• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Streda, 24.4.2024Meniny má Juraj
Bratislava

Na cestách opäť vyhasli ľudské životy

  • 14:50 19.07.2013
  • BRATISLAVA/TRNAVA
Na cestách opäť vyhasli ľudské životy

Polícia vyšetruje príčiny štvrtkovej dopravnej nehody, pri ktorej tragicky zahynul 63-ročný Bratislavčan. Vodič Fordu dostal počas nočnej jazdy pravdepodobne mikrospánok a na rýchlostnej ceste smerom na Trnavu zišiel mimo cestu.

„Po náraze do dopravnej značky utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol,“ uviedla hovorkyňa trnavských policajtov Mária Linkešová.

Polícia začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia a na posúdenie technického stavu vozidla pred jazdou pribrali znalca z odboru cestnej premávky.

Vážna dopravná nehoda, pri ktorej vyhasol ľudský život, sa stala aj vo štvrtok popoludní na rýchlostnej ceste R3 v obci Horná Štubňa v okrese Turčianske Teplice. V obci sa zrazilo auto značky Citroën Berlingo s prívesom, ktoré šoféroval len 18-ročný vodič, s vozidlom značky Fiat Ducato.

Pri nehode na mieste zahynul 30-ročný muž, ktorý sedel na zadnom sedadle Citroëna. Agentúru SITA informovala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.Vodič Citroënu na prívesnom vozíku prevážal 50 vodovodných trubiek, ktoré presahovali príves o 3,3 metra. Pravdepodobne pre nerovnomerné zaťaženie, nestabilitu a tiež pre zle uložený náklad prešiel do protismeru, kde sa zrazil s protiidúcim Fiatom Ducato.

Po náraze sa Citroën prevrátil na ľavý bok a odhodilo ho do zvodidiel. Pri dopravnej nehode 30-ročný muž, sediaci na zadnom sedadle Citroëna podľahol zraneniam. Druhý muž, sediaci na zadnom sedadle, utrpel ťažké zranenia, z ktorých sa bude liečiť osem až 10 týždňov.

Poľský vodič vozidla Fiat Ducato sa tiež zranil, liečiť sa bude asi osem týždňov. Škodu po dopravnej nehode odhadli na najmenej 15 500 eur. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia a prečin ublíženia na zdraví. Okolnosti nehody sú predmetom vyšetrovania.

Polícia apeluje na vodičov, aby si najmä počas horúcich letných dní pred dlhšou cestou oddýchli a až potom si sadli za volant. „Vodičovi tak ukladá aj zákon, ktorý výslovne hovorí, že vodič nesmie viesť vozidlo, ak jeho schopnosť viesť vozidlo je znížená najmä úrazom, chorobou, nevoľnosťou alebo únavou,“ pripomína policajná hovorkyňa a dodáva, že práve rýchla jazda a porušenie základných povinností vodiča sú najčastejšou príčinou dopravných nehôd.

Za prvé dva týždne prázdnin bolo v Košickom kraji vyše 60 nehôd

Za prvé dva prázdninové týždne evidujú policajti v Košickom kraji 62 dopravných nehôd, čo je o 15 viac ako v rovnakom období vlani. Ťažko sa zranilo osem osôb, ľahké zranenia utrpelo 34 ľudí.

O život prišla jedna osoba, a to minulý týždeň v stredu večer v katastri Košíc na rýchlostnej ceste, kde zrazil z doposiaľ nezistených príčin 40-ročný občan Maďarska chodca. Chodec zomrel na mieste nehody, uviedla košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Polícia v Košickom kraji v letnom období posilnila hliadky poriadkovej, železničnej aj dopravnej polície a vo svojich okresoch počas leta zvýši dohľad najmä na miestach tragických dopravných nehôd, na miestach častých kolíznych situácií i frekventovaných miestach v blízkosti letných rekreačných zariadení. Taktiež budú dohliadať na miestach so zvýšeným pohybom chodcov.

Vo štvrtok policajti v okrese Košice a Košice-okolie vykonali spoločnú akciu. „Počas kontroly zistili 238 priestupkov, z toho riešili 218 v blokovom konaní. Napomenutím vybavili 16 priestupkov a štyri priestupky oznámili na dopravný inšpektorát,“ ozrejmila Mésarová.

Najviac priestupkov riešili za prekročenie rýchlosti (164). V trinástich prípadoch neboli vodiči pripútaní bezpečnostným pásom. Požitie alkoholu nezistili ani u jedného vodiča, pričom odhalili jedného cyklistu, ktorý jazdil na bicykli pod vplyvom alkoholu. Zadržali päť vodičských preukazov a sedem osvedčení o evidencii vozidla.

Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Vláda bude rokovať aj 1. mája, venovať sa má členstvu Slovenska v EÚ

Vláda bude rokovať aj 1. mája, venovať sa má členstvu Slovenska v EÚ

DNES - 12:03Domáce

Vláda SR bude rokovať aj 1. mája, hoci je štátny sviatok. Venovať sa má aj členstvu Slovenska v Európskej únii. Avizoval to premiér Robert Fico po výjazdovom rokovaní vlády v Dolnej Krupej.

KDH: Zmeny v RTVS znamenajú násilné ovládnutie média úzkou skupinou ľudí

KDH: Zmeny v RTVS znamenajú násilné ovládnutie média úzkou skupinou ľudí

DNES - 12:02Domáce

Schválenie zákona o Slovenskej televízii a rozhlase znamená účelovú zmenu vedenú snahou ovládnuť verejnoprávne médium. V reakcii na vládou schválený návrh zákona, prinášajúci zmeny v RTVS, to uviedlo KDH.

Rozhlas a televízia Slovenska sa premenuje, vláda schválila návrh zákona

Rozhlas a televízia Slovenska sa premenuje, vláda schválila návrh zákona

DNES - 11:42Domáce

Vláda schválila zmenu názvu verejnoprávneho média, takto sa bude volať po novom.

Zásahovým tímom pre medveďa dostane 200.000 eur

Zásahovým tímom pre medveďa dostane 200.000 eur

DNES - 11:40Domáce

Z ministerstva životného prostredia sa presunie 200.000 eur do Štátnej ochrany prírody SR.

Mimovládky sa obracajú na europarlament aj Európsku komisiu, posielajú otvorený list

Mimovládky sa obracajú na europarlament aj Európsku komisiu, posielajú otvorený list

DNES - 10:49Domáce

Mimovládne organizácie sa pre návrh zákona k Rozhlasu a televízii Slovenska obracajú na európske inštitúcie.