• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 25.4.2024Meniny má Marek
Bratislava

Prečo máte široké členky a 7 spôsobov, ako to napraviť

  • 20:34 16.05.2018
  • Bratislava
Prečo máte široké členky a 7 spôsobov, ako to napraviť

Široké členky môžu byť vážnym problémom. Prezradíme vám, ako ich zmenšiť.

Mnohých ľudí trápia široké alebo silné členky, ktoré sa ťažko rozoznávajú od lýtka. Ale kým mnohí z nás ich považujú za nepríjemné, v skutočnosti môžu byť príznakom vážnych zdravotných stavov.

Tu je niekoľko tipov, ako riešiť široké členky. Opatrne si ich skontrolujte a pamätajte, že každý prípad si vyžaduje špecifický prístup, takže ak máte nejaké obavy, obráťte sa na vášho lekára.

Robte viac cvičení na nohy

Príčina: Obezita.

Bohužiaľ, vaše telo môže v tejto oblasti ľahko hromadiť nadbytočný tuk. Ak máte niekoľko kilogramov navyše, vaše široké členky môžu byť len dôsledkom nezdravého stravovania a sedavého životného štýlu. Strata tuku na nohách je pravdepodobne to najpozitívnejšie, čo môžete urobiť.

Čo robiť: Urobte si cvičebný plán a pokúste sa ho pravidelne dodržovať. Existuje veľa efektívnych cvikov na nohy, ktoré môžete vyskúšať. Skúste sa striedavo stavať na špičky a klesať pätami k zemi. Už po pár minútach pocítite, ako sa vaše svaly na nohách posilňujú.

Vyhýbajte sa sodíku

Príčina: Zadržiavanie vody.

Hoci je sodík nevyhnutný pre mozgové funkcie a udržanie rovnováhy tekutín a objemu krvi, potrebujeme len určitú dávku. Dospelí by mali prijať maximálne 2 300 mg denne a ideálne len 1 500 mg denne. V priemere však prijímame až 3 300 mg sodíka denne. Výsledkom je, že naše telá sú zavodnené, pretože v našom systéme je priveľa sodíka.

Čo robiť: Nestačí sa len vyhýbať soli, pretože sodík sa nachádza aj v spracovaných potravinách, ako sú hranolky, konzervované potraviny, nápoje, atď. Redukcia sodíka by mala sprevádzať strava obohatená o draslík.

Vyložte si nohy

Príčina: Tehotenstvo.

Ženy majú počas tehotenstva opuchnuté členky, pretože telo zadržiava viac tekutín, aby zaistilo potreby dieťaťa. Áno, niekedy tehotenstvo spôsobuje, že vaše nohy vyzerajú ako slonie, ​​ale nie je potrebné sa obávať, pretože je to dočasné, rovnako ako všetky ostatné "vedľajšie účinky" tehotenstva.

Čo robiť: Trpezlivo čakajte na jeden z najšťastnejších dní vášho života. Medzitým môžete znížiť príjem soli (ale nie vody) a tiež vyskúšať vyložiť si opuchnuté nohy nad úroveň srdca po dobu 10-15 minút niekoľkokrát denne.

Používajte kompresné pančuchy.

Príčina: Cievne ochorenie.

Ľudia trpiaci vaskulárnymi ochoreniami alebo chronickými venóznymi poruchami často hlásia opuch ako jeden z najčastejších príznakov.

Čo robiť: Ako prvé by ste mali navštíviť lekára. Okrem predpísaných liekov, skúste nosiť kompresné pančuchy, ktoré pomáhajú prietoku krvi nahor smerom k srdcu. Vyloženie nôh nad úroveň srdca vám môže tiež pomôcť.

Pite prírodné diuretické tekutiny.

Príčina: Zadržiavanie nápoje.

Vaše telo sa stále snaží udržať správne množstvo kvapalín, aby zabezpečilo správnu funkciu všetkých systémov. Existuje však veľa príčin, ktoré menia túto rovnováhu a vaše telo sa snaží uložiť vodu v oblastiach od pása nadol. Patria medzi ne problémy s obličkami a srdcom, tehotenstvo, nedostatok telesnej aktivity, vedľajšie účinky liekov a ďalšie.

Čo robiť: Poraďte sa so svojim lekárom o presnom dôvode zadržiavania vody. Tiež môžete vyskúšať prírodné diuretické čaje, ktoré pomáhajú vášmu telu vyplaviť nadbytočné tekutiny, ako je púpavový, zelený a petržlenový čaj.

Objavte krásu svojho tela

Príčina: Genetická predispozícia.

Verte tomu alebo nie, ale niekedy za všetko môžu len gény. Ak vaša mama aj stará mama mali rovnaký problém, musíte sa s týmto problémom vyrovnať a nájsť svoje vlastné riešenia a triky. Alebo ešte lepšie, nepozerajte sa na vaše členky ako na problém.

Čo robiť: Uistite sa, že vaša situácia nesúvisí so žiadnymi zdravotnými problémami. Môžete vyskúšať všetky navrhnuté triky a nájsť spôsob, ako sa s výzorom vašich členkov vyrovnať. Aktívny životný štýl, zdravé stravovanie a pozitívny postoj sú vaši najlepší priatelia, pokiaľ ide o prijatie skutočnej krásy vášho tela. Ak však máte veľmi vážne problémy, váš lekár môže navrhnúť invazívne metódy.

Venujte pozornosť vašim liekom.

Príčina: Choroby (ochorenie obličiek, zlyhanie srdca, krvná zrazenina alebo upchatie lymfatického systému atď.)

Čo robiť: Ak váš predpísaný liek funguje, nemali by ste mať žiadne negatívne účinky. Takže ak sa vaše nohy začali zväčšovať skoro potom, ako ste začali užívať nové tabletky, ihneď sa poraďte so svojím lekárom, pretože v mnohých prípadoch môže opuch indikovať vážne zdravotné ťažkosti.

Zdroj: Info.sk, TM, ncbi.nlm.nih.gov, sodiumbreakup.heart.org, Foto: Shutterstock
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

VČERA - 9:04Zdravie

Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. Prejaviť sa môže bolesťou hlavy, krvácaním z nosa, bolesťami na hrudníku či chronickou únavou.

Ani káva, ani čaj. Toto je v skutočnosti najhorší nápoj pred spaním

Ani káva, ani čaj. Toto je v skutočnosti najhorší nápoj pred spaním

20:11 18.04.2024Zdravie

Najväčším nepriateľom spánku nie je ani káva, ani čaj. Bezsenné noci vám môže priviesť aj nápoj, ktorý si mnohí spájajú s pocitom uvoľnenia pred spaním.

Táto chyba ešte viac zhoršuje váš problém s lupinami

Táto chyba ešte viac zhoršuje váš problém s lupinami

7:15 18.04.2024Zdravie

Ak na liečbu problémov s lupinami vo vlasoch využívate dostupné a lacné prostriedky, možno si tým ešte viac škodíte.

Chyba pri menštruácii, kvôli ktorej sa vám tvoria vyrážky

Chyba pri menštruácii, kvôli ktorej sa vám tvoria vyrážky

22:06 16.04.2024Zdravie

Menštruácia je nepohodlný proces, ktorý ešte viac komplikujú letné horúčavy. Vedeli ste o tom, že nesprávna starostlivosť o zdravie vám môže privodiť ďalšie menej známe ťažkosti?

5 vitamínov, pri ktorých si treba dať najväčší pozor na dávkovanie

5 vitamínov, pri ktorých si treba dať najväčší pozor na dávkovanie

6:27 16.04.2024Zdravie

Aj dobrého veľa škodí. Ak chcete vyhovieť svojmu zdraviu, dajte si pozor najmä pri užívaní týchto vitamínov.