• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 23.4.2024Meniny má Vojtech
Bratislava

Chemkostav, a.s. Michalovce realizuje stavbu PANORAMA CITY

  • 19:09 31.07.2013
  • BRATISLAVA
Chemkostav, a.s. Michalovce realizuje stavbu PANORAMA CITY

Spoločnosť Chemkostav, a.s. Michalovce realizuje na základe zmluvy o dielo, zo dňa 30.7.2013, projekt s názvom "Polyfunkčný súbor PANORAMA CITY, Bratislava - I. Etapa". Stavebníkom je spoločnosť Panorama byty, s.r.o. a termín ukončenia stavby je stanovený najneskôr do 20.1.2015.

Projekt PANORAMA CITY je výnimočný tým, že jeho súčasťou budú dve najvyššie obytné budovy na Slovensku. Obe veže budú rovnaké a ich charakteristickým nezameniteľným znakom bude trojuholníkový tvar a výška až 108 metrov.

"Chceme sa poďakovať za dôveru zo strany investora projektu, tak ako vždy aj teraz plánujeme stavať rýchlo, kvalitne a za dobrú cenu. Spoločnosť Chemkostav, a.s. Michalovce bude dodávateľom zemných prác, zakladania a hrubej stavby. Sme hrdí na to, že naša firma píše históriu slovenského stavebníctva. Pred samotnou prácou síce máme rešpekt no vďaka skúsenostiam sme schopní pokoriť doterajší výškový rekord, ktorý sme sami vytvorili" uviedol Ing. Tibor Mačuga, predseda predstavenstva spoločnosti Chemkostav, a.s. Michalovce.

PANORAMA CITY bude polyfunkčným objektom s jedinečným výhľadom na panorámu mesta. V celom komplexe vznikne takmer 950 parkovacích miest, množstvo obchodných prevádzok a na 33 poschodiach aj 606 bytov. Súčasťou areálu bude aj park, ktorý bude slúžiť ako oddychová zóna.

"Zo stavebného hľadiska budú obe výškové budovy postavené zo železobetónového materiálu. Celkovo bude na stavbe použitých 6 500 ton železa a 45 000 m3 betónu. Veže budú založené na takmer 500 pilótach, ktoré miestami siahajú až do hĺbky 24 metrov. Pôjde o dvojičky s pôdorysom rovnostranného trojuholníka," doplnil informáciu Ing. Stanislav Janič, podpredseda predstavenstva spoločnosti.

O spoločnosti Chemkostav, a.s.
Spoločnosť sa na slovenský stavebný trh zaradila v septembri roku 1996 založením PSJ - Chemkostav s.r.o. Po rokoch úspešného pôsobenia sa transformovala do súčasnej podoby akciovej spoločnosti a neskôr prešla aj zmenou názvu na Chemkostav a.s. Firma má základné imanie 165,98 tis. eur, vykonáva občianske, bytové, priemyselné a inžinierske stavby. Sídlo firmy je v Michalovciach a v súčasnosti zamestnáva v priemere 230 ľudí.

Viac informácií na www.chemkostav.eu
Zdroj: WBN/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.

Ako kúpiť perfektné gumáky pre deti? Pozrite si niekoľko užitočných tipov!

Ako kúpiť perfektné gumáky pre deti? Pozrite si niekoľko užitočných tipov!

16:19 19.12.2023Tlačové správy

Mláky, voda, blato – ktoré dieťa by tomu odolalo? Na bezstarostne strávené chvíle vonku aj počas nepriaznivého počasia sú nevyhnutnou výbavou gumáky.