• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 23.4.2024Meniny má Vojtech
Bratislava

8 stavov, ktoré sú bolestivejšie ako štandardný pôrod

  • 18:42 29.08.2017
  • Bratislava
8 stavov, ktoré sú bolestivejšie ako štandardný pôrod

Toto je 8 vecí, ktoré bolia viac ako normálny pôrod. Súhlasíte?

Veľa ľudí verí, že pôrod je najbolestivejšia vec v živote ženy. Nie je to však úplne pravda. Ak sa bavíme o štandardnom pôrode bez komplikácií, tak existujú stavy, ktoré bolia viac. Toto je 8 z nich:

1. Zlomené kosti

Nie každá zlomenina je rovnako bolestivá, ale v prípade toho, že si zlomíte kosť na “zlom” mieste, alebo si zlomíte kosť na menšie časti, rekonvalescencia je bolestivejšia a rovnako trvá dlhšie. Také zlomené rebro dokáže bolieť pri každom nádychu a to celkom dlhú dobu.

2. Migréna

Bolesti hlavy z migrény dokážu človeka odrovnať nielen na niekoľko hodín, ale aj na niekoľko dní. Symptómy ako je nevoľnosť, zvracanie, či precitlivenosť a nepríjemné vizuálne vnemy môžu prispieť k tomu, že v konečnom dôsledku je migréna horšia ako pôrod. Najhoršie je, ak vám v tomto stave nedokáže pomôcť žiaden liek.

3. Obličkové kamene

Obličkové kamene sú malé kamene, ktoré sa formujú v obličkách. Ak sa ich chce človek zbaviť, musia jednoducho prejsť jeho telom, či už rozbité alebo v celku. Samozrejme je tu aj možnosť operácie, ale stále sa jedná o veľmi bolestivú záležitosť. Medzi symptómy obličkových kameňov patrí horúčka, potenie, bolesti chrbta, potreba močiť, nevoľnosť, zvracanie. Tento problém aj u žien vyvoláva väčšie bolesti ako pôrod. Telo ženy je totiž pripravené na pôrod, na vylúčenie obličkových kameňov však nie.

4. Žlčové kamene

Žlčové kamene sú malé útvary v žlčníku a dokážu spôsobiť značnú bolesť. To sa deje hlavne v prípade ak dôjde k zakliesneniu žlčového kameňa v žlčovodoch. Žlčníkový záchvat sa prejavuje neustupujúcou bolesťou, nevoľnosťou, zvracaním, bolesťami chrbta, horúčkou. Niektoré záchvaty je ľahko zvládnuť pomocou liekov a nového jedálnička, iné sa musia riešiť operáciou.

5. Infekcia močových ciest alebo mechúra

Tieto druhy infekcií sú rovnako na zozname. Zahŕňajú symptómy ako je silná potreba močiť, bolesti chrbta, krv v moči, horúčku a silné pálenie pri močení. Tieto infekcie nie sú príjemné a aj pôrod zvyšuje riziko pre ich vytvorenie.

6. Infikovaný koreňový kanál

Veľa žien potvrdilo, že bolesti pri pôrode neboli také zlé, ako práca dentistu. Zapálený koreňový kanál je v tomto prípade špeciálny. Zatiaľ čo sa intenzívna bolesť zastaví po odstránení koreňa, dochádza k zostatkovej bolesti. Následky odstránenia nervu koreňového kanála môžu počas niekoľkých dní ovplyvňovať každodenné aktivity a vyžadovať liečbu bolesti.

7. Operácia

Operácia ako taká je bolestivý proces u mnohých ľudí. Niektoré druhy operácií však bolia viac ako pôrod. Dobrým príkladom je operácia srdca alebo jeho transplantácia. Táto bolesť pretrváva aj po viacerých mesiacoch od nej a niekedy pomôže až účinná liečba.

8. Umelo vyvolaný pôrod

Umelo vyvolaný pôrod je dôvod, prečo sme do nadpisu článku zahrnuli slovo “štandardný”. Pri normálnom pôrode sa bolesti stupňujú postupne, to však neplatí pri umelo vyvolanom. Tento spôsob môže nielen priviesť žene rýchlejšie bolesti, ale rovnako v nej aj podporí strach z ich intenzity. Ak teda idete rodiť, skúste sa porozprávať so svojim lekárom o tejto metóde.

Predstavili sme vám 8 bolestí, ktoré sú horšie ako štandardný pôrod. Súhlasíte, že sú horšie?

Zdroj: info.sk, NJ, verywell.com Foto: Shutterstock
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Ani káva, ani čaj. Toto je v skutočnosti najhorší nápoj pred spaním

Ani káva, ani čaj. Toto je v skutočnosti najhorší nápoj pred spaním

20:11 18.04.2024Zdravie

Najväčším nepriateľom spánku nie je ani káva, ani čaj. Bezsenné noci vám môže priviesť aj nápoj, ktorý si mnohí spájajú s pocitom uvoľnenia pred spaním.

Táto chyba ešte viac zhoršuje váš problém s lupinami

Táto chyba ešte viac zhoršuje váš problém s lupinami

7:15 18.04.2024Zdravie

Ak na liečbu problémov s lupinami vo vlasoch využívate dostupné a lacné prostriedky, možno si tým ešte viac škodíte.

Chyba pri menštruácii, kvôli ktorej sa vám tvoria vyrážky

Chyba pri menštruácii, kvôli ktorej sa vám tvoria vyrážky

22:06 16.04.2024Zdravie

Menštruácia je nepohodlný proces, ktorý ešte viac komplikujú letné horúčavy. Vedeli ste o tom, že nesprávna starostlivosť o zdravie vám môže privodiť ďalšie menej známe ťažkosti?

5 vitamínov, pri ktorých si treba dať najväčší pozor na dávkovanie

5 vitamínov, pri ktorých si treba dať najväčší pozor na dávkovanie

6:27 16.04.2024Zdravie

Aj dobrého veľa škodí. Ak chcete vyhovieť svojmu zdraviu, dajte si pozor najmä pri užívaní týchto vitamínov.

Ako dosiahnuť, aby bolo biele pečivo zdravšie? Trik lekára vám zachráni zdravie

Ako dosiahnuť, aby bolo biele pečivo zdravšie? Trik lekára vám zachráni zdravie

6:29 15.04.2024Zdravie

Z bieleho pečiva netreba hneď robiť strašiaka. Takéto podávanie mu zaručí nižší glykemický index.