• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Streda, 24.4.2024Meniny má Juraj
Bratislava

Bratislava bude hostiť druhý ročník Festivalu perkusií

  • 19:28 31.07.2013
  • BRATISLAVA
Bratislava bude hostiť druhý ročník Festivalu perkusií

Jedinečný medzinárodný festival na Slovensku sa uskutoční 11.-12. októbra v Bratislave už po druhýkrát. Festival chce zdôrazniť význam rytmu v hudbe prostredníctvom zaujímavých hudobníkov, u ktorých je dominantné práve využitie rytmických nástrojov - perkusií z rôznych končín sveta.

Po hudobnej stránke festival ponúkne ukážky rozmanitej hudby, rôznych štýlov, žánrov. Predstaví nečakané prepojenia hudby Východu a Západu, džezu a folklóru, etnickej a súčasnej hudby. Pre všetkých od detí po hudobných odborníkov ponúkame počas festivalu prekvapenia a zaujímavé vystúpenia.

Hviezdami festivalu bude svetovo uznávaný perkusionista Martin Verdonk (HOL), známy účinkovaním po boku hviezd džezu a pop music ako Prince, George Duke, Donna Summer, Richard Bona, George Benson, vystúpi aj multiinštrumentalista a hudobný inovátor Nadishana (RUS, GER) alebo žijúca legenda, propagátor a šíriteľ world a egyptskej hudby, skladateľ a vyhľadávaný spoluhráč takých hviezd ako Peter Gabriel, Jimmy Page, Robert Plant, Gypsy Kings a dalších - Hossam Ramzy (Egypt, UK). Postupne budú zverejnení všetci účinkujúci, ktorí obohatia program o skutočne nezvyčajné vystúpenia, ako je to v prípade hráčov na japonské bubny s maďarským espritom – Taiko Hungary.

Festival ako dvojdňový happening, okrem koncertov a seminárov ponúkne ukážky prepojenia tanca a rytmov, drumcircle a ďalšie sprievodné akcie, ktoré počítajú s aktívnou účasťou a zapojením divákov a ich vzájomnou interakciou s hudobníkmi.

K dispozícii budú aj predajné stánky slovenských výrobcov perkusií, predajcov hudobných nástrojov, etnovýrobkov apod.

Hossam Ramzy
Martin Verdonk
Nadishana:
Taiko Hungary
Viac informácií a predpredaj vstupeniek: www.shiraz.sk
Zdroj: WBN/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

Aká je budúcnosť fotovoltických panelov?

DNES - 10:44Tlačové správy

Fotovoltika je spôsob, ako meniť slnečné žiarenie priamo na elektrickú energiu. Práve tento proces sa stal kľúčovým v boji proti klimatickým zmenám a hľadaniu alternatívnych zdrojov energie.

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.