• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 29.3.2024Meniny má Miroslav
Bratislava

Na Morrisseyho koncerte v Los Angeles nesmie byť žiadne mäso

  • 13:43 19.02.2013
  • BRATISLAVA
Na Morrisseyho koncerte v Los Angeles nesmie byť žiadne mäso

Na koncerte britského speváka Morrisseyho v Los Angeles nesmú podávať žiadne mäso. V Staples Center, ktoré sa mu podarilo vypredať, nebudú podávať jedlo obsahujúce mäso po prvý raz v histórii.

Zatvorené tak zostanú aj pobočky rýchleho občerstvenia siete McDonald's. V hale basketbalistov Los Angeles Lakers sa hudobník predvedie 1. marca. "Nevnímam to ako moje víťazstvo, ale víťazstvo zvierat," povedal spevák v oficiálnom stanovisku.

Morrissey je od detstva vegetariánom a je tiež dlhoročným obhajcom práv zvierat. S bývalou kapelou The Smiths v roku 1985 nahral a vydal album Meat is Murder (mäso je vražda). Rodák z Davyhulme si v tomto smere naozaj nedáva servítku pred ústa. Napríklad predvlani spôsobil rozruch, keď počas koncertu vo Varšave povedal, že útoky Nóra Andersa Behringa Breivika sú ničím v porovnaní s každodennou praxou v spoločnostiach rýchleho občerstvenia McDonald's a Kentucky Fried Chicken (KFC).

V roku 2009 náhle opustil kalifornský festival Coachella, pretože tam cítil spálené mäso. Organizátori podujatia mu podľa jeho vlastných slov ešte niekedy predtým ponúkli, že ak by sa na festivale predstavil so svojou kapelou The Smiths, postarajú sa, aby bola Coachella stopercentne vegetariánska.

Video: Spevák Morrissey

Päťdesiattriročného Morrisseyho v ostatných týždňoch trápia zdravotné problémy. Koncom januára ho hospitalizovali pre podozrenie z infekcie močových ciest, z ktorého sa vykľul prasknutý žalúdočný vred. Musel preto na neurčito preložiť niekoľko koncertov amerického turné. V šnúre by mal pokračovať 26. februára, kedy sa predstaví v šou Jimmyho Kimmela. Okrem Los Angeles sa ukáže aj v amerických mestách San Diego, Davis, Seattle, Portland a San Francisco a 14. marca ho čaká koncert v Mexico City.

Morrissey, celým menom Steven Patrick Morrissey, sa na hudobnej scéne pohybuje od konca 70. rokov. So spomínanou formáciou The Smiths vydal v rokoch 1984 až 1987 štyri štúdiovky, pričom všetky sa umiestnili na prvom alebo druhom mieste britského rebríčka. Po rozpade The Smiths odštartoval sólovú kariéru. Do roku 1997 vydal šesť sólových albumov, ktoré obsahovali skladby ako Suedehead, Piccadilly Palare, The More You Ignore Me, The Closer I Get alebo Alma Matters.

Následne sa na pár rokov odmlčal, no po návrate bol ešte úspešnejší ako predtým. Za comebackovú nahrávku You Are The Quarry (2004) obsahujúcu singel Irish Blood, English Heart si vyslúžil platinu a za ďalší album Ringleader Of The Tormentors (2006) zlatú platňu. Jeho zatiaľ poslednou štúdiovkou je album Years Of Refusal (2009).

Informácie pochádzajú z webovej stránky billboard.com a archívu agentúry SITA.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Slávna americká speváčka Diana Rossová oslavuje 80. narodeniny

Slávna americká speváčka Diana Rossová oslavuje 80. narodeniny

8:05 26.03.2024Kultúra

Slávna americká speváčka Diana Rossová oslávi dnes (26. marca) 80. narodeniny.

Pred 100 rokmi sa narodila slovenská herecká legenda Jozef Kroner

Pred 100 rokmi sa narodila slovenská herecká legenda Jozef Kroner

6:18 20.03.2024Kultúra

Slovenská herecká legenda by dnes slávila sté narodeniny.

Národné divadlo Košice prvýkrát uvedie operu Macbeth

Národné divadlo Košice prvýkrát uvedie operu Macbeth

18:14 13.03.2024Kultúra

Národné divadlo Košice (NDKE) prvýkrát uvedie operu Giuseppe Verdiho Macbeth.

Oscary 2024: Al Pacino vysvetlil nepríjemné vyhlásenie najlepšieho filmu

Oscary 2024: Al Pacino vysvetlil nepríjemné vyhlásenie najlepšieho filmu

6:14 13.03.2024Kultúra

Americký herec Al Pacino vysvetlil, prečo na nedeľňajšom odovzdávaní filmových cien Oscar neprečítal názvy všetkých desiatich filmov nominovaných v kategórii najlepší film.

Zomrel spevák známy vďaka piesni Hungry Eyes

Zomrel spevák známy vďaka piesni Hungry Eyes

15:47 12.03.2024Kultúra

Vo veku 74 rokov zomrel americký spevák a skladateľ Eric Carmen známy vďaka piesni All By Myself či skladbe Hungry Eyes, ktorá bola použitá vo filme Hriešny tanec.