• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 26.4.2024Meniny má Jaroslava
Bratislava

Hyundai otvoril v Trnave moderné tréningové centrum

  • 12:47 03.10.2017
  • Trnava
Hyundai otvoril v Trnave moderné tréningové centrum

Nové školiace stredisko automobilovej značky Hyundai otvorili dnes v Trnave.

Je vybavené najmodernejšími technológiami a bude slúžiť predovšetkým na školenie predajcov a servisných pracovníkov. Pásku na Hyundai Training Academy slávnostne prestrihli prezident Hyundai Motor Slovakia Yong Jin Kim a generálny riaditeľ Robert Baumgartner.

Výstavba centra trvala 18 mesiacov a umožní v jednom momente školiť až 40 ľudí. „Značka Hyundai je na Slovensku pevne zakotvená, Slovensko je automobilová veľmoc, je logickým krokom, že sme sa rozhodli posilniť naše investície a otvárame v Trnave tréningové centrum s celoslovenskou pôsobnosťou,“ uviedol Baumgartner. Dodal, že „v súčasnosti výrobcovia investujú do rozvoja ekomobility a ekopohonov. Hyundai je prvým na svete, ktorý montuje štyri druhy ekologických pohonov“.

Blížime sa do doby, kedy budeme hovoriť viac elektronicky, viac vodíkovo, viac baterkovo a to je technológia, ktorú je treba veľmi dobre zvládnuť. Jedným z cieľov školiaceho strediska bude pripraviť ľudí starajúcich sa o naše vozidlá, aby tieto technológie zvládali perfektne,“ uviedol generálny riaditeľ. Dodal, že v horizonte jedného roka by mala vyrásť u partnerov na Slovensku sieť 25 elektronabíjacích staníc.

V Hyundai Training Academy budú prebiehať dva druhy kurzov. Prvý sa zameria na predajcov, aby zvládli nové trendy a vedeli ich správne vysvetliť aj laickej verejnosti. Druhý bude orientovaný technicky. Jeho účastníci budú pracovníci autorizovaných servisov, aby po jeho absolvovaní zvládli aj „vychytávky“ aktuálnych motoristických inovácií. Za najnáročnejšiu úlohu sa považuje technická znalosť modelového radu IONIQ. Ten priniesol ako prvý model automobilu v histórii tri rozličné elektrifikované systémy pohonu v jednom modeli. Tri varianty IONIQ Hybrid, IONIQ Electric a IONIQ Plug-in Hybrid v sebe spojili najmodernejšie technológie s ekologickým prístupom k životnému prostrediu.

Spoločnosť Hyundai Motor Co., založená v roku 1967, má po celom svete 8 výrobných závodov a 7 dizajnových a technických centier. Až 90 % automobilov Hyundai predaných v Európe bolo vyrobených v dvoch lokálnych závodoch v Českej republike a Turecku, ktoré majú spolu kapacitu 500.000 kusov ročne. Hyundai predáva automobily v 30 európskych štátoch v sieti 2500 autorizovaných predajcov.

Zdroj: info.sk, TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
V roku 2024 by sa malo na svete predať 17 miliónov elektrických áut

V roku 2024 by sa malo na svete predať 17 miliónov elektrických áut

10:47 23.04.2024Auto

Predaj elektrických áut v roku 2024 výrazne vzrastie aj napriek zložitým podmienkam na niektorých trhoch.

Tesla znížila ceny na viacerých kľúčových trhoch

Tesla znížila ceny na viacerých kľúčových trhoch

11:03 22.04.2024Auto

Americký výrobca elektrických áut počas uplynulého víkendu znížil ceny na viacerých dôležitých trhoch vrátane Číny a Nemecka.

Tesla zvažuje prepustenie 20 % pracovnej sily

Tesla zvažuje prepustenie 20 % pracovnej sily

10:57 15.04.2024Auto

Americký výrobca elektromobilov Tesla sa údajne pripravuje na prepustenie až 20 % pracovnej sily.

SEVA: Slovensko v elektromobilite zaostáva, rozvoju by pomohli aj daňové úľavy

SEVA: Slovensko v elektromobilite zaostáva, rozvoju by pomohli aj daňové úľavy

10:08 13.04.2024Auto

Slovensko výrazne zaostáva v rebríčku podielu nových registrácií elektromobilov.

Japonským automobilkám sa v USA darilo, predaj Toyoty vzrástol o pätinu

Japonským automobilkám sa v USA darilo, predaj Toyoty vzrástol o pätinu

13:49 03.04.2024Auto

Japonským automobilkám sa na začiatku tohto roka na americkom trhu darilo.