Rossová oslávi dnes (26. marca) 80. narodeniny.

Pred 100 rokmi sa narodila slovenská herecká legenda Jozef Kroner

Pred 100 rokmi sa narodila slovenská herecká legenda Jozef Kroner

6:18 20.03.2024Kultúra

Slovenská herecká legenda by dnes slávila sté narodeniny.

Národné divadlo Košice prvýkrát uvedie operu Macbeth

Národné divadlo Košice prvýkrát uvedie operu Macbeth

18:14 13.03.2024Kultúra

Národné divadlo Košice (NDKE) prvýkrát uvedie operu Giuseppe Verdiho Macbeth.

Oscary 2024: Al Pacino vysvetlil nepríjemné vyhlásenie najlepšieho filmu

Oscary 2024: Al Pacino vysvetlil nepríjemné vyhlásenie najlepšieho filmu

6:14 13.03.2024Kultúra

Americký herec Al Pacino vysvetlil, prečo na nedeľňajšom odovzdávaní filmových cien Oscar neprečítal názvy všetkých desiatich filmov nominovaných v kategórii najlepší film.

Zomrel spevák známy vďaka piesni Hungry Eyes

Zomrel spevák známy vďaka piesni Hungry Eyes

15:47 12.03.2024Kultúra

Vo veku 74 rokov zomrel americký spevák a skladateľ Eric Carmen známy vďaka piesni All By Myself či skladbe Hungry Eyes, ktorá bola použitá vo filme Hriešny tanec.